Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykanar

antykanarowa koalicja

Polecane posty

Gość antykanar

dostałam właśnie mandat za brak biletu .... a mam miesięczny tylko dzisiaj zapomniałam .... co za dzien a kanarzysko wybitnie złośliwe do tego zawodu to chyba trzeba miec wybitne skłonności min byc bezdusznym potworem

Gość antykanar
;( moje 70 złotych..... :o co ja bede jesc w tym tygodniu..... ciezki jest los studenta

Gość gosiasamosia
przenieś sie do wrocławia :) tutaj nie sprawdzają biletów

Gość do gosiasamosia
no to uważaj kilka dni temu sprawdzali w 126 na Grabiszyńskiej

Gość co ty pieprzysz gosia
jasne ze sprawdzaja :classic_cool:

Gość DO co ty pieprzysz gosia
możesz napisać na jakiej linii ostatnio widziałaś, że sprawdzali i mniej więcej o której godzinie?

Gość to chyba jakaś ściema
jesli masz miesięczny to przecież masz 7 dni na dostarczenie biletu i po sprawie:)

Gość jaka ściema
? na pewno ma bilet na okaziciela, a nie imienny pomyśl, to naprawdę nie boli

Gość antykanar
no a juz sie ucieszyłam ....ja mam niestety na okaziciela, od 1,5 roku kupuję i takiego pecha miec.....

Gość gosiasamosia
prawie nie sprawdzają raz na miesiąc można ich spotkać... ja jezdze od pol roku bez biletu i jakos mnie nie zlapali ;p

Gość do gosiasamosia
Fakt, ze ciebie nie złapali nie oznacza, że nie chodzą i nie sprawdzają, bo sprawdzają.

Gość nie gosia a kasia
CZASAMI sprawdzaja we wroclawiu jest tylko około 50 kanarów to nie wiesz jak maja wszedzie sprawdzac?:O a jak sa to tacy jebnieci ze tylko z buta przyjebac

Gość gosiasamosia
a idzialas kiedys cos takiego jak madry kanar??? :)

Gość nie gosia a kasia
znałam fajnych,ale chyba poszli juz na emeryture:O

Gość mój facet mówił
że teraz chodzą kanary po Wrocławiu, że zupełnie nie można poznać, że to kanar któregos razu podeszły do niego jakieś dziewczyny, które wyglądały na studentki i sprawdzały bilety, szok kiedyś to kanara na kilometr było widac, a teraz..........

Gość madzialenaka
Ostatnio jechałam tramwajem, jechałam na bilecie ulgowym, ale nie miałam legitymacji szkolnej, którą zostawiłam w domu. Kanar okazał się człowiekiem i mi darował. Ostatnio moja przyjaciółka kupiła bilet ulgowy, miała podbitą legitymację, kanar doczepił się, że na legitymacji nie ma wzmianki o ulgowych biletach i wpiepszył jej mandat 120 zł!! Wszystko zależy od osoby, ale w większość kanarzy okazują się nieugięci:(

Gość marunia
Jechałam kiedyś autobusem, kupiłam bilet u kierowcy, ale włożyłam go gdzieś do kieszeni, razem z innymi śmieciami. Przy kontroli nie mogłam go znaleźć i chociaż kierowca potwierdził, że kupowałam, to kanar dolepił mi mandat. Jak już go wypisał i miałam wysiadać to znalazłam ten cholerny bilet, pokazałam temu staremu durniowi, a on powiedział, że ten bilet...jest już nieważny.Jak ja się wnerwiłam...

Tez uwazam, ze trzeba miec jakies predyspozycje do tego zawodu :O Niby zadna praca nie hanbi... a jakos tych kanarow nikt nie szanuje... We Wroclawiu tez sprawdzaja bilety... Ale jak ktos ma szczescie , jest spostrzegawczy i trenuje biegi... to da rade :P

A jak sie ma legitke... ale sie zapomni to sie mozna spokojnie zgodzic na mandat i w ciagu 3 dni pojechac z legiitka i go anulowac :D Tak samo jest z karta imienna :)

Gość kanary
z kanarami lekko nie jest, ale czasami zdarzaja sie gamonie, którzy nie umieją czytac i wpisują w mandat np. przekręcone nazwisko. Nie uogólniam, ze kazdy kanar to gamoń ale zdarzaja się!!!

Ja bym sobie nie dala wypisac mandatu za przekrecone nazwisko... W ogole jak to... Jak masz bilet to Cie nie pyta o nazwisko... nawet jak pokazujesz legitke... :O

Gość dla mnie to jednak gamonie
bo skoro dla nich nie ma różnicy czy na bilecie miesięcznym napisane jest październik czy listopad i w listopadzie uwzględniają bilet z października to świadczy tylko o ich głupocie

Uwaga na niezapłacone mandaty, ja już myślałam że przepadło, a tu przypomniało im się po trzech latach.

u nas w gdansku mandat wynosi 140zl w dodatku od pewnego czasu sprawdzaniem biletow zajmuja ludzie z prywatnej firmy (zkm nic z tego nie ma - stwierdzili ze wzrosnie dzieki temu sprzedarz biletow) i jest ich wszedzie pelno oplaca im sie wciskac mandaty komu sie da, bo od kazdego maja 55% zawsze mam bilet semestralny, ale tez czasami zdarzy mi sie zapomniec, dlatego tak mnie to wkurza :/

We Wroclawiu tez firma!!! Pewnie juz wszedzie... Jak sie MPK tym zajmowalo to kanarow ze swieczka mozna bylo szukac... teraz sie rozmnozyli :O

Gość pechowa144
a mnie dzisiaj we wrocławiu złapali ... :o płacic czy nie placic? bo w sumie to jestem z podkarpackiego ale studiuje tutaj ... moze mnie nie znajdą? :)