Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadoma

Rowerek-stepper-bieżnia

Polecane posty

Gość niewiadoma

Mam nadwagę. W końcu postanowiłam wziąść się za siebie. Odchudzanko, ćwiczonka.... Chciałabym sobie zakupić jakis przyrząd do ćwiczeń. Tylko który najlepszy do zrzucanie kg?

To zależy z jakiej partii ciała dokładnie chcesz pozbyć się zbednego ciałka. Od dwóch tygodni ćwiczę na steperze i jeśli chodzi o nogi, a szczególnie kostki i łydki to działa cuda! W ciagu tych dwóch tyg zarówno z kostek jak i łydek ubyły mi 2cm!!! A nie poświęcam na cwiczenia niewiadomo ile czasu, ćwiczę codziennie po 10min.

Gość też polecam stepper
wreszcie udało mi się wyszczuplić biodra, mam szczuplejsze uda i pośladki :) staram się ćwiczyć ok. 30 minut dziennie, od kilku tygodni. Stepper ma też tą zaletę że nie zajmuje zbyt dużo miejsca (mam taki mały, bez poręczy).

A mi po cwiczenaich na stepperze rozrastają się mięśnie nóg, szczególnie nad kolanami. Dlatego trochę się do niego zniechęciłam i póki co służy mi jako wieszak na torebki.

Gość niewiadoma
Ja chciałabym zrzucić zbedne ciałko z dolnych części ciała....Już banan na twarz bo pomógł a tu że rozbudował Luni nogi:O Sama już nie wiem.......

chyba lepiej nie ryzykowac z tym stepperem, u mnie na wysmuklenie nóg świetnie wpływa jazda na łyżwach i na rowerze

Gość niewiadoma
Sama już nie wiem......Ale kase mam odłożoną i coś se kupie..mOŻE tą bieznie??

Gość moczarka
wlasnie jestem po 20min steppera, tak was sobie poczytalam i stwierdzilam ze musz przeprosic to urzadzenie i zaczac na nim regularnie cwiczyc, w moim przypadku chodzi o rozbudowanie miesni nog, moze tez pomoze w walce z celullitem dzieki🌻

Gość ola2000
ja mam w domu bierznie a dokladniej w gararzu i tez polecam jak mi sie za bardzo nie chce biegac to poprostu ustawiam sobie i energicznie maszeruje ,niezle to uzadzonko przyznam

Gość niewiadomo
hmm.. co wybrac... chyba bieżnie. Tylko ile taka kosztuje?

Nie bój się moja droga, tak szybko mięśni sobie nie rozbudujesz. Jak bedziesz ćwiczyć codziennie po 20min to spalisz tłuszcz, a mięśnie kształtują się dopiero jak już spalisz tłuszcz. Jak osiągniesz już zadowalający efekt, to możesz zmiejszyć czas lub częstotliwość ćwiczeń dla utrzymania efektu. Ja mam steper z rączką, ale też nie zajmuje dużo miejsca, a jest przynajmniej stabilny.

ja polecam orbitrek pracuja wszystkie miesnie - i dolne i gorne jesli zalezy ci tylko na nogach, biodrach to krecisz- biegasz nie uzywjac rak, same nogi do tego mozna jeszcze krecic do tylu- przy czym ladnie pracuja miesnie posladkow - rewelacyjne na tyleczek :) zero celulitu... ja osbiscie polecam- cwiczylam, bardzo przyjemnie.. nie obciaza sie stawow -lepsze sa te z obciazeniem magnetycznym (bo sa tez z mechanicznym, na taki pasek) cichsze, im wieksze kolo tym wiekszy ruch sie wykonuje i wieksza ilosc miesni pracuje :)

Gość niewiadoma
No to teraz sama juz nie wiem... Orbietek...stepper?

no nie wiem mi sie wydaje ze orbitrek poprawia ogolna kondycje, i jesli chodzi Ci o spalanie to chyba jest to odpowiedni sprzet - przeciez to oczywiste ze im wiecej parti ciala pracuje tym lepiej ja jak jeszcze dorzucilam l-karnityne - to w ciagu 1 m-ca (45 min dziennie) stracilam okolo 5 cm w biodrach, wiec chyba dziala :) pozdrawiam