Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasjansa

Brak intymnosci fizycznej w zwiazku

Polecane posty

Gość milusia45
Przyczyną może być cukrzyca.Może mieć problem z erekcją. Porozmawiaj z Nim szczerze, nikt Ci tutaj nie pomoże. Ale musisz być bardzo taktowna, bo zniszczysz związek, pewnie Ci na nim zależy. powodzenia

Gość nie ma sensu
nawet gdyby cie nie kochala byl hetero to i tak by chcial sexu tak jak kazdy facet no chyba ze cos z nim nie tak z innego powodu najlepiej porozmawiaj z nim ale draz temat do konca i nie odpuszczaj bo wcisnie ci tylko jakas wymowke i nigdy sie nie dowiesz :O

Gość nie ma sensu
Cukrzyca a problemy w życiu intymnym Wielu mężczyzn chorujących na cukrzycę ma problemy w życiu intymnym. Mogą one dotyczyć wzwodu członka (erekcji), ale także wytrysku czy popędu seksualnego. Często są one uświadamiane dopiero po pewnym czasie, gdy problem samej cukrzycy przestaje być pierwszoplanowy. Dlaczego w przebiegu cukrzycy dochodzi do problemów ze wzwodem? Wzwód występuje na skutek rozszerzenia naczyń krwionośnych członka i zwiększenia napływu krwi pod wpływem impulsów przewodzonych przez włókna nerwowe. Kłopoty w życiu seksualnym u mężczyzn z cukrzycą są wynikiem powodowanych przez nią zmian w naczyniach i włóknach nerwowych odpowiedzialnych za występowanie wzwodu, jak również niekiedy zaburzeń hormonalnych czy emocji. Zmiany o typie makroangiopatii oraz mikroangiopatii lokalizujące się w obrębie tętnic i tętniczek prącia prowadzą do niewystarczającego napływu krwi i w związku z tym uniemożliwiają powstanie pełnego wzwodu. Ważną rolę u pacjentów z cukrzycą odgrywa również nasilenie barier psychicznych, jak depresja, lęk przed możliwością wystąpienia powikłań cukrzycy. Również niektóre leki, jak leki moczopędne, beta-blokery, czy leki antydepresyjne mogą nasilać kłopoty ze wzwodem. Warto pamiętać, że palenie papierosów oraz nadużywanie alkoholu nie tylko powoduje pogorszenie kontroli cukrzycy, ale także nasila problemy w życiu intymnym, utrudnia podejmowanie aktywności płciowej. Tylko u niewielkiej części pacjentów z cukrzycą zaburzenia wzwodu są przemijające, ustępujące po poprawie kontroli poziomu cukru we krwi. Jak częsty jest ten problem u mężczyzn z cukrzycą? Ponad połowa pacjentów chorych na cukrzycę doświadcza po pewnym czasie trwania choroby problemów ze wzwodem, wynikających z utrwalonych zmian naczyniowo-nerwowych. U 95% pacjentów z cukrzycą przyczyną kłopotów ze wzwodem jest sama cukrzyca, a u części z nich zaburzenia wzwodu są nawet pierwszym objawem choroby. Większość mężczyzn z zaburzeniami wzwodu nie szuka pomocy lekarskiej, uznając problem za wstydliwy, nieważny, o podłożu psychicznym lub go wręcz neguje. Tymczasem problemy w życiu intymnym stanowią ważny aspekt jakości życia i związku z partnerką, która ukrywanie zaburzeń wzwodu może odebrać jako utratę zainteresowania czy też atrakcyjności w oczach partnera. „Ciche powikłanie” cukrzycy? Kłopoty ze wzwodem są powikłaniem w przebiegu cukrzycy, takim jak np. powikłanie ze strony oka, nerki, stopy, czy układu nerwowego i często nazwane są „cichym powikłaniem cukrzycy” (ang. „silent complication”). Lekarze tak właśnie określają to powikłanie, ponieważ duża część mężczyzn nie zgłasza tego problemu lekarzowi, nie wierząc w możliwość skutecznej terapii lub po prostu bagatelizując go. Towarzystwa diabetologiczne zalecają, aby choć raz w roku odbywała się rozmowa na temat życia płciowego pomiędzy lekarzem a pacjentem. Rozmowa na ten temat jest dla lekarza istotnym elementem rozpoznania w przebiegu kontroli cukrzycy, a dla pacjenta stwarza możliwość podjęcia leczenia i tym samym poprawy jakości życia. Co można na to poradzić? Pamiętaj, zaburzenia wzwodu w cukrzycy są częstym jej elementem, w większości przypadków wynikającym ze zmian wywołanych przez chorobę, których nie można cofnąć. Można jednak zastosowaç leczenie, które pozwoli na udane życie seksualne i poprawę jakości życia. Niezależnie od tego ile masz lat, jakie są przyczyny Twoich problemów w życiu intymnym i czas ich trwania, możesz spróbować sobie pomóc. Przede wszystkim musisz jednak skonsultować się ze swoim lekarzem. Pamiętaj, ten problem nie jest wstydliwy, a lekarz może Ci pomóc w jego zrozumieniu i leczeniu. Powinienieś także porozmawiać z parnerką. Problemy z życiem seksualnym dotyczą nie tylko Ciebie, ale także Jej. Jak to często bywa, w pewnym momencie możesz uświadomić sobie, że oddaliłeś się od Niej emocjonalnie. Może to stwarzać wrażenie, że straciłeś zainteresowanie partnerką i przestała ona być dla Ciebie atrakcyjna. Pamiętaj, większość problemów z życiem seksualnym jest wynikiem powszechnie występujących chorób i dolegliwości. Porozumienie i związek emocjonalny z partnerką może pomóc zachować intymność Waszych relacji i zapewnić wsparcie z Jej strony. Wielu mężczyzn przekonuje się, że ich partnerki bardzo chętnie pomagają w podjęciu badań niezbędnych dla przywrócenia tego specjalnego rodzaju intymności, jakim jest życie seksualne. Razem z lekarzem i partnerką powinieneś dążyć do otrzymania prawidłowego leczenia, mającego na celu poprawę w zakresie zdrowia i życia seksualnego. Dzięki temu będziesz mógł znów cieszyć się życiem, pielęgnować i wzmacniać Wasz zwiazek, a w efekcie poprawić jakość życia.

Gość nie ma sensu
Metody leczenia zaburzeń wzwodu Zaburzenia wzwodu mogą być skutecznie leczone. W zależności od diagnozy istnieje dużo nieinwazyjnych metod, sposobów leczenia, jak: – Zaprzestanie palenia tytoniu oraz nadużywania alkoholu – Zmiana dotychczasowego leczenia na leki, które w mniejszym stopniu upośledzają życie seksualne – Regularne uprawianie aktywności fizycznej – Leki doustne Aby właściwie ocenić skuteczność leczenia farmakologicznego należy podjąć kilka prób przyjęcia leku. Wszystkie dostępne leki na rynku farmaceutycznym do wywołania efektu wymagają zaistnienia stymulacji seksualnej. Dostępne na rynku europejskim leki różnią się przede wszystkim skutecznością, sposobem podawania, wygodą stosowania oraz czasem działania. Wszystkie mają określone przeciwwskazania i tylko lekarz może wskazać właściwą metodę leczenia. UWAGA! Wszyscy lekarze przestrzegają mężczyzn przed nabywaniem produktów leczniczych poza apteką: mogą być one nieskuteczne lub nawet niebezpieczne dla zdrowia. Pamiętaj, że jedynie leki kupowane w aptece mogą Ci naprawdę pomóc.

Gość pasjansa
Drogi Nie ma sensu, Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz i ten artykul.Mysle, ze bardzo mi on pomoze. Porozmawiam dzis z moim facetem i pokaze mu ten artykul, zeby sobie poczytal.Moze on biedaczek meczy sie bardziej ode mnie, bo nie wie ci sie z nim dzieje... tylko to ze do tej pory nie podjal rozmowy pierwszy to bardzo zle

Gość Dużo starszy
Widzisz, Pasjansa, twój facet nie może się pogodzić ze swoimi problemami zdrowotnymi, które utrudniają, a może i uniemożliwiają mu podjęcie współżycia. Boi się kompromitacji jako mężczyzna. Musisz mu uświadomić, że chcesz żeby był twoim partnerem, również seksualnym i gotowa jesteś go wspierać. Przy odpowiednim leczeniu napewno "da radę " ale pamiętaj, że jego cukrzyca nigdy nie ustąpi, tylko różne problemy zdrowotne będą się pogłębiać. Musisz to zaakceptować, albo zerwać ten związek. Decyzja należy do ciebie.

Gość pasjansa
Duzo starszy, dziekuje.

u mnie jest w pewnym sensie podobnie. tzn. pod tym względem że się nie sexujemy ani nic. pocałunki w stylu cmokcmok. kiedyś mój narzeczony chciał się ze mną sexić/pieścić nonstop, ja nie chciałam. no więc wygasił w sobie popęd i skończyło się to na tym że teraz czuje do mnie platoniczną miłość :-/// . A ja chcę się z nim pieścić lecz on ja go tak podniecam jak worek ziemniaków. a jestem dość ładna i zgrabna . :-o Sama sobie tego nawarzyłam :( No ale grunt to ROZMOWA. Pogadaj z nim, tak jak ja z moim. Nawjażniejsze jest wiedziec co jest grane.

niestety jak piszę w internecie to połykam wyrazy, co zdarzyło się i w tym przypadku :D Mam nadzieję że udało Ci się odczytac co miałam na myśli :):) Ja chcę a on nie, bo go nie pociągam fizycznie.

Gość pasjansa
Architektura: rozumiem, tylko w tym przypadku to ten Twoj zwiazek nie ma przyszlosci...co zamierzasz z tym zrobic? Zerwac z nim? jeszcze nie rozmawialam z moim facetem, ale kto wie...moze w moim przypadku jest tak samo i stad te problemy? Pozdrawiam

Gość pasjansa
Wczoraj rozmawialam z moim facetem... On stwierdzil, ze podejmowal proby zebysmy byli razem.pamietam , to bylo 9 miesiedzy temu, w piatym lub czwartym miesiacu znajomosci.Ja stwierdzilam, ze jeszcze nie teraz, jeszcze dla mnie za wczesnie.Od temtej pory juz sie nie staral, nie podejmowal zadnych prob bycia razem, unikal rozmow.Podczas wczorajszej rozmowy stwierdzil, ze to ja ~nigdy nie chcialam~ ~byc razem~, co jest nieprawda. Konkluzja tej rozmowy jest taka, On stwierdzil, ze wyolbrzymiam, ze problem nieistnieje.Ze to napewno nie curzyca itd.Ze to ja nie chcialam, a on chcial zawszcze i w kazdej chwili. Rozmowa skonczona, pozostalam z pustka w glowie i bardziej ~rozbita~.O co chodzi? Czy to naprawde jest tak, ze kobieta powinna wychodzic z inicjatywa, zaczynac rozmowy na te tematy, zastanawiac sie dlaczego jej mezczyzna jej nie pozada? Inicjowac seks!??? Po rozmowie powidzial :ja nawet teraz mam ochote na szybki numerek..... W tamtym momencie ja nie mialam juz ochoty na nic.... Ten zwiazek bez intymnosci fizycznej,bliskosci, czulosci i pozadania umiera...

Gość Igicza
"przytulamy i calujemy w usta jak stare małzenstwo".... zastanow się trochę co piszesz... non coment..... :/

Gość Dużo starszy
Krótka, konkretna dyspozycja, wydana facetowi zdecydowanym tonem: "Chodź do łóżka". W moim przypadku to poskutkowało. Jesteśmy małżeństwem od kilkunastu lat.