Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zabka24

praca magisterska-co wam sprawilo najwiecej trudnosci.

Polecane posty

Zakladam nowy topik,bo poprzedni umarl chyba :) Ile wam zajelo napisanie calej pracy? Bo mnie to strasznie wolno idzie. Jedna strone pisze gdzies tak z 1,5 godziny. To chyba nie jest normalne,prawda? Fakt,ze ja mam trudniej,bo pisze w obcym jezyku. Najwiecej czasu zajmuje mi parafrazowanie- bo przeciez nie mozna pisac z ksiazki ciegiem slowo w slowo jak leci. No chyba,ze wezmiemy to w cudzyslow,ale przeciez nie moge miec calej pracy w cudzyslowie Napiszcie cos wiecej, jak to wygladalo u was. Mnie nie tyle chodzi o to,zeby zobaczyc jakas gotowa prace,bo takich juz ogladalam pare. Mnie chodzi o to,zeby pogadac z kims,jak to wygladalo od strony praktycznej. Nie chodzi mi raczej o konkretny efekt w postaci pracy,tylko o informacje,jak sie do tego efektu dochodzilo. Jakie mieliscie problemy, ile czasu przeznaczyliscie,czy zrzynaliscie z ksiazek jak leci,czy parafrazowaliscie, co wam szlo latwo,a co trudno,itp. Piszcie,piszcie.

Gość ciekawskaaaa
ja mogę pogadać, ale o licencjackiej i troche mnie wystraszyłaś, bo szlag by trafił, ale mam takiego promotora, ze pisze 3 rozdz, a wcześniejsze i tak nie sprawdzone, a ja musiałam zrobić projekt badawczy i badania do pracy :o wiec to chore, bo jak potem bedą błedy to jak to juz poprawić? No właśnie dopiero teraz zaczynają trąbić z tymi przypisami, ja mam fragmenty ksiażki przepisane, a przypisy mam tam gdzie były w ksiazce... :o a spis literatury mam na końcu, a to chyba powinno wyglądać inaczej, z tego co napisałaś, powinnam chyba cały tekst przerobić.

Ja się przymierzam do napisania pracy licencjackiej, ale na razie nic nie mogę na ten temat powiedzieć pozdrowionka

Ciekawska, u nas bardzo ostro podchodza do spraw plagiatu. Takze przepisanie calych fragmentow z ksiazki odpada. Ja bym ci radzila to pozmieniac, poki masz czas. Oczywiscie musisz pisac z ksiazek, bo nikt nie wymaga od ciebie,zeby sama wymyslala tekst. Ale to nie moze byc tak zerzniete slowo w slowo. Przynajmniej u nas by to nie przeszlo niestety :(

Natia,skoro twoja promotorka to akceptue,to najwazniejsze. nasza promotorka nam powiedziala,ze jesli piszemy cos slowo w slowo z ksiazki,to musi to byc wziete w cudzyslow i potraktowane jak cytat. A ja piszemy z ksiazki parafrazujac, to wtedy musi byc do tego tylko przypis (do cytatu tez of course musi byc przypis).

Gość pani mgr
U mnie to było tak, że największy problem miałam z zebraniem materiałów, jako że pisałam o adaptacji powieści Olgi Tokarczuk w teatrze, który niestety już nie istnieje. A do tego miałam takiego promotora, który ma ogromne znajomości i wielce się dziwił, gdy ktoreś z nas nie mogło czegoś załatwić.... W końcu napisałam 90 stron, z czego o samym przedstawieniu było ok.20... A do tego jeszcze nie widziałam przedstawienia (na szczęście mój promotor ani recenzent też nie:)) i miałam tylko 4 recenzje... Ale jakoś poszło. 5 dostałam :):):) A co do obrony... No cóż, to była swego rodzaju farsa jako że znałam wcześniej pytania, a oni oczywiście ściemniali przed szefem komsji, że nie znam ;). Ale ogólnie wspominam to bardzo miło, choć na pewno nerwów trochę było. ::

Gość nie wiem nie znam się
dopiero zaczynam pisać /mam nadzieje/ na razie skończyłam doświadczenia laboratoryjne przeraża mnie przegląd literatury i dyskusja mojego promotor interesują tylko wyniki z resztą mam sobie radzić sama ona to ew. sprawdzi /łaskawie/ więc ogólnie nieco mnie ta sytuacj stresuje... dodam ze w tym roku mam obrone

Gość odswiezam

to wszystko zależy od promotora.... i od uczelni licencjat pisałam ok 2 miesięcy mgr nr. pisałam miesiąc mgr. nr 2 pisze ale nie zamirzam poświąęcić na to dużo czasu zebranie odp. materiałow to 70% sukcesu u mnie na uczelni generalnie nie czyta się prac tak samo na AE w krakowie jaki i w przywatnej WSB hehe

a co do koleżanki która pisze livcencjat.. i tak wszyscy dostają piątki więć wyluzuj na litośc boga praca licencjacka to jest jakby to ując by oddać sens pracy licencjackiej to jest formalna bzdura o moją pracę licencjacką napisałem w dwa dni.. wzięłem skompletowałem materiały wcześniej w postaci dwócch ksiazek i trzech publikacji... później naściemniałęm...i luz naprawde licencjat to jest prawie jak żart

Gość kasztanowiec
Zdecydowanie najtrudniej bylo się do niej zabrac :D. A poźniej trudno bylo znaleźć materialy. Samo pisanie to już byla czysta przyjemność.

adamas do jakiej ty szkoly chodzisz ......szkoda ze w mojej to nie zart ...teraz zaczynam pisac mgr i najwiecej problemu mam z konspektem.........;(

WSZYSTKO-samo siadanie do kompa..ale od czerwca jestem pania mgr:)wiec wytrwalosci zycze

Gość Peppone
Mi najwięcej kłopotu sprawiło zmieszczenie się w czasie :) Pisałem ok. 1,5 miesiąca po kilkanaście godzin dziennie.

witajcie ja mam juz za soba prace magisterska, obronilam sie w 2005 w lipcu :-) pisanie pracy zajelo mi jakies 5 miesiecy, wybralam prace monograficzna bo ze wzgledu na male dziecko nie chcilam latac i badan przeprowadzac :-) tez mialm problem z przypisami bo wlasciwie polowa pracy to jeden wielki przypis :-) trzymam za was kciuki i zycze owocnej pracy i obrony :-)

Zależy od uczelni, promotora no i kierunku. Ja sama wybrałam sobie i tematykę i autora już ponad rok temu, a nadal nie wiem, jaki mam temat (promotor się zastanawia, a czas leci! ). Piszę ze współczesnej lit. polskiej, materiały mam, niby wiem, co chcę napisać, ale tworzy mi promotor wiele odniesień i wątków pobocznych ;) i skutek taki, że ... nic nie mam :O Oprócz notatek...

Gość porucznikowa
najwięcej trudności sprawiło mi zabranie się do pracy (studiowałam architekturę , więc pracą był projekt , a część pisemna to tylko uzupełnienie) potem już poszło

Ja juz nie moge. Dlaczego doba ma tylko 24 godziny??? Nie wyrobie sie!!!!

Gość 3OHPy
a ja jeszcze nie zaczęłam pisać, zabiore się pewnie dopiero w marcu, moze kwietniu. na razie produkuję wyniki i od czasu do czasu jakieś seminarium. publikacji tez mam już trochę, jesczze troche wyszperam. i luz. jako ś to będzie, i na pewneo dobrze. bo inaczej być nie może :) jak na razie to mam luz:)

A nasza promotorka sie za nas ostro wziela. Do konca tego semestru mamy oddac drugi rozdzial. Z jednej strony to dobrze,bo jest styczen, a tu juz polowa pracy napisana. Ale z drugiej strony ciezko sie zmobilizowac. Baaaardzo ciezko :(

licencjat pisałem miesiąc a mgr 2,5 tygodnia. jak masz materiały i kminiącego promotora to dasz radę

Gość chicaaa
Dzięki za tn topic. Jestem w trakcie pisania licencjata i wbrew pozorom to wcale nie taki pikuś jak ktos napisal.Tak naprawde niewiele rózni sie od magisterki oprócz tego ze ma mniej rozdziałow. Początkwo przepisywalam tak jak leci z ksiazek ale przestraszylam sie programu antyplagiatowego i teraz parafrazuje. Sama juz niewiem jak to powinno wygladac.

Gość oj znam to
ja pisze mgr anglistyka obcy jezyk i zupelnie nie wiem jak sie zabrac to zanczy mam napisac ale nie moge sie zabrac