Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meyvik

owulacja bez śluzu??

Polecane posty

Gość meyvik

prosze odpowiedzcie, czy możliwa jest owulacja jeśli śluz jest cały czas biały i kremowy? jeśli nie to skąd bóle brzucha i piersi? :(

Śluz jest przygotowaniem do owulacji, występuje jeszcze przed nią, a sama owulacja występuje w szczytowym dniu śluzu, tak więc nie sądzę, żeby możliwa była owulacja bez tego śluzu. Śluz pomaga plemniczkom przedostać się do komórki jajowej i bez jego obecności zapłodnienie jest po prostu niemożliwe. A ból jajników i piersi był najprawdopodobniej spowodowany tym, że pęcherzyk rósł, ale nie pękł. Dodam jeszcze, że obserwacja śluzu nie jest zawsze miarodajna i dlatego warto ją połączyć z badaniem szyjki i mierzeniem temp.

Gość meyvik
prawy jajnik bolał mnie 14 dnia cyklu *(cykl trwa około 30-32) potem dwa dni cisza i zaczęły bolec piersi i dół brzucha (nie jajniki, raczej macica) nie wiem co to oznacza i nie ukrywam, że sie niepokoję

Skoro Cię to niepokoi to idź do lekarza. Ja nie jestem ginekologiem i nie udzielę Ci fachowej porady. Mogę jedynie domyslać się o co chodzi.

Gość zosia samozło
a ja od 3 mies. nie mam śluzu płodnego!! zawsze jest biały i lepki.

Gość meyvik
a u mnie tak się stało pierwszy raz :( miałam kontakty z chłopakiem ale to na drugi dzień po miesiączce i to nie byl pełny stosunek (bez wytrysku, w prezerwatywie) a teraz jeszcze pobolewa brzusio i piersi :( ehh czasem myslę, że nie warto dla chwilowej przyjemności tak sie potem stresować :(:(:(

Gość LuLLLka
nie sądze, żeby po takich kontaktach była możliwa ciąża..