Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolonek

imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość lolonek

jak sie wam podoba zosia?

Gość A HANIA
ZOSIA LADNIE ALE ZASTANAWIAM SI E NAD HANIA....

Gość lolonek
poza tym jest duzo fajnych zdrobnien np zonia, zosienka, zocha

Gość lolonek
hania jest u mnie na drugim miejscu. Moja córeczka bedzie zofia anna. W ogóle podobaja mi sie imiona tradycyjne a nie te wymyslne współczesne typu nikola. Okropnosc

Gość beznadziejne
kiedyś nasze babcie tak nazywali ZOFIA - bleeee

Gość lolonek
no własnie, dlatego moja córeczka bedzie miała oryginalne imię a nie bedzie kolejna oliwia czy natalia

Mnie się bardzo podoba Karolina, ale zdrobnienia Karola albo Karla są okropne.

Gość ja powiem Ci
ja też miałam babcię Zosię :)... a prababcię Konstancję (Kostusia) dziwne, że jeszcze nie powraca się do tego imienia...

:-) lolonek - zmartwie Cie - imie Zosia staje sie coraz bardziej popularne tez rozmyslam nad Zosia dla ewentualnej coreczki (jeszcze nei znamy plci) i martwie sie, bo co otworze gazete, to pelno Zos juz teraz nie pamietam w ktorym z numerow - bo kupuje trzy rozne co miesiac - Mam dziecko, eDziecko i twoje dziecko w kazdym razie na poczatku kazdej z nich jest galeria dzieciaczkow i podpisy imion i nazwisk otworzylam ostatnio i na ok 40 dzieciaczkow naliczylam chyba z 5 Zos, 6 Julek, kilka Natalii, kilka Zuzanek, kilka Wiktorii i Martynek to sa ostatnie hity chyba

Popieram przedmówczynię - może i pech ale co słyszę o narodzinach dziewczynki to Zosia, Hania, Gabrysia, Bronka, Miłka...Teraz oryginalnie byłoby nazwać dziecko tak jak nasze pokolenie, przynajmniej będzie się dziecię wyróżniać w szkole spośród 10 Zoś, 5 Hań, 3 Miłek, stada Gabryś, Jasiów, Romków, Nikodemów ;-)

Gość a Hela
Helena?

Gość Piotrussss
Karolina jest ładne, ale faktycznie nie mam za duzo zdrobnien. Ale teraz jest tyle tych Zoś, Maryś, Hań czy Julii że imienia Karolina nie da się nazwać pospolitym

no i moze... Helena, Irena, Elzbieta, Urszula, Krystyna, Teresa... niektorych jeszcze nie spotkalam, niektore sporadycznie

Gość a Hela
a pamiętacie kreskówkę "Szczepan i Irena"? :D :D

Gość badziewia dla ubogich
najpopularnejsze wiktoria, weronika, natalia, angielika, oliwia, natalia, zosia, zuzia,julia, bruno, brunon, jakub (kuba), antek, mateusz, szymon, casper, oskar, gracjan, dacjan

Właśnie, ja też myślę bardziej nad imionami mojego pokolenia - Monika, Karolinka, Małosia, Agnieszka, Kasia... jak dziecko będzie starsze to jego imię wcale nie będzie takie popularne wśród rówieśników...

Gość A może SARA

Gość albo Denis

Gość moja pociecha to będzie
Klementyna, Łucja albo Innocenta - moze to nie są proste imiona ale a)nie są bardzo popularne b) mnie się baaardzo podobają chłopcy: Franciszek, Florian, Fryderyk :) ale to jeszcze za jakiś czas :)

Gość badziewia dla ubogich
chlopiec bedzie luca a dziewczynka marcela

Gość do badziewia dla ubogich
jak masz na imię?

Marcela czy Marcelina? mnie sie Marcelina podoba, tylko moj maz stanowczo przeczy

a wieci tak odnośnie przemijania imion. Wczoraj byam u lekarza i ktoś zawolał \"Stella\". Koło mnie stała taka ok. dwunastolatka i strasznie się dziwiła, co to za imię. A dla mnie jest normalne, bo znałam Stellę. I jest jeszcze imię ponadczasowe - Ewa. Choć przy bardzo krótkim nazwisku wygląda nie za ładnie.