Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssaila

Zgrubienia na stopach

Polecane posty

Gość ssaila

Hej dziewczyny! Mam pytanie czy nie znacie dobrego sposobu na stwardnienia na tsopach, które się robią od chodzenia w butach na obcasach?? nie wiem czy też macie takie problemy, ale mi się cos takiego robi od "wysokich" butów. Grubsze, bardziej "żółte" i bolące zgrubienia na stopach. Pomożecie?

Gość ziołówka
szukaj "modzele"

Gość Myślę że masz
za duże stopy! i ogólnie jesteś za duża. Takie zgrubienia robią się facetom z dużymi stopami. A ty z tego co piszesz musisz mieć kajaka że nie wiem co. Ale ponoć to teraz w modzie....Hmm może i tak ale ja tam nie lubię dup z wielkimi nogami! to dla mnie niezbyt estetyczne! Pozdrawiam

Gość maxmara35
ssaila kochanie .. czy ty uzywasz regularnie ,, tarki , do zdzierania martwego naskorka ??czy robisz sobie pilling stóp?czy moczysz je w soli .. z minerałami? Jesli nie to od tego zacznij i to szybko .. ktś słusznie napisał takie stopy maja mężczyźni mój teztak ma .. moje piętki są jak u niemowlaka ... Nie mam nic wstretniejszego niz kobieta w sanadałkach i nie zadbanych nogach .Zacznij zatem od kapieli stóp / w misce najlepiej/w goracej wodzie z dodatkiem soli bądź olejków .. chodzio to by naskorek ci zmiekł potem zakup ową,,tareczkę , w sklepie kosmetrycznym i systematycznie ,codziennie powtarzaj ów zabieg. Następnie posmaruj stopy mascią witaminową / kupiona w aptece za 2 zł /albo gliceryną w płynie / cena taka sama /owiń je folią spozywczą ! nie aluminiową . i załóż na noc grube skarpetki. Po tygodniu zobaczysz różnicę . Powodzenia. Jesli owa terapia nie przyniesie skutku .. pozostaje tylko złuszczanie w gabinecie kosmetrycznym.

Gość do maxmara35
Tak sie wymadrzasz a gowno wiesz:| Tarka tylko pogarsza stan Twoich stop - skora mimo ze chwilowo ladniejsza z czasem staje sie jeszzce bardziej twarda i paskudna:( Nie polecam zadnych tarek!!!!!!!! Cieple moczenie stop(ale umiarkowanie-niecodziennie), kremy do stop np te zmiekczajace sztywne piety itp. Tez mialam ten problem - wiem jedno -aby sobie pomoc potrzeba systematycznosci - czyli np wklepywanie kremu do stop CODZIENNIE - a z reszta(tarcie i dlugie moczenie) bym uwazala. Pozdrawiam i zycze powodzenia;)

Gość też mam ten problem
chociaż nie jestem facetem, nie mam wielkich stóp (36rozmiar) i nie jestem wielka (155cm)

Gość maxmara35
do osoby komentujacej moj tekst. troche ogłady i mniej chamstwa widac , że masz problem nie tylko ze stopami ale i z dobrymi manierami. Słoma ci wystaje z butow słonko:(

Gość niunieczka 26
hmm ja nienawidze miec czegos takiego na stopach..mi najbardziej takie stwardnienia robily sie latem kiedy chodzilam w sandalach czy jakkolwiek mialam odkryte stopy..ale moj zabieg to.masc przy luzku do stop ktora smaruje je co wieczor aby skorka byla miekka. i kiedy sie kapie to jak mi sie przypomni poszoruje je troche tarka..

Poradzcie cos. Mnie sie robia takie grube \"kuleczki\" na tej poduszcze na stopie, toz przed palcami na samym srodku. Pumeksuje nogi regularnie, ale to nic nie pomaga - no chyba, ze na piety. Co z tym zrobic..? Wyciac czy jak..?

Gość dodo maxmara35
Dziewczyno jestes jakas przewrazliwiona!!!,maxmara35 wyrazila swoje zdanie, nikogo nie obrazila,napisala jak dbac o stopy ty sie jej czepiasz uzywajac przy tym rynsztokowego slownictwa,chamstwem mozna nazwac tylko twoje wypowiedzi!

Gość lojojjj
nie uzywajcie pumeksu!!! to siedlisko bakterii i pozywak dla nich oraz grzybow!!! najlepiej zetrzec martwy naskorek tarka a potem regularnie dbac, zeby scierania nie trzeba powtarzac bo skora narasta szybciej

Do DO MAXMARA - naprawdę nie jesteś dobrze wychowana. Maxmara dobrze i rzetelnie doradziła dziewczynom, które maja ten problem (mnie zreszta też dotyczy), a ty ją atakujesz. Nie podoba ci się coś to nie wchodź na to forum. Po prostu.

Gość do maxmara35
Ale to ja je zalozylam:o wybaczcie ale... chyba moge wchodzic na swoje forum?:o

Gość do maxmara35
Aha i zaszla pomylka - jakoze przeczytalam jednoczesnie wypowiedz maxmara35 i powyzsza - pomylilam jedna z druga - no nieistotne - troche emocji nie zaszkodzi na forum:P

Gość ssaila
Dzięki dziewczyny za pomoc, co do tarki i pumeksu - tak wiem, one polepszają sprawę tylko chwilowo, ale później wychodzi się na tym gorzej. A co do moich stóp - mam rozmair 37/38 i 160 cm wzrostu więc raczej duża nie jestem. No i dbam o stopy, a te zgrubienia to się robią w zimę jak noszę buty na obcasie, a lato chodzę w płaskich to mam ładne stopy. Ps. To ja załozłyłam ttn topic a nie ktoś kto pisze "Do Maxmara".

Gość ssailo
Od zawsze miałam problemy z narastającą szybko i brzydko skórą na piętach. Aż postanowiłam schudnąć i poszłam do specjalisty odchudzacza. Do diety nakazał spożywać Capiwit A+E. A więc go sobie połykałam, myśląc o chudnięciu, nie o piętach. A po ok 4 -5 tyg bardzo poprawił mi się stan skóry, a z piętami nie mam już kłopotu.

Gość maxmara35
oj kobiety , kobiety .. radzić drugiemy kiepska sprawa :(( znacznie lepiej jest chyba milczeć .Czlowiek się stara a zostaje zbluzgany, cóż przykro mi z tego powodu gdyż z szczerości serca podzieliłam sie swoim doswiadczeniem , widocznie niepotrzebnie :)) A tak swoja drogą nie jestem stara , zgorzkniałą babą . wiele mi do takiego wizerunku brakuje :)) powodzenia i miłego dnia

A ja kupilam nowe buty i sa niewygodne :( :( :( Ludze sie, ze sie rozejda, ale jak na razie siedze w pracy i mysle tylko o tym jak mnie ubijaja :(

Gość ssaila
Capivit A+E, a w jakich dawkach go zażywałas? :>

Gość heeeeeh
slyszalas o czyms takim jak pumeks? :P gdybys go uzywala regularnie to by nie bylo problemu :P:P:P

Gość ssailo
Jeśli kupisz Capivit A+E forte, to jedna kapsułka dziennie. Pozdrawiam

Gość Dalilaa
Gdzie można kupić tarkę do stóp ?

Gość Dorota S.
A ja po prostu zgrubiały naskórek delikatnie ścinam ostrą żyletką i na jakiś czas mam święty spokój. Po jednym takim zabiegu dotyczącym dwóch stóp żyletkę radzę wyrzucić bo się bardzo tępi i następnym razem można się łatwo skaleczyć.

Gość Dorota S.
Zapomniałam wyżej dopisać, że zamiast pumeksu używam papier drobnoziarnisty (drobnoziarnisty, ale nie ten naj naj drobniejszy) i też pomaga. A zamiast kremu po kąpieli oliwę z oliwek.