Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdooosia_85

Wiza do USA

Polecane posty

Kto z Was będzie się w lutym starał o wizę? Bo mam zamiar wziąć dziekankę i wyjechać na rok. Jak myślicie, mam szansę na wizę? Mam tam rodzinę, więc nie pojechałabym w ciemno. O co pytają w ambasadzie,co mówić, czego nie mówić itp. ?

Gość pytajnik-pytajnik
a jedziesz na au pair czy do rodziny?

nie ma reguly, badz po prostu soba, nie zapomnij dobrego humoru, studiujesz wiec dostaniesz :-) jak bylam po wize kiedys i zapytano mnie po co chce tam jechac to powiedzialam ze chce zobaczyc ta Ameryke :-) to bylo 6 lat temu, bylam raz i dostalam wize na 10 lat, studiowalam wtedy :-)

Gość pytajnik-pytajnik
staraj sie o turystyczna daja nawet na lat 10, ale nie masz gwarancji to jest jak loteria choc mysle ze nie bedzie zle tymbardziej ze dokumenty masz z uczleni i jeszcze jak farta zlapiesz to bedzie ok :)

Gość mmmmmmmmmmmmm./././
jest gdzies b.fajne forum na ten temet, nie na o2, ale nie pamietam gdzie...ja z niego korzystałam,są tam ludzie, którzy byli badź jadą do usa...ale musisz na googlach poszukać, bo ja nigdzie tago nie mam zapisanego

Gość pytajnik-pytajnik
to prawda jest takie forum mi tez pomogli :) do amby nie szlam zielona :)

Gość mmmmmmmmmmmmm./././
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=205 tutaj jest jedno, też niegłupie:)ale to i tak nie to, z którego ja korzystałam, ale i tak mozna sie wielu rzeczy doqwiedzieć

Gość pytajnik-pytajnik
najlepiej takie zaswiadczenie ze przerywasz studia na rok i po powrocie bedziesze kontunowac to daje gwarancje ze wrocisz

Gość mmmmmmmmmmmmm./././
ja miałam indeks, i teżlepiej weź, "moja"pani konsul sobie go przekartkowała...niestety, rewelacyjnych ocen to ja nie mam, ale wize i tak dostalam:):):)

A mówić, że chcę na rok jechać? Koleżanki mi radziły żeby powiedzieć, że tylko na wakacje. A jak dostanę wizę tylko na 3 miesiące?

Gość Aneczkaa81
Do Magdoosia ja tez mam przyjeciala w NYC moze to ten sam ?

Gość Aneczkaa81
moj Tomek :-)

Gość Debiljusz
zaniedługo dolar bedzie po 2.5 zeta i wyjazd do usa już sie robi nieopłacalny,zwłaszcza ze ceny wszystkiego ida tam cały czas w góre a nawet sami amerykanie z biedniejszych stanów wyjezdzają pracowac do europy(szwecja,anglia,norwegia) i japonii,oczywiscie nie mowi się o tym w polskich mediach ktore nadal przedstawiają hameryke jako kraj mlekiem i miodem płynący a co roku na świeta pokazuja pieski busza zapierdalające po łajt hałsie a szmaciarze(dziennikarze) namiętnie podkreslaja w swoich liberalnych wypocinach jak to słowianie z nad wisły wyssali swój niespotykany na skalę swiatową pro-amerykanizm z mlekiem matki,proamerykański kabaret niespotykany chyba na na skale światową z tej biednej Polski jest :D

Mi chodzi głównie o język, bo studiuję anglistykę. Wykładowcy cały czas nam mówią żeby w trakcie studiów wyjechać do jakiegoś anglojęzycznego kraju, bo potem możemy już nie mieć okazji. Teraz łatwiej o wizę.

Gość ghjkgjk
forum.2p.pl chyba coś takiego no i jeszcze usa.info.pl ja jechałam do pracy, i w sumie to nic nie ściemniałam .Jedyne co powazny błąd zrobiłam że w dsie napisałam że nie mam babci w stanach a w nastepnym napisalam ze jest. Bo tam bylo niejasno strasznie, ze bliska rodzina i zze w ogole. Ale koles w ogole sie o to nie pytal i byl milutki. No :)

Gość pagedown
moja rada-nie nalezy klamac..bo jak ktos bedzie chcial sie do ciebie przyczepic to wszystko znajda... -sam fakt dostania wizy w konsulacie usa w polsce...nie stanowi na ile bedziesz mogla w usa przebywac...bo o tym decyduje urzednik na lotnisku..i nawet jezeli ktos w konsulacje dostal wize na 10 lat...a po przylocie na lotnisko w usa dostal wbitke pobytu na 2 tygodnie....3 miesiace, pol roku... -polecam rowniez wracac do kraju "w terminie" o ile zakladasz ze jeszcze raz w swoim zyciu chcesz wjechac....

Jutro idę robić zdjęcia do paszportu :D bo mój traci ważność w tym roku. Nie pamiętam jakie papiery się bierze do wyrobienia. Wie ktoś może?