Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos nie tak

jest mi ciagle zimno i nie mam okresu...

Polecane posty

Gość cos nie tak

witam . Mam powazny problem od bardzo długiego czasu nei mam okresu byłam juz u ginekologa przepisała mi jasmine ale nic nei pomogło poza tym jest mi strasznie zimno mam okropnie zimne dłonie , zawsze tak miałam jednak teraz to sie naisliło nie moge spac w samej pizamie musze miec grupe skarpetki na nogach oraz ciepły długi szlafork.Co mi jest ? moze to cos nei tak z tarczycą albo przysadką nie wiem co mam robic? powinnam chyba zbadac hormony...

Gość ziołówka
A jak tam waga ciała? Nie za niska? Ciśnienie w normie?

Gość na mój gust to może
być niedoczynność tarczycy objawy na to wskazują

Podbnie jak sądzi poprzedniczka, podejrzewam że za Twoje dolegliwości odpowiada tarczyca. Nie wiem czy jest to niedoczynność, czy może nadczynność. Podejrzewam nadczynność...ale nie jestem pewna....Czy poza opisanymi dolegliwościami, zauważyłaś jakieś inne? Np spadek lub wzrost wagi? Proponuję wizytę u endokrynologa. Jesli nie samą wizytę to proponuję chociażby zrobienie badania TSH. W państwowych przychodniach (bez skierowania od lekarza) odpłatność za to badanie wynosi około 17-18 zł. Na wyniku zawsze podane są \"widełki\" wartości prawidłowych. Jednakże najlepiej by wyniki obejrzał lekarz. Ja mam niedoczynność tarczycy, nawet jeśli wyniki sa w normie...to przy podwyższonej wartości TSH czuję się źle( np.tyję)...i wtedy zwiększana jest mi dawka leku. Trzymam kciukaski i życzę powodzenia

dopiero przeczytałam co napisałam...mała korekta... podejrzewam niedoczynność tarczycy oczywiście! a nie nadczynność... jeszcze raz proponuję badanie TSH i konieczną wizytę u endokrynologa....i niezbędne leczenie!. pozdr.

Gość takie objawy
są przy anoreksji

Gość sprawdz
Zrób sobie TSH jak piszą dziewczyny,możesz też sprawdzić prolaktynę dla spokoju(miesiączka).Miałam tak jakiś czas temu i nie był to wynik choroby tylko słabego krążenia,jestem zmarzlakiem,miałam też mało ruchu,wpadlam w depresję i tak... Jednak miesiączkowalam normalnie. Zrób też może morfologię,poziom żelaza i dobrze się ożywiaj.

Gość cos nie tak
Co prawda odchudzałam sie od jakiegos czasu ale juz od 4 miesiecy jem normalnie przy wzroscie 168 waze 52 kg czyli normalnie . Najbardziej niepokoje sie tym brakiem miesiaczki bo wiem jak to moze byc powazne ...Do lekarza jede w przyszłym tygodniu i od razu chce zrobic badania boje sie troche...

Gość ile ważyłaś wcześniej
? i w jakim okresie czasu schudłaś?

Gość cos nie tak
odchudzałam sie przez 6 miesiecy schudłam przeszlo 10 kg

a możesz powiedziec mi ile masz centymetrow w nadgarstku? jeśli nie masz pod ręką miarki to zrób taką na szybko, papierową odrysowując od linijki

Gość cos nie tak
16cm

osiągnęłaś zbyt niską wagę ciała i stąd wszystkie te problemy, bo jeśli masz 16 cm w nadgarstku to jesteś osobą, która ma mocny kościec domyślam się, że teraz wystają Ci kości biodrowe i ogólnie wyglądasz na osobę wychudzoną po prostu ta waga jest zbyt niska dla Twojej budowy i musisz nieco przybrać by wróciła miesiączka i zniknęły dolegliwości takie jak ciągłe uczucie zimna :)

Gość cos nie tak
dziekuje ze tak mówisz:-)przybrałam juz nawadze z 5 kg od wrzesnia i jem normlanie na co mam ochote a nic sie nie poprawia ...

Gość sawer
idż do lekarza on zleci wszelkie badania

Gość entliczek
Mam wyniki badan hormonalnych czy kos mi pomoze je odczytac? estradial:25,1 Progesteron:- LH:17,64 Prolaktyna:15,36 FSH:6,79 testosteron:0,514

Gość karakorum
jesteś kobietą czy mężczyzną

Gość entliczek
kobietą 18nastoletnią

Gość misia11
stosunek LHdoFSH powinien być jak 1:1,tyle tylko wiem