Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aira

studniówka-Wasze wspomnienia

Polecane posty

Gość Aira

no właśnie :) jak wspominacie swoje studniówki? były jakieś ciekawe wydarzenia ;>? żarciki robione nauczycielom? piszcie :) 🌼

Gość agda22
Ja swoją studniówkę wspominam całkiem miło, chociaż początek był okropny. Na 180 par ja i mój chłopak musieliśmy oczywiście pomylić się przy tańczeniu poloneza. Do tej pory można zobaczyć na kasecie moją przerażoną minę :-) Obwiniałam potem tatę, bo ciągle krzyczał, robiąc zdjęcia "Aga, popatrz na mnie" a ja nie mogłam się skoncentrować. A co do nauczycieli to nas pilnowali(kiedy tańczyliśmy poloneza nasz nauczyciel matematyki zrobił kontrolę pod stołami, zebrał całkiem niezłe zapasy :-)

Gość lalllala
a ja mam jutro studniówke:) i sie ciesze bardzo, nie moge sie doczekac:D:D

Gość Aira
ja 21szego,stąd też poniekąd ten topik ;)

Gość ja nie byłam i nie żałuje..
:P

jeee,bylam na trzech studniowkach:D na jednej bawilysmy sie ekipa klasowa,bez \"towarzyszow\" a na pozostalych bylam jako osoba tow.i bylo suuuperrr:) moze ktos jeszcze mnie zaprosi????

Gość lordunio
A ja byłem i się napiłem jak Reks

a może być taka \"archaiczna\" studniówka? ;) 2000 rok. Śmieszyły mnie te całe ceregiele z załatwianiem: jakie jedzenie, a czy schabowy, a czy mielony :D a to mamuśki się kłóciły o byle co, a to dziewczyny sobie do oczu skakały o kolor farbki przy malowaniu dekoracji... Sama studniówka: nic nadzwyczajnego, myślałam, że będzie większe \"halo\", jakieś specjalne - studniówkowe wrażenia (bo swoją studniówkę ma się jednak RAZ w życiu)... a tu nic! No i wyszliśmy najwcześniej, przez co ominęło nas pokazowe mordobicie, niestety z wybitnym udziałem osób z naszej klasy :O

Gość uwsteczniona
fatalnie, mialam zalatwionego faceta od kumpeli mial byc fajny, jakos mi sie nie spodobal, nie gadalam z nim nawet ani 5 minut, teraz sobie mysle jaka ja glupia bylam ze sie na to zgodzilam, ale ona chiala zeby on byl, a ja idiotka za niego zaplacilam, chyba mnie pojeb.... :( moglam isc z miloscia mego zycia-platoniczna- byloby fajnie, ale nie mialam odwagi go zaprosic i nie wiem czy by sie zgodzil, pozniej jak gadalismy przez smsy- pytal czy lubie dobry seks- napisal to o 4 rano... myslalam ze go z abije, spala, nastepnego dnia byla szkola... oczywiscie do niczego nie doszlo... mielismy sie spotkac na jakies pizzy, ale pozniej tez nie wyszlo, mieszkal w internacie i mial duzo kolezanek wice moze chcila sobie urozmaicic wieczor, a ja sie w nim kochalam cale 4 lata ehhhhhhhh... :D a co do studniowki- nie lubie tanczyc bo nie umiem, a przyszedl po mnie Ksiadz i prosi do tanca... tez nie umial tanczyc, ale byla jazda, az do dzis sie rumienie z powodu braku znajomosci krokow

Gość agda22
Moja klasa wyszła jako ostatnia, o wpół do 5, potem jeszcze z chłopakami na disco poszłam, oczywiście w studniówkowej kreacji... :-) do domu wróciłam o 8 rano, w stanie tragicznym ;-)

Gość Aira
no ładnie :P a jak w ogóle przebiega studniówka? jest jakaś część bardziej- i mniej oficjalna?

Gość agda22
U nas była część oficjalna, tzn. polonez, przemówienie dyrektora i Rady Rodziców, uczniów, lampka szampana z nauczycielami. A potem to się część mniej oficjalna zaczęła, tzn. wypady w 7 osób do toalety albo rozlewanie "soku pomarańczowego z wodą mineralną" pod stołami ;-)

nie wiem czy u Was jest taki zwyczaj,ale u nas po studniowce idzie sie do szkoly w kreacji studniowkowej:faceciki w gajerkach,dziołchy w sukniach:D niezla impresska jest na lekcjach,zero sprawdzianow i odpytywania:D

Gość agda22
ja miałam po studniówce od razu ferie zimowe i dobrze, bo mogłam dojść do siebie(ból nóżek mam oczywiście na myśli ;-)

Gość odeka
odmrazam bo fajnie

Gość moje studiowka 1966
czyli dokladnie 40 lat temu: obowiazkowe biale bluzki i granatowe spodniczki, gral nam zespol , z ktorego potem powstaly Czerwone Gitary (od Seweryna Krajewskiego, jesli komus jeszcze to cos mowi).przedtem nas na WF uczyli madisona i let's kiss, bo byly modne ( poloneza chyba jakos kazdy umial) , chlopakow sie nie przyprowadzalo, a niedobory zalatwila szkola , sprowadzajac mundurową klasę z technikum . Kanapki zrobione przez komitet rodzicielski, impreza w auli szkolnej . Facet , z ktorym sie bawilam niestety juz nie zyje... Studniowki specjalnie nikt nie przezywał, wazny byl dopiero bal maturalny.

hieh... pierwszy raz wtedy nałożyłam buty na obcasie i to 9 cm... niezłą jazdę miałam, jak schodziłam ze schodów:) jesssssu... ćwiczyłam wczesniej w domu i na płaskm terenie szło mi świetnie, ale jak było z górki to masakra normalnie... ale fajnie było, bawilam sie dobrze z tym, ze dwa dni pozniej tragedia sie wydarzyla i tak mi sie zle ten czas kojarzy :(

Gość kamciaaaaaa
byłoooo suuuuuuuuuuuuuuuupcio i tyle:)

u mnie na studniówce było super co prawda to juz 3 lata temu było ,al enauczycieli mielismy takich spoko,babka od w-f i jeszcze druga przyszły do nas do stolików i razem się bawilismy,tak sie spiły babaeczki ze tylko polweki z nich mielismy;) a wogóle zero koltroli czy mamy wódke czy nie...super zabawa;)

Gość Studniowki
Bylam na dwoch - mojej i mojego narzeczonego.Bardziej przezywalismy moja studniowke dlatego, ze byl to pierwszy "bal" w naszym zyciu :) Jak tylko wlaczam kasete ze studniowki lub ogladam zdjecia mam lzy w oczach :) Szkoda, ze czas tak szybko uplywa....

Gość na mojej bylo glupio
mialam sukienkie ktora mi sie nie podobala, ale musialam taka wziasc ze wzgledu na mamie, wlosy pani uczesala mnie w salonie okropnie na solarium wydalam tyle kasy a przy kolezankach ktore sie tam zweglily wygladalam jak corka mlynarza zabawa beznadziejna, bo jak mozna sie dobrze bawic jak juz z gory sie zle czujesz

Gość do gorki
do gorki:)

byłam na dwóch: 4 lat temu na swojej z moim( akurat wtedy) chłopakiem który nie umiał tańczyc i bawił sie beznadziejnie, ale za to ja z kumpelami bawiłyśmy sie zaje****!!! a kaseta jest super! za każdym razem jak ją oglądamy to płaczemy ze smiechu! facet mojej kumpeli zniknął na ładne pare godzin a później okazało sie ze pił spirol z naszym wychowawcą!!!! drugi raz byłam rok później ze szwagrem kumpeli- poznałam go tydzień przed, fajny był, fajnie sie bawiliśmy, nawet mogłoby coś z tego być ale po on już sie do mnie nie zadzwonił ani nic! ale i tak miło wspominam!

Gość ***KoCiAk***
w zeszlym roku bylam na studniowce kolesia ktorego nie trawilam ale ze wzgledu na to ze razem z kolezankami sie tam wkrecilysmy to poszlam, czego teraz zaluje bo chujowo bylo..zupelnie inaczej sobie taka impreze wyobrazalam i bylam kompletnie rozczarowana. w tym roku mam moja i wcale sie nie ciesze. z dnia na dzien coraz bardziej nie chce tam isc, ide z nie swoim facetem ale kombinuje zeby jutro zaprosic kolesia numer 2 z mojej sql ktory wydaje sie byc spoko a przynajmniej jesli sie uda to bede miec moc wrazen i bedzie co wspominac jak to poszlam z gosciem ktorego na razie imienia nawet nie znam:P cos by sie dzialo przynajmniej:P kiecy jeszcze nie mam, samoopalacza tez i nic wogole nie mam, poza ochota zeby gdzies zwiac i nigdzie nie isc:P studniowki to juz chyba przezytek:p wolalabym taki bal maturalny po zdanej na pewno maturze, w czerwcu:D w jakims fajnym miejscu:D i luznym stroju < bikini najlepiej:D >

Gość himka
ja mam bardzo dobre wspomnienia ze studniówki. Oczywiście nie miaam z kim iść i siostra "załatwiła" mi chłopaka, syna swojej koleżanki z pracy. Umówiliśmy się na spotkanie, żeby się poznać i oswoić z sobą.Okazało się ze znałam chłopaka z widzenia bo chodził wcześniej do tej samej szkoły co ja. Mieliśmy w planie tylko jedno spotkanie przed studniówką ale jakoś tam wyszło że zaczeliśmy spotykać się co weekend (on studiował w innym mieściei przyjezdzał do domu na weekendy). Bardzo fajnie nam się gadało bardzo się polubiliśmy. Na studniówce zachowywaliśmy się już jak para- przynajmniej wszyscy tak to widzieli. Ale my nigdy parą nie zostaliśmy. Chłopak bardzo dobrze tańczył i zazdrosciły mi wszystkie dziewczyny, nie schodziliśmy z parkietu, pierwszy raz w życiu tak się wybawiłam! Jak się ma dobrego partnera w tańcu jest super. Wyszliśmy ze studniówki po ostatniej piosence, potem odprowadził mnie do domu i pocałował na pożegnanie. Potem widzieliśmy się raz, wspolnie obejrzeliśmy zdjęcia i film a teraz widzimy sięczasem na ulicy i mówimy sobie "cześć".Minęło prawie 6 lat od studniowki, teraz się dowiedziałam że oboje braliśmy ślub tego samego dnia tylko w różnych kościołach o tej samej godzinie:) Zrobiło mi się bardzo miło:)

Gość U mnie też były jakby
2 rurzne stódniuwki: oficjalna i nieoficjalna :P Część oficjalna to był polonez, drentwe przemuwienia dyra, katehety, jakiejś mamóski z Rady Rodziców oraz kilku kujonków spośrud nas uczniów, potem jeszcze była tradycyjna lampka szampana bezalkocholwego z nauczycielstwem :(. A potem to się wreżcie czenść mniej oficjalna i mniej legalna, ale bardziej zajebista zaczęła, tzn. barabara z co młodszymi psorkami w kibelkach, wypady w 7 osób na trawkę albo rozlewanie "soku malinowego" marki Chianti, "soku pomarańczowego z wodą mineralną Finlandia", "kawy i cherbaty" (w żeczywistości był to rum pomięszany z whisky) :P

U mnie muzyka była beznadziejna :o Jakieś chamskie disco polo,niektórzy szybko się zmyli. Pamiętam jeszcze,że mój towarzysz strasznie pocił się na twarzy :) Ale bardzo się wytańczyłam

Gość Piotruś Ban zupełnie nowy
No to kokosowy była najwyraźniej z jakimś grubasem, którego w desperacji wyrwała na studniówe :D