Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sunlight

Czy badacie sie na HIV?

Polecane posty

Ostatnio chcialam pojechac z przyjaciolka i sie przebadac. Ja miedzy innymi dlatego, ze moj obecny partner wczesniej sypial z kim popadnie i wiadomo, zawsze jest jakies zagrozenie. Jednak spotkalysmy sie z wielkim zdziwieniem otoczenia. Znajomi pytali, czy bierzemy narkotyki, a moze ktos nas zgwalcil. Mysle, ze to glupie tak mowic, bo uwazam, ze kazdy powinien sie przebadac. W koncu nie tylko narkomani, prostytutki i homoseksualisci sa narazeni na AIDS. A moze jestem przewrazliwiona?

Gość tez musze pojsc
bo ostatnio zaszalalem hmmm

Gość meat
Mowienie, ze na hiv sa narazeni tylko narkomani i tp. swiadczy o okropnym zacofaniu. Wiecie co by bylo, gdyby nikt sie nie badal? Zrobic sobie badania powinien kazdy. Nawet nie wiece w jak malo prawdopodobnych sytuacjach moze dojsc do zakazenia.

Gość chicaaa
Oczywiscie ze sie badamy. Ja i moje kolezanki robimy to jesli mamy chociazby nutke watpliwosci. I wcale nie sypiamy z kim popadnie.Kazdy z nas moze byc zarazony, nie wiedzac o tym!!!!

No wlasnie:/ A ja mialam dzisiaj niezla klotnie z rodzicami wlasnie o to badanie. Mialam dzisiaj isc z kolezanka. Koniecznie chcieli sie dowiedziec, czy i dlaczego mam jakies podejzenia. No i oczywiscie wyskoczyli z tymi prostytutkami i homo. Wlasciwie nie chcialam sie klocic, ale powiedzialam w nerwach, ze sa staroswieccy, niedouczeni i nie maja pojecia o dzisiejszym swiecie. I tak oto na badania nie pojechalysmy. Bez sensu:/

Bez przesady Papierowe. Nie rozpowiadalam tego wszystkim dookola. Po prostu rozmawialism w gronie przyjaciol o akcji na temat aids (tej, ktora reklamuje Magda Molek) i ja oraz moje dwie kolezanki swierdzilysmy, ze juz od jakiegos czasu myslalysmy o tym, zeby sie zbadac. Trzech pozostalych znajomych stwierdzilo, ze to glupota, ze nie ma sensu i ogolnie hiv to choroba narkomanow. Troche mnie to zdziwilo. A rodzicom powiedzialam, gdzie sie wybieram, bo w koncu z nimi mieszkam, mam 18 lat i oni tez maja w pewnych kwestiach cos do powiedzenia. Nie spodziewalam sie jednak z taka ich reakcja i gdy zaczelismy sie klocic, to stwierdzilam, ze lepiej bedzie jesli sobie na razie dam spokoj.

Gość tak wogole to
a czy te badania są kosztowne? i czy trzeba miec na nie skierowanie

Wlasnie tez sie nad badaniami zastanawiam... Wystarczy nawet miec 1 partnera, a on w przeszlosci nie wiadomo z kim sypial ani z kim sypialy jego eks, i eks jego eks itd... A poza tym czy dentysta zawsze mial czysty sprzet, albo jakis inny doktor... Warto sie zbadac.

Papierowe Nozyczki--> Pojde na te badania, ale nie teraz. Niech sie na razie uspokoja. No i tym razem nie bede im juz nic mowic. A powiedzialam im o tym, bo uwazalam to za cos naturalnego, ze kazdy powinien zrobic sobie taki test. A takiej reakcji sie po nich nie spodziewalam.

Gość chwilowy gość
Zrobiłam takie badanie, zanim zaczęłam sypiać ze swoim obecnym chłopakiem. Wcześniej nie chodziłam do łóżka, z kim popadnie, ale też nie miałam przecież pewności, że jestem zdrowa, nie chciałam ryzykować jego zdrowia. On też od razu zaproponował, że pójdziemy razem. Wizyta w szpitalu nie należała do przyjemnych (pielęgniarka m.in. dokładnie obejrzała nas, szukając śladów po igłach... ) , ale teraz przynamniej oboje możemy być spokojni. warto.

Gość seropozytywny
nie bojcie sie tak,hiv nie jest aż taki zły jak go media przedstawiają :D

Gość edilla
jak to jest z wynikami? pozytywny to znaczy ze sie jest zarazonym, a negatywny czli "-" ze nie ma sie hiv??

Gość dlaczego wszyscy mowia o aids
sa choroby rownie grozne a dziesiatki razy powszechniejsze chocby zapalenie watroby b i c a rodzice nie sa wcale tacy staroswieccy bo polowa przypadkow aids to narkomani