Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brooke Logan

kobieta z klasą - co to znaczy ????

Polecane posty

jaka jest kobieta z klasą? jak się zachowuję? jak się ubiera? Prosze o przykłady z własnego otoczenia, opisy sytuacji spotkania własnie z taką osobą. My kobiety czasami zachowujemy sie bardzo głupio, histeryzujemy zamiast spokojnie porozmawiać. Wydzwaniamy do facetów, zamiast poczekać az oni do nas zadzwonią . Może ustalmy zasady jakimi powinna się kierować kobieta z klasą i bedziemy ich przestrzegać. zapraszam do dyskusji :)

najciekawsze jest to ze kurwy,cnotki i rozne idiotki mimo ze zachowują sie całkiem inaczej uwazaja sie czesto z kobiety z klasą,to jest dziwne

Gość na przykład to taka
która jest wysoka ale nie śmieje się z facetów-kurdupli niższych od niej!

Gość do Real Annihilator
racja ze idiotki czesto uwazaja sie za madre kobiety i rozsadne -czyli kobiety z klasa. ''Medzrzec wątpi , głupiec wie napewno'' ;)

Gość może być
nauczycielka z klasą czyli metody aktywizujące, odejście od tablicy ha. ha, ha - może być :P

Gość Poranna*Rosa
Kobieta z klasą zachowaniem swoim daje przykład, i wogóle ma w sobie "to coś' , czego brakuje innym kobietkom.... ;) Wydaje mi się jednak, że "ta klasę" w sytuacjach kryzysowych okupuje cierpieniem, większym , niż u tzw. histeryczek. One bowiem się wykrzyczą i coś tam z nich uleci, a kobietka z klasą trzyma to w sobie, nie chcąc uzewnętrzniać pewnych rzeczy ...

Myślę że klasa to dobre wychowanie, opanowanie, umiejętnośc znalezienia się w każdej sytuacji, ubiór odpowiedni na każdą okazję i zadbane dłonie. Z określeniem \"kobieta z klasą\" kojarzy mi się np Catherine Deneuve czy Ann Bancroft.

Gość facet_1
To proste - z klasa: jest dama na ulicy, k... w lozku, kucharka w kuchni; a nie dama w kuchni, k... na ulicy, kucharka w lozku

Gość kaja99
To kobieta, która ubiera si e z gustem; klasycznie, prosto i modnie! To bardzo ZADBANA kobieta, z nienaganną fryzurą. Ma piękne, klasyczne rysy twarzy. Jest kulturalna, elokwętna i i nteligętna. Zawsze wie, co odpowiedzieć, ale nie daje się sprowokować. -taka kobieta ma klasę!

Gość Poranna*Rosa
Dobre-facet1 Oczywiście , coś w tym jest Nie może być kobietą z klasą, np. dewotka :D Oczyswiście , jestem bliska określeniu teżi Porannej Rrosy i Laury Diaz......

Gość kumoszkaz wachocka
kobiete z klasa cechuje powsciągliwośc, w ubiorze, zachowaniu, pokazywaniu emocji emocjach.

O Jackie Kennedy, żonie prezydenta USA mówi się, że była kobietą z klasą. Może i tak, ale co jej z tej klasy skoro mąż ją tak okrutnie zdradzał podobno z każdą. Może takiego trzeba ścierą przez łeb ?????? Najlepiej być sobą i nie udawać kogoś innego.

Gość li10
ale Baby siter są przeciez koniety które nikogo nie udają , sęk w tym że one tę "klasę " poprostu w sobie mają.... "KLASY" SIĘ NIE MOŻNA NAUCZYC , JĄ SIE W SOBIE POPROSTU MA!!!!

Gość jepoiu0iwqut
własnie tego nie mozna sie na uczyc to sie ma albo i nie :O

Moje skojarzenia na hasło kobieta z klasą: krótkie paznokcie pomalowane na bordowy kolor umyte włosy, naturalna fryzura dyskretny makijaż spódnica w kolanko bielizna dopasowana góra z dołem buciki na obcasie z okrągłym czubkiem umiejętność właściwego zareagowania w każdej sytuacji nieprzeklinanie uprzejmość (...)

Myślę, że wygląd zewnętrzny jest mniej ważny, kobieta z klasą po prostu umie się zawsze ubrać stosownie do okoliczności. To czy się ma klase czy nie wyznacza to co jest w środku, kultura osobista, takt, ogłada towarzyska.

Gość stadkort
To nie jest prawda, że z klasa trzeba sie urodzić, no może pewne predyspozycje sie przydają, ale to wychowanie kształtuje i modeluje zachowanie, to sie nazywało kindersztuba, i praktycznie nie istnieje. W PRL nazwaniw damą było wręcz obrazliwe, a teraz jest wychowanie besstresowe i tez efekty widać. Od dzieciństwa pewne rzeczy powinny byc wpajane, jak imieniny cioci to ubieramy sie tak i tak, jak wieczór wigilijny to tak i tak, jak sie witamt to w takiej kolejności. I w pajanie takich zasad od dzieciństwa przynosi efekt, to juz póżniej jest druga skóra, i te zachowania są bardzo naturalne. I chciałabym zwrócić uwagę, że kobieta z klasą wcale nie musi być bardzo zadbaną i elegancką. Może wyglądać skromnie, może nie mieć fryzury od prosto od fryzjera, może byc w ciuchach z przed kilku sezonów, ale i tak klasy jej to nie pozbawia.

Gość jepoiu0iwqut
sama sobie zaprzeczasz :P

Gość stadkort
Tak?, dlaczego?

Gość czas relaxu
Też uważam, że to rzecz nabyta przez wychowanie, to samo dotyczy meżczyzn, a że takich osób coraz mniej no cóż kto ma te dziaciaki właściwie wychowywać. A szkoda dobre maniery to jest to.

Gość tynianek
Po obyciu , manierach rozpoznaje się z jakiego środowiska człowiek pochodzi.

na pewno nie jest to kwestia wygladu, na pewno nie nadazanie za moda, na pewno nie fryzjer i kosmetyczka, nie buty na obcasach i nie ciagla slodycz i bezwarunklowa uprzejmosc, na pewno nie przymykanie oczu na zdrady meza. klasa to raczej pewne zasady, charakter, ambicje, pozytywny rodzaj dumy i szacunek do samej siebie. :)

Dla mnie kobieta z klasa jest Krystyna Janda. Taka kobieta wcale nie musi byc piekna, bo ma w sobie to \"coś\".

Gość tynianek
ale był kiedys taki program cos z meżczyznami, prowadziła go Janda z druga kobietą, nazwiska nie pamiętam, i Janda zachowywała się tak jak niezrównoważona emocjonalnie nastolatka, chichotała i mizdrzyła się, no zaskoczyła mnie niemile.

kobieta zklasa to nie tipsiara pasemkara itp. ona ma swoj styl zarowno ubioru jak i wypowiedzi zna sie praktycznie na wszystkim,posiada ogólna wiedze o dwiecie,nie szuka poklasku jest radosna i usmiechnieta taka dla mnie jest kobieta z klasą

Gość Kobieta z klasa
Kobieta z klasa to taka,ktora zna swoja wartosc.Oczywiscie charakteryzuje ja rowniez jej ubior.Ale to nie wszystko.Mozna dobrze,elegancko wygladac ale byc pozbawionym klasy.Taka kobieta po prostu ma cos w sobie.Wszystko co robi robi z pasja,potrafi sie zachowac w kazdej sytuacji,opanowana,kulturalna.Chcialam jednak zauwazyc,ze taka kobieta wcale nie ma tak latwo.Mezczyzni z reguly boja sie "kobiet z klasa" .Dlaczego?Przeciez wcale nie jestesmy takie zle.

Trudno mówić o klasie Jolanty Kwaśniewskiej w świetle jej sprawek (komisja Orlenowska). Jej obecny wizerunek to kwestia pracy nad nią wielu specjalistów. Pamiętam na początku gdy zaczęla być first lady, podczas oficjalnej wizyty Królowej Anglii Jolka wystoiła się w miniówkę :-)) Co do urody to zgadzam się że jest mimo wieku ładną kobietą.

Gość no cóż
Bycie człowiekiem z klasa to nie kwestia genów tylko wychowania, wpojone nienaganne maniery, empatia to cechuje człowieka klasa bo przeciez lubimy też mężczyzn z klasą.nie chodzi tylko o kobiety. A z Polskich aktorek najbardziej pasuje mi do tego miana Maja Komorowska.