Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziska

JAK WALCZYĆ Z ANEMIĄ? POMÓŻCIE!!!!

Polecane posty

Gość Zdziska

Proszę o pomoc mam cały czas skłonności do anemii.Lekarze przepisują tylko żelazo i jakieś co raz to nowe farmaceutyki ale to mi tylko doprowadziło do złogów na nerkach:( Może znacie jakieś domowe sposoby na walkę z anemią? Proszę pomóżcie!

Gość miesko miesko miesko
szczegolnie watrobke:)mniam

Gość urodzona anemiczka
jedz regularnie mięso dwa razy dziennie oczywiście nie zapominaj o innych produktach niezbędnych dla zdrowego funkcjonowania organizmu no i żadnego bezsensownego odchudzania po prostu cały czas kontroluj to co jesz to sprawdzony sposób :)

pij dużo soków z buraków, żelazo znajdziesz we wszystkich prawie zielonych warzywkach- sałata ,szpinak zielona pietruszka, seler naciowy, a także kasza gryczana itd. musisz dostarczac organizmowi również naturalnych produktów! a czy lekaż dł ci badanie na przyswajanie żelaza? bo czasami może być zła przemiana materii i organizm wydala cała zawartość żelaza ! mogą też być problemy z jelitami !

Gość newyork
Słuchaj,poczytaj troche ksiązek Michała Tombaka , np. pt. " Uleczyc nieuleczalne",albo "czy mozna zyc 150 lat?".Tam znajdziesz mnóstwo pożytecznych i jak myśle skutecznych rad. Polecam.

Gość Zdziska
Dzięki:D Tak naprawdę to ja się nigdy nie odchudzałam bo jestem szczupła jakby z natury:) Staram się jeść dużo warzyw i mięso też jem:) ale to niestety nie wystarcza:( Może znacie jakieś bezpieczne środki ziołowe? żeby trochę szybciej ta hemoglobina mi podskakiwała wyżej:D

Gość hankaaaaa
mnie też ten temat interesuje bo mam teraz anemię nie stety po odchudzaniu:(

Przede wszystkim jak dobrze ktoś napisał - obowiązkowo sok z buraków, minimum 1-2 szklaneczki dziennie, tdo tego dużo wątróbki i szpinaku (jeśli ktoś nie lubi szpinaku polecam zmieszać go na patelni z czosnkiem, śmietaną i solą, wychodzi na prawdę pycha).

Gość sok z buraków
zgadza się:D buraki w niesłychany sposób podnoszą poziom hemoglobiny:D

poza tym co tu napisano to bardzo dobra jest również pokrzywa Ale buraki tak- sa najlepsze!

Gość Agnieszka peszka
Też przyłączam się do tematu Moja córeczka zaczęła dojrzewać i ni stąd ni z owąd zaczęła jej spadać hemoglobina Lekarze są bezradni robili badania i nic :( nie ma przyczyny a anemia jest i powraca jak bumerang:( Szukam sprawdzonych środków Sok z buraków niestety odpada ponieważ zbyt grażni jej przewód pokarmowy i ma później problemy Chętnie skorzystam z rad tu udzielanych:)

Gość ef_ka
gdzieś raz czytałam że natka pietruszki działa rewelacyjnie- jeść jak najwięcej

Gość agnieszka peszka
ale skąd teraz o natkę? ta w marketach to sam nawóz:( i chyba nusiała by spore ilości tego jeść?

Gość wez
korzeń pietruszki i wsadz do doniczki z ziemią za tydzień będziesz mieć piękną natkę!

Gość Zdziska
Dziękuję wszystkim za pomoc, napewno zastosuję:D faktycznie z pietruszką teraz to jest nie najlepiej ale spróbuję zasadzić:D

Gość Zdziska
Macie jeszcze jakieś sposoby - miksturki albo ziołowe sposoby :D Piszcie proszę - nie jest ze mną dobrze:( lekarze rozkładają ręce:( Nie mam białaczki, reszta wyników dobra, a hemoglobina spadła na 8:(:( Jestem dziś załamana:(:( Błagam jeśli tylko znajdziecie jakieś informacje na ten temat to piszcie:)

Gość a ja polecam
olej z wątroby rekina. Jest dużo firm, które mają tego typu preparaty,żadnej nie podam, bo nie o reklame jakiejś firmy tu chodzi.Efekty sa spektakularne, co wiem po sobie. Porównaj ceny i oferty, sa różne cenowo, cos sobie wybierzesz. To naprawdę nie jest jakiś humbug, też w to nie wierzyłam, ale przekonałam sie na własnej skórze,że działa. Oczywiście po jakims czasie, nie natychmiast.

Gość aboabo
raz czy 2 razy w tygodniu 400g wątroby wieprzowej + duży pęczek pietruszki i symboliczny ziemniak. na godzinę przed i do 2 godzin po NIE PIJEMY żadnych herbat czy kaw, żadnego błonnika. Do picia w tym czasie tylko jakieś soki z dużą dawką wit. C - pomarańczowy, porzeczkowy, aroniowy

Gość hankaaa
podciągam temat:classic_cool:

ja leczylam sie w dzieciecym szpitalu w krakowie w prokocimiu! Oni szukali tam przyczyny!Doslownie we wszystkim! Moze masz cos nie tak z ukladem pokarmowym,nieprzyswajalnosc zelaza, hm? Ja mialam miec gastroskopie, ale na szczescie uniknelam! a tak to pij barszcz, buraczki, watrobka,nabial...

no wlasnie witamina C jest bardzo wazna to ona pozwala lepiej sie wchlonac zelazu. pij soki, jedz pomarancze zazywaj witaminki. Buziaki for U!

Gość gruba_ berta
Poczytaj sobie na temat preparatu Beta Crenta który jest z buraka Ja wchodzę na stronę o odchudzaniu ale ta firma ma właśnie taki preparat na anemię poczytaj może akurat jest to coś dobrego:) Ja korzystam z preparatów tej firmy i jestem zadowolona:)

Gość Zdziska
Było by miło gdybyś jeszcze "gruba berto" napisała jaka to strona:D

Gość Zdziska
Podciągam:D Piszcie proszę!

Gość Zdziska
Z nerkami niestety mam problemy ale spowodowane zbyt dużą dawką żelaza którą brałam na anemię:( Wcześniej nie miałam probnlemów. Czyli to nie nerki sa powodem mojej anemii:( Lekarze wciąż posyłają mnie na coraz to nowe badania ale doszłam do wniosku że nie mogę polegać tylko naich badaniach, muszę sama podjąć walkę i dojść przyczyny bo inaczej się wykończę:(

Gość Livi
Zdziska pozdrawiam Cie :) Mam niestety ten sam problem i tez biore obecnie (po raz kolejny juz niestety) Tardyferon plus. Wiem, ze u mnie jest to spowodowane zlym odzywianiem. Czasem tygodniami potrafie nie jesc miesa, bo nie mam na nie po prostu ochoty. Chcialabym tez znalezc cudowny srodek, bo czuje sie strasznie - zawroty i bóle glowy, wieczna sennosc totalny brak energii. Mysle, ze obie musimy sie przemóc i jesc wiecej miesa, lekarz zalecil mi np codziennie plasterek szynki dodatkowo. (naturalnie oprócz miesiwa na obiad), poza tym slyszalam o natce pietruszki (ktos juz wspominal), soku z buraków i czerwonym winie - tzw "byczej krwi".

Gość Zdziska
do góry

Gość niedokrwista
mam 19 lat, pale, popijam, jestem typem rozrywkowicza-bywa,ze do przesady,nie lubie sie oszczedzac bo po co? anemie1raz mialam jakies4 lata temu a moze 3 - niewazne.lekarze dawali mi zelazo i odsylali z nakazem jedzenia miesa-to jadlam wiecej. historia sie powtorzyla mimo to i znow to samo mi powiedzieli. teraz jestem studentka 1 roku filologi angielskiej z rosyjskim i prowadze przeciazajacy mnie tryb zycia, co wiecej znow ta zima - znow anemia tylko ze tym razem objadalam sie miechem, warzywkami, owocami itd...watrobka tyz byla.....robilam wszystko. teraz juz wiem,ze 3eba o siebie walczyc-jesli ten lekarz ci nie pomoze idz do drugiego i szukaj przyczyny. ja tak zrobilam mam skierowanie do poradni hematologicznej i konieczna jest wizyta u ginekologa(obfite miesiaczki moga byc przyczyna) mam juz dosyc tej wegetacji-nie mam humoru i w ogole sie dziwie jak ja zyje w takim zawieszeniu. MOJA RADA: nie trywializujcie tego problemu-walczcie o siebie!!!!!!!!! pozdro