Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj ciekawi mnie to............

Co robią lekarze i pielęgniarki na nocnych dyżurach???

Polecane posty

Gość oj ciekawi mnie to............

,,opatrują" tylko siebie czy pacjentów???

Gość a co ma rzec
pacjentów też. Znam jednego, co operował w nocy - goopek jakiś czy coś. Obok była taka fajna piguła, że aż pała stawała.

Gość hahahahaha i jeszcze
hahahahaha

Gość dobrze robią..................
.........................sobie :-p

A co miał się rzucić na pigułę i pozwolić,żeby pacjent się spokojnie wykrwawiał? Ciekawe,gdybyś ty był tym pacjentem... Nocny dyżur jest taki jak dzienny,czasem nawet gorszy,bo najdziwniejsze rzeczy przydarzają się ludziom właśnie w nocy,najczęściej między 2-4 nad ranem.

dyzur dyżurowi nierówny, czasem jest wielu pacjentów w okropnym stanie, z demencjami, po wypadkach, wylewach... za to piguły na niektórych oddziałach w nocy chrapią az miło, szkoda gadać

Lekarz który miał mi gipsować nogę miał jak widać w nocy niezłą balangę, chocby się starał to nikt by nie uwierzył, że wylał się na niego spirytus podczas dezynfekcji skóry / narzędzi ;-)

Mówi się smoczą :P Mój znajomy lekarz jak sobie sety nie strzeli to operacji nie zrobi bo mu się ręce trzęsą :o. Za to jak wysmoczy setę oparacja siwy dym :P to niestety prawdziwa historyjka :o

Co do specjalności Kafaterijo, to niestety, pewnie nie jest Tobie pokrewna , moje stwierdzenia to tylko obserwacje po kilkutygodniowym pobycie w szpitalu, na 2 oddziałach (różnica, że hoho), OIOMie, w SORze. Dodatkowo kolega jest lekarzem w tymże szpitalu, więc się nasłuchałam i bywałam nie tylko w sali chorych.

Gość no wlasnie co...
moj mąż jest lekarzem i czasem sie nad tym zastanawiam... Wiem, ze zaraz posypią sie kretyńskie odpowiedzi typu : rucha pielegniary. Ale mam tez nadzieje, ze wypowie sie ktos kto równiez bywa na nocnych dyzurach i potraktuje ten temat w miare powaznie...

Alkoholizm zdarza się w wielu zawodach i powiem, że wolę, by lekarz strzelił sobie kielicha przed operacją niż by mu się ręce trzęsły cały czas - to jednak trochę inna sprawa, bo wymaga skupienia i jestem w stanie wybaczyć o ile taki człowiek FAKTYCZNIE tym kielichem się mobilizuje.Co innego jak przychodzi kołysząc się czerwony jak burak pan doktor, wionie alko na kilometr i ledwo mówi - właściwie kończył dyżur a ja byłam z urazem nogi, w szoku, więc nie w głowie miałam zgłaszać to gdziekolwiek - mnie na szczęście trafił się lekarz z kolejnej zmiany.

Gość no wlasnie co...
nie wiedzialam, ze na SORze mozna spedzac tygodnie... tam sie chyba tylko przychodzi i ewentualnie wysylaja na odpowiedni oddzial... No chyba,. ze do tego kumpla w odwiedziny przychodzilas, no ale z kolei z OIOMu? Hmm, dziwne rzeczy opowiadasz...

Noc,nocą. Jeśli ktoś jest wierny,wierny pozostaje. A na niektórych dyżurach jest taki zapierdziel,że człowiek nie ma czasem kiedy, za przeproszeniem, się wysrać.

Apropos tego chlania... nie zauwazyłam w \"moim\" szpitalu, choc niestety muszę przyznać, że moja sasiadka jest wieloletnią pracownicą pogotowia, teraz dyspozytorka i pije na okragło... przykre to, bo na trzeźwo to normalna kobieta, po pijanemu niestety wulgarny potwór. Z dyzurów często wraca już \"trafiona\", ale to tylko jeden przypadek, jaki znam, dlatego daleka jestem do uogólnień. To co słyszymy w mediach wcale mnie nie dziwi, w końcu tv żeruje na głosnych sprawach, lubi taplać się w błocie i ujawniac afery - za co jej chwała, bo czasem tylko to może pomóc. Ale nie ma co stwierdzać, że większość lekarzy pije, bo to cholernie krzywdzące. Są lekarze i lekarze - tacy z ogromnym sercem, tacy z mniejszym, wypaleni i nastawieni tylko na kasę, jak w każdym zawodzie. I mimo tych wielkich słów o etosie zawodu, kodeksie moralnym itd. - to przeciez ludzie jak i my, pełen przegląd charakterów i motywacji do takiego a nie innego zawodu.

Widzę,że się ktoś dobrze poorientowany włączył. Może wiedźmie chodziło,że łącznie kilka tyg, przy czym większość na OIOM-ie,bo też nie sądzę żeby polegiwała sobie na SORze.

Nie jestem jeszcze zdrowa, ale co zrobić :) najgorsze, że pobyt w szpitalu dał mi po kieszeni, bo tylko połowę wynagrodzenia dostałam i to przed świętami. Ale pielęgniarki i lekarzy wspominam wręcz czule :) Poważnie:)

Gość no wlasnie co...
no moze sie mało ściśle wyraziła... Kafeterija, a Ty jaką masz speckę?

Na SORze tylko kilka godzin nocnych, kiedy przywozili co chwile nowa osobe z problemem, na OIOMie tez trochę - leżałam obok młodego chłopaka po wypadku - dla mnie nie przyzwyczajonej do tego typu widoków okropność, w sensie psychicznym rzecz jasna - strasznie było mi go zal - mało tego - obok mnie umarł pacjent, starszy pan... pomyślałam sobie, ze to mógłby być mój ojciec... podziwiam lekarzy i pielęgniarki.

Dzięki za pytanko. Siem nie ujawniam. Robię na tem forum za błazna i przygłupa, po co mają szlachetny zawód wyśmiewać?

Dlaczego ludziom takie głupie pomysły przychodzą do głowy :o. Tzn że co? Że skoro K i M pracują razem to niby odrazu muszą uprawiać seks? Ludziska puknijcie się trochę w to co macię między uszami :o Najlej to pozamykajcie swoje żony pielęgniarki i lekarki oraz swoich mężów pielęgniarzy i lekarzy w domach :P Albo trzba otworzyć szpitale z jednolitym pod względem płci personelem :P

Gość no wlasnie co...
przeciez cie nie oskarzam o zmyslanie tylko sie zdziwilam poprostu... Wyrazaj sie na przyszłość precyzyjniej, Pozdrawim równiez

Gość no wlasnie co...
a Ty, smoku, coś sie tak wkurzył? Czyżbyś był doktorkiem bzykajacym pielegniarki i reagujesz zgodnie z przyslowiem uderz w stół? I wyobraz sobie, ze mamy prawo zastanawiac sie co robia na nocnej zmianie nasi mężowie (czy tez zony) bez wzgledu na to czy sa lekarzami czy stróżami...