Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dee Dee

Pryszcze

Polecane posty

Gość Dee Dee

Mam 14 lat no i mam dużo pryszczy na twarzy używałam już najlepszych kosmetyków na nie.np te z Avonu,z serii "Nastolatki" itp. ale nic nie skutkuje :( Wiem,że wiele już tu zakłądało o tym wątek ale ja nie znam się na tych nazawch które wymieniacie w innych postach i tak naprawde nie wiem co jest skuteczne.. Prosze doradzcie mi jakąś skuteczną i niedrogą maść,krem, tonik lub żel...

Gość yyzzvv
Tak jak poprzedniczka polecam wizytę u dermatologa.Tylko lekarz jest w stanie ustalić przyczynę trądziku i dobrać leczenie.Z kosmetyków polecam serię Normaderm Vichy.

Gość przestancie dziewczynie rdzic
jest do dupy tak jak kremy nastolatki i z avonu no chyba ze chcesz sobie popsuc cere nie uzywaj kosmetykow z drogerii najlepiej to faktycznie isc do dobrego specjalisty chociaz 14 lat to dopiero poczatek pryszczy mi sie zaczelo jak mialam 12 lat hehe a teraz mam 18 i pryszcze sa nadal czasem jest leepiej czasem gorzej gdy bylam w twoim wieku bardzo pomogla mi masc isotrexin potem skora sie przyzwyczaila i byl do niczego ale naprawde bardzo pomogl na poczatku jakies dwa lata temu uzywalam tego "swietnego" normaderm vichy hehe faktycznie na poczatkuu fajnie myslalam ze bedzie coraz lepiej ale na pewnym etapie czaelo sie pogarszac wiec przestalam i poszlam znow do lekarza tam, dostalam skonoren i antybiotyk skinoren - moze byc ale o wiele lepsze specyfiki dostalam potem - klindacin i bardzo dobry brevoxyl (ktorego teraz wlasnie uzywam i jest ok) tak wiec ja osobiscie polecam isotrexin skinoren brevoxyl lub klindacin do tego oczywiscie dobre odzywianie i jakies witaminki - cynk zycze powidzenia nie zalamuj sie i modl sie zeby twoich kilka pryszczy nie okazalo sie tradzikiem z ktorym bedziesz musiala walczyc kilka lat pozdrawiam

Gość juz nie pryszczata
mnie pomógl greposept, wyleczylam nim buzię

Cześć Wam wszystkim!!! ja też mam ten sam problem:(:( i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Już używałam wszystkiego. Toników, żeli, nawet jakiś specjalnych syropów leczniczych i nic!!! Mama niby mówi że każdy to przechodzi bo to znak dojrzewania, ale mnie i tak to denerwuje. Przecież w tym wieku nie mogę jeszcze się malować tak żeby wszystkie niedoskonałości na mojej twarzy zatuszować. Mam nadzieję że kidyś to zniknie i żeby było to jak najszybciej. :(

Gość Ach to ja
Hejka!! Tak znowu powie o tym Demodeksie i badaniu na niego... http://www.rozanski.henryk.gower.pl/demodex_choroba.htm Zajrzyjcie tam. Zróbcie badania na tego nuzeńca- a nóż to jest TO własnie... Ja osobiście miałam okropne krosty:/ Ropne i duże..ALe zaczęłam sie poprostu smarowac zwykłym kremem dla dzieci Baleneum. Potem posżłam do kosmetyczki- pani Beaty z Wizażu- pięnie mi oczycisciła twarz i powiedziała bym to badanie zrobiła. Dała mi taki żel punktowy Norel dr Wilsza- świetny!! Przestały mi te krosty wyłazić!! Jestem zadowolona...choć twarzyczka nosi ślady po krostach..Wiec będę szła na zabieg głębokiego peelingu:) Dziewczyny Spróbujcie tego Norela- dostaepny w sklepie netowym, róbcie badanie na nużeńca-koszt do20zł, smarujcie się kremami dla dzieci-chocby tym baleneum... Ni forsujcie skory. NIE WYCISKAJCIE NIC!! NIE WOLNO WYCISKAĆ... Choć samo sie o to prosi..:)