Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ****zainteresowana bardzo ****

Balejaż w ciązy !!

Polecane posty

Jak to jest dziewczyny ? Pytam powaznie doswiadczonych mam lub tych co mialy podobny dylemat icos zdecydowaly ??? slyszalam, ze balejaz jest nawet bardziej bezpieczny niz samo farbowany ? Cos wam na ten temat wiadomo ? Czy to zalezy od zaawansowania ciazy, czy w pierwszych tygodniach mozna robic czy nie ??? Poradzcie, bardzo prosze ????

Gość balejaż i farbowanie
ja miałam balejaż, a siostra farbowała włosy. Obie urodziłysmy zdrowe dzieci (bez alergii)!

a cos wiecej mozecie mi napisac !!!

Gość mie gina powiedziała że jeśli
nie ma potzreby to nie ma co dziecku fundować terapii chemicznej.

Gość to ja wam powiem
na 100% urodzisz chore dziecko jesli bedziesz farbowala wlosy,uzywala mydla i dezodorantu!!!NIE WOLNO TEGO ROBIC W CIANZY!!!

a więcej ..... ???

Gość a o co ci konkretnie chodzi
???

miałam robiony fryzjer powiedział mi że gdybym rozjasniała włosy całkowicie to by mi nie zrobił farbowanka a balejaz nie dotyka skóryi farba wchłania sie sladowo wiec warto zainwestowac w dobrego fryzjera z dobrymi farbami

dziekuje, za rzeczowe i konkretne wypowiedzi zachecam inne do wypowiedzenia sie !!! Z gory dziekuje :)

Gość aiokn
bzdury. najlepiej to w ciąży żyć w namiocie tlenowym chyba :o farba do włosów ma zaszkodzić, a jak wyjdzie taka kobietka na dwór to wiecej syfu nawdycha przy pierwrszym wdechu niż jej to farbowanie dostarczy :o

Ja mam koleżankę,ktora ma salon fryzjerski. Sama jest fryzjerką.Rok temu urodziła synka i farbowała sobie włosy podczas ciąży. Powiedziała mi,że nie zaleca przez pierwsze 12tyg. ale późnie spokojnie można poszaleć.W końcu dziewczyny-przecież każda z nas chce ładnie wyglądać;) Czas ciąży nie zwalnia nas od mycia,malowanie i dbania o siebie.Przypomnę tylko,że paznokcie też można malować! Nie znoszę widoku zaniedbanych kobiet w ciąży.Przecież ciąża nie zwalnia nas od tego,alby ładnie wyglądać. Jestem w 13tyg.ciąży i mam zamiar w najbliższym czasie iść do fryzjerki ,zrobić balejaż.

Gość mloda niedoswiadczona
a mnie interesuje sam poczatek ciazy, wlasciwie 4 tydz. liczac od ostatniej @, !!! TAK JESTEM w ciąży. I co w tej sytuacji tez moge robic balejaz !!! Bo wszystkie piszecie, ze bezpiecznei po 12 tyg.

Gość wstrzymaj sie w 1 trymestrze
farba nie powinna stykać sie ze skórą głowy,przecież to jest chemia ,która nawet w minimalnym stponiu ale poprzez skóre przeniknie do twojego krwioobiegu.dziecko w 1 trymestzre jest niesamowicie narażone na czynniki zewnetrzne. decyzja należy do Ciebie

Gość *********************

Gość ale czy to mozliwe
q 4 tyd., liczac od ostaniej @, a przyjmujac teoretycznie 2 tyg. od zaplodnienia, to jeszcze nie ma łozyska, czy to mozliwe, ze ta "chemia" juz zaszkodzi dziecku ?????

Gość tak tak tak tak tak

Gość to prawda
słyszałam wypowiedz lekarza, no więc farba wiadomo trucizna i tak jak napisały dziewczyny tez mówił, że on jedynie nie zaleca w pierwszym trymestrze, a póżniej jak kobieta musi to niech to zrobi droższą farba , bo ponoc maja mniej trucizny. Tak wypowiadał sie lekarz położnik.

Gość to prawda
tak więc problem w tym, że kiedy jeszcze nie wiemy o ciąży te wszystkie odziaływania niekorzystne szkodza najbardziej.

ciąża to nie jest choroba !!! można farbować włosy, można się kąpać, można golić nogi, pachy i włosy łonowe, można odkurzać, można oglądać TV, sluchać radia, można ............ ktoś miał rację mówiąc, że kobiety w ciąży potwornie cudują :O :O

Kochane dziewczyny !!! Bardzo dziekuej za wypowiedzi !!! Prosze, bardzo prosze, mnie interesuje kwestia pasemek-balejazu, nie farbuje nigdy wlosow. Wypowiedzcie sie na temat balejazu, co sadzice, co mowia lekarze, co fryzjerzy !!!

Gość tak tak tak tak tak tak

Gość Niebieskaaa
Robiłam balejaż w ciązy. W I trymestrze bałam sie, bo naczytałam się na forum różnych opinii. Moja fryzjerka wyjaśniła mi, że dobre farby zwieraja śladowe ilości amoniaku a balejaż to zupełnie inna sprawa, bo farba nie styka się tak ze skórą głowy jak przy zwykłym farbowaniu. Dla pewności zapytałam lekarza i on potwierdził tę wersję. Powiedział też, że zadbana mama, zadowolona ze swojego wyglądu bardzo dobrze wpływa na swojego maluszka. Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! Życzę udanego balejażu! Pozdrawiam

Gość Nie przesadzajcie
Takich bzdur sie naczytacie a pozniej panika :P Ciaza to nie dopust Bozy :P mozna robic i jesc wszystko w rozsadnych ilosciach oczywiscie sa rzezcy ktore nalezy wykluczyc jak narkotyki,niektore leki oraz sporty ekstremalne ale to wszystko. Nawet alkohol jest wskazany nie w duzych ilosciach ale czasami lampka wina czy kufelek piwa jak najbardziej a w przypadku gdy za wczesnie zaczeły sie skurcze a brak szybkiego dostepu do medyka nawet kieliszek wodki na rozluznienie i zapobierzenie skurczom a tym samym wczesniejszemu porodowi :)

Gość Doswiadczona mama
uwazajcie bo uzywanie antyperspirantu w ciazy prowadzi do niedorozwoju dziecka a nawet raka piersi u matki!!!

Gość a podobno żyjemy w
XXI wieku a tu ciemnota i zabobony :-) :-) :-)

no ja niestety jestem skazana na farbowanie bo mam naturalne prawie biale wlosy ale od lat farbuje na czarno..heh..poza tym wlosy rosna mi w blyskawicznym tempie.. chyba jednak przerzuce sie na szampony, zeby po prostu ukryc odrosty..niestety farbujac wlosy kilka lat temu nie pomyslalam ze bede kiedys w ciazy i ze to moze zaszkodzic:(

Gość jak można nie to po co
ciąże się planuje więc można powrócić do naturalnych wcześniej by potem nie wyglądac strasznie, tak samo z % - owszem lampka wina czy piwo nie zaszkodzi ale po co upijać się do dna...

Gość kotulka
Ja to słyszałam że jak się w ciąży umauje włosy to dziecko bedzie miałao rude włosy!!!!!!!!!!!!!!!!! znam przypadek

Jak byłam w poprzedniej ciąży, lekarz zabronił mi farbowania. Pozwolił jedynie na balejaż, ponieważ nie dotyka się bezpośrednio farbą skóry. Dodam, że to jeden z najlepszych specjalistów w naszym mieście, więc chyba mozna mu zaufać.