Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolała

samodzielne badania szyjki macicy

Polecane posty

Gość obolała

czy możliwe jest, żeby od takiego badania stanu szyjki (palcem, codziennie rano, od paru dni) bolała mnie macica? :(

Gość LuLLLLka
nie sądze (chociaz zupełnie się na tym nie znam) a może to jajniki? no owulację? albo coś takiego?

Gość no tak....................
jeśli grzebałaś tam brudnym paluchem i stworzyłaś stan zapalny - to możliwe. A po co to w ogóle robisz?????

Gość a czego tam codziennie rano
szukasz? sprawdzasz czy w nocy zaszłaś w ciażę? :D:D:D nie wierze to musi byc prowokacja :D:D:D

Gość obolała
szczęścia szukam :) nie to nie prowokacja, sprawdzam czy szyjka jest twarda czy uniesiona i mniej więcej chciałam sie zorientować czy mogę być w ciąży.. :(

Gość kasztanowiec
:D To może tak do lekarza albo chociaz test?:D

Gość obolała
ale do okresu mam jeszcze około 13 dni to już test? nic nie wykaże.. o jezu może i glupek ze mnie ale wiecie co z człowiekiem może zrobić panika? no i cholera boli mnie teraz w podbrzuszu ;(

Gość kasztanowiec
po tygodniu już mozesz zrobic, niekoniecznie trzeba czekac na miesiączkę

Gość pasta do butów
hehe właściwie to jestem pod wrażeniem takiej samodzielności :) Najlepiej to samemu się badać , nic tak dobrze nie wskaże ciąży , jak własny palec :)

Gość ee.. a jak wyczuc ta
jak wyczuc ta ciaze palcem?:/

Gość obolała
no tak kurde dla Was to jest śmieszne :P tu chodzi o moje życie!! był we mnie (dosłownie 2 cm) przez parę sekund, potem z prezerwatywą bez wytrysku. większosć twierdzi że nie mam powowdów do obaw... NIGDY WIĘCEJ SEKSU a co do tej szyjki to wiem tylko jak to jest w czasie cyklu W fazach niepłodnych szyjka macicy jest twarda, skierowana ku tyłowi. Jej zewnętrzne ujście jest zamknięte. W okresie płodnym szyjka staje się miękka, lekko uniesiona do przodu a miejsce szyjki ku górze i rozwarte na szerokość opuszki palca. a wciąży ponoć twarda i zamknieta, żeby się tam nic nie dostało, żadne zarazki.. i te sprawy ratunku !! :(

Gość linda evangel.
nie nie nie mogeee normalnie ale kretynka

Gość obolała
no wielkie dzieki może i kretynka, a może spróbuj napisac coś konkretnego? będe wdzięczna za wszelka pomo i DOBRE słowo

Jak ktoś się nabija to świadczy tylko i wyłącznie o niedoinformowaniu... więc śmiać się możecie sami z siebie. Nie trzeba być ginekologiem, by móc się badać a tego typu badania wykonuje codziennie więcej kobiet niż Wam mogłoby się wydawać, coćby do metody objawowo-termicznej, pomocnej w określeniu dni płodnych.Myślę, że mogło dojść do stanu zapalnego, jeśli myłaś ręce zwykłym mydłem a nie specjalnym antybakteryjnym.Ps: Ja też ciekawa jestem - co jest charakterystycznego przy ciąży jesli bada się szyjkę?

Gość obolała
dzieki Ci dobra kobieto.. własnie o takiej metodzie dowiedziałam sie a propo metod objawowo-termicznych

Gość DOBRE DOBRE SOBIE
OD GRZEBANIA PALUCHEM W CIĄŻE SIĘ NIE ZACHODZI. NAPISZ LEPIEJ ŻE LUBISZ SE POGRZEBAĆ, TO WSZYSCY CIĘ ZROZUMIEJĄ I MOŻE COŚ DORADZĄ!!!!!!!!!!!!

Gość to se jeszcze wziernik kup
:D:D:D:D:D:D:D:D:D objawowo-termiczne :D:D:D:D:D no i chyba trzeba mieć długie paluchy :D ty a może tipsem zahaczyłaś?

dziewczyny nie róbcie sobie jaj ...toż to ciemnogród,a wlosy podobno tez twardnieją:)

ja mam raczej otwarta i wychylona do tylu.. a opisz jak Ty czujesz swoja:D

Gość DOBRE DOBRE SOBIE
I DZIURKA WPOPRZEK STAJE!

Gość DOBRE DOBRE SOBIE
BO TO GŁUPIE!!!!!! MACICA SIĘ POWIĘKSZA I STAJE SIĘ PULCHNA W CIĄZY, ALE MUSI MINĄĆ Z 2 TYGODNIE. A TAKIE CODZIENNE GRZEBANIE TO NIE BADANIE-WYBACZ-LECZ ZWYKŁA CHĘĆ POGRZEBANIA SOBIE!

ja tez nie rozumiem.. skoro nie macie ochoty sie normalnie wypowiadac to najlepiej tego w ogole nie robcie..

Gość DOBRE DOBRE SOBIE
OBOLAŁA ZWYCZAJNIE LUBI POBAWIĆ SIĘ W LEKARZA!!!!!!!!!1

Ja tez czasem ja badam i jest nisko bo ja wyczuwam...wiec nie wiem czy to moze byc ciaza...bo kochalam sie w gumce i byla cala dostlam okres 4 dniowy 2 dni obfity pozniej juz nie a teraz tescik wskazal jedna gruba kreche a nastepna byla taka malooo widoczna ale chyba pokazala sie troche pozniej niz 3 min....juz nie wiem cio myslec :(

Dobre dobre sobie -> zachęcam do lektury odnośnie metody objawowo termicznej bo gorsza od niewiedzy jest błędna wiedza, którą niestety reprezentujesz.Do innych nie piszę nic bo wiadomo, że tchórze z pomarańczowym nicku lubią sobie pojeździć po wszystkich i nie ma właściwie znaczenia na jaki temat ;-)

Gość kasztanowiec
No cóż, nie dziwmy się żartownisiom. Dostala rady, zeby poszukac fachowej pomocy, ale najwyraźniej jej to nie interesuje. W takim razie skoro lekarz i sensowne porady nie sa na miejscu, pozostaje śmiech, bo chyba po to zostal zalozony ten wątek.:D

Gość kasztanowiec
nglka, może zastanów się nad powodami, dla których nie wszyscy pisza na czarno, może wymyślisz więcej niż jeden - tchórzostwo. To trochę zbyt proste obalac wypowiedzi innych tylko na tej jakże zludnej postawie.

Drogi Kasztanowcu, ale tu kłania się umiejętność czytania z4e zrozumieniem - dziewczyna zapytała od czego MOŻE boleć a NIE czy ma udać się do lekarza.I o to się wszystko \"rozchodzi\".