Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenka8834

Wstydzę się siebie

Polecane posty

Gość milenka8834

Chciałabym zacząć współzyć z moim chłopakiem ale nie mogę! nie chodzi o to że się boję czy coś w tym stylu ,bo wiem ze tego chcę... Chodzi o to, że strasznie wstydzę się moich okolic intymnych. niestety natura obdarzyła mnie bardzo bujnym owłosieniem w tych miejscach, zreszta wszedzie! mam okropne ciemne i dlugie włosy między posladkami, w dolnej części brzucha a o udach już nie wspominam:( proszę powiedzcie mi jak najlepiej pozbyc się tego? myślałam nad kosmetyczką ale jakoś mi się nei usmiecha wypinać się tyłkiem (i to TAKIM:/ ) do jakiejś baby która jak to zobaczy to pewnie ucieknei w poplochu. poza tym nie wiem czy pozbyć się zupelnie owlosienia? jak myslicie? faceci lubią takie wygolone laski? nie wiem juz co robic...wyglądam strasznie:( powiedzcie mi ile moze kosztowac taka wizyta u kosmetyczki i jak to wszyzstko wygląda? i jak możecie to polećcie mi jakąś dobrą i niedrogą kosmetyczkę w Krakowie. Pozdrawiam

Niestety drogie,ale skuteczne usuwanie owłosienia metoda laserową - golić nie polecam, bo zaczneisz w tych miejscach kłuć :) A poza tym, moze jakaś terapia hormonalna? Wybierz sie do jakiegoś dermatologa, albo endokrynologa. A na pierwszą randke moze jakoś troszkę sie podgol...?

Gość ile ty masz lat
i

Gość milenka8834
na laser mnie niestety nie stac:( a terapia hormonalna odpada bo mam dopiero 17 lat poza tym nie chce bawić sie hormonami:( po prostu sie pozbyc tego paskudztwa:/

Gość porucznikowa
Na cipce to po prostu przystrzyż , a po bokach wydepiluj depilatorem (pachwiny - do linii majtek - wcale tak bardzo nie boli) - wcale nie musisz tam mieć łyso , to jakos zalatuje pedofilią; grunt to żeby jakaś linia była , wyraźna granica gorzej jest z okolicą kroczai odbytu , tam to przy rzadkich włosach można wygolić (oczywiście z użyciem pianki albo innego zmiękczacza) , ale nie wiem , co Ci poradzić przy Twoim owłosieniu

wiesz, moze to nie bedzie odpowiedz na temat, ale skoro wstydzisz sie swojego ciala, to moze to nie jest najlepszy momentna rozpoczecie wspolzycia? wydaje mi sie, ze jednak wymaga to pelnego zaufania, a wiec i obopolnej akceptacji, jezeli sadzisz, ze Twoj chlopak moze zareagowac jakos negatywnie, to widac nie ufasz mu do konca.... co do usuwania, to ja stosuje wylacznie elektryczna maszynke, metoda chyba najzdrowsza - bez chemicznych mazidel i bez wyrywania (bo moga sie pojawic stany zapalne w pustych mieszkach), fakt, ze trzeba to robic czesto, ale powiem Ci, ze ja juz nie przejmuje sie, jak czasem nie jestem idealnie gladka, co tam, wiem, ze dla mojego Kochania i tak jestem piekna :) luz to podstawa i zero kompleksow - tego zycze :)

Gość milenka8834
a kosmetyczka? czy ona może wydepilowac posladki i miejsce miedzy nimi?? aaaa...juz serio nie wiem co mam robic...;( czy tylko ja mam taki problem?:(

Gość kredeczka
Milenko Droga! Kosmetyczka owszem, moze Ci wydepilować ciepłym woskiem okolice tzw. bikini. Z posladkami pewnie tez by sie zgodzila choc uwazam ze wprawisz tym w zaklopotanie nie tylko siebie. To kwestia dogadania sie z kosmetyczką i kwestia Twojej odwagi - wszak musialabys sie wypiac aby mozna bylo dotrzec do owlosienia i precyzyjnie sie go pozbyc. Nie zgadzam sie z opinią ze powinnas zaczekac ze wspolzyciem skoro cos Cie krepuje przed ukochanym. Toc to bzdura!!! Kobieta nawet w wieku 30 lat pragnie sie podobac mezczyznie i zawsze ma dylematy tego typu- nie tylko dotyczace owlosienia ale i tego czy zaakceptuje on moje male piersi, albo czy jest swiadomy jak bardzo brunetka moze zarastac wlosem i to bardziej niz blondynka. Zadne zapewnienia kochanka nie utwierdzą nas w przekonaniu ze jesli nawet tak bardzo nas kocha to na pewno kilka wlosow wiecej nie zrobi mu roznicy. Tylko doswiadczenia na wlasnej skorze potwierdzą badz zaprzeczą naszym obawom. A wrażenie negatywne moze zrobić bo nikt nie jest w stanie przewidziec naszych odruchow bezwarunkowych i tego jak w danej chwili zareagujemy. Lepiej niech chlopak ma pierwsze wrazenia pozytywne niz przezyje szok. Inna sprawa to taka ze majac ogolny dostep do gazet, filmow czy stronn www z panienkami wiadomo czego taki 17 nastolatek bedzie oczekiwal! Przepraszam Milenko ale zakladam, ze Twoj partner jest w podobnym wieku...Moja rada jest nastepujaca: wcale nie proponowalabym Ci uzycia depilatora za 1 razem, tylko zwykla maszynkę z dobrymi ostrzami. Jesli maszynka jest elektryczna to wloskow nie przycinaj wczesniej nozyczkami bo maszynki maja takie cos do usuwania dluzszych wloskow, jesli maszynka tradycyjna to proponuję dokupic piankę , przyciać wloski nożyczkami a potem wygolić. Jesli chodzi o okolice odbytu to wlosy w tym miejscu nie wyrosną ani bujniejsze ani ostrzejsze. Wyrastają dokladnie takie same - tych nawet nie przycinaj nozyczkami tylko od razu potraktuj maszynką( tu uwaga zwyklą i malą bo jest precyzyjniejsza w tej okolicy) Jak golenie tych miejsc wejdzie Ci w nawyk to z czasem bedziesz to traktowala jak golenie pach, czyli cos co powinno sie robic moim skormnym zdaniem na porzadku dziennym!Pytalas jeszcze o ksztalt "fryzurki" - otoz uwazam, ze to czy zgolisz wlosy calkowicie czy czesciowo zalezy od Ciebie i Twojego gustu. Ja kiedys golilam na 2 palce, teraz na jeden, czasem calkowicie- w letnich miesiacach. Trojkąciki wyszly dawno z mody ale jesli z taką figurą geometryczną bedziesz czula sie najlepiej to oczywiscie zrob sobie wlasnie taki trojkacik;) Grunt to zadbane i estetyczne okolice intymne, wszak buszmenkami nie jestesmy!Pozdrawiam Cie serdecznie.

Gość eugeninka
hej dziewczynki co taki zastój sie zrobil!! piszcie piszcie bo to ciekawy temat!