Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiuniaA

Anielka co sądzicie o tym imieniu?

Polecane posty

Napiszcie ciekawa jestem waszych opinni na temat tego imienia:) Napiszcie równierz własną propozycje imienia dla dziewczynki. Chce znależć ładne imie ale i rzadko spotykane ;)więc prosze o rade.

Justyna :D tak mam na drugie ale ciekawe imie :) Też przemyśle czy nie nazwać tak swoją dzidzie :) Anielka nie wszystkim sie podoba:( Ale i są zwolennicy tego imienia:D Mnie imie Anielka kojarzy się z aniołkiem:-*

Anielka jest piękne,podobają mi się też Aurora i Liwia - oba bardzo oryginalne i maja w sobie coś tejemniczego.Wydaje mi się że dziewczynki z takimi imionami nie mogą zostać w zyciu kimś zwyczajnym...

Gość wirgiliusz
Anielka mi się nie podoba , kojarzy mi się z rozmemłaną starą panną. Aurora też jakieś dziwne , jak armata jakaś. Liwia bardzo ładne , proste i krótkie , a oryginalne

Gość tak ma na imię moja teściowa
imię jak imię. mnie się nie podoba, pytasz, to odpowiadam.

Gość Fraszkaa
Anielka Bolesława Prusa to była lektura szkolna. Nie podoba mi się, Aurora: "..juz z Auroty wystrzał padł.." - rzeczywiście można dziecku oddać niedźwiedzią przysługę takim imieniem. Liwia owszem ładne, znałam jedną, ale wszyscy ją przekręcali na Lidia i biedna musiała wiecznie tłumaczyć że ma na imię Liwia....

Gość HYM
Piękne imię!!!tak nazwaliśmy naszą córę!!!(tylko czesto w urzędach myśleli że to zdrobnienie i wpisywali Amelia)

Anielka-bardzo ładnie. Bardzo podoba mi się też Milena, ale nie mogę przekonać męza:o

Anielka -- ślicznie :) Byle by nie Andzelika ;)...czy jeszcze nie daj boze AnGelika :D

Gość maja waja
moja mama ma tak na imię:)wracają stare imiona.To chyba dobrze bo jak są ładne to czemu nie wracać do nich/

Gość merioza
Bardzo ladne...takie staropolskie esie wydaje. Jesli ja bym miala wybierac imie dla corki, to nazwalabym ja ALEKSANDRA:)

Gość mlodzik
Anielka - nie zabardzo ale za to sonia , albo sara bardzo piekne a tak na marginesie , jakby bylo pyanie o imie meskie z pewnoscia powiedzialabym ze imie Ariel jest super!!! takie orginalne i inne , ma cos w sobie!!!

nie ma ladnych imion dla dziewczynek. moja siostra niedawno rodzila i miala duzy dylemat. zasugerowala sie wkoncu tym kogo zna o jakims imieniu i jakie to sa osoby.stwierdzila ze imie PATRYCJA jest calkiem ladne pozatym znamy osobiscie kilka Patrycji i wszystkie te osoby maja glowe na karku zarazem sa troche szalone i usmiechniete. moze tez to przemyslcie i poszukajcie ta droga odpowiedniego imienia. ja osobiscie niewiem jak dalabym na imie mojej corce teraz jest pelno juli natali zosi marysi itp..

Gość womanblack
Tylko nie Anielka...ludzie....nic tylko na wieś i krowy paść...:)) Jest tyle pieknych imion np Simonetta,Laura.Roksana,Liwia,Eliza :)

Tak tak womanblack - imiona,które podałaś są boskie :/ Moja córka ma na imię Anielka i wszystkim się to imię podoba. Simonetta ? - powiedz szczerze,nazwałabyś tak córkę ?

Gość jak tak to tak
sama nie wiem jakie imię będzie pasowało do mojego dziecka ale może zamiast Anielki to Andżelika

Gość jak tak to tak
albo Emilia jak ja

Grzywa -----> ja też szaleję za MILENKĄ ale mój chłop się zaparł na ZOJĘ :) tzn nie jestem w ciąży ale juz od 4 lat sie o to kłócimy głupki jedne :D :D

Gość och tylko nie anielka
Mi kojarzy się z Anielką wsadzoną do pieca jak w lekturze B.Prusa.

Gość och tylko nie anielka
Liwia to niedobre imię,Liwie zazwyczaj były wrednymi babami w starożytności głównie.Poza tym imię to pozostaje w etymologicznym związku ze słowem łacińskim ,które oznacza złośliwość.

Gość ignasia
Anielka to prześliczne imie. Też je brałam pod uwagę. Ostatecznie będzie Antosia, Tosia a poważnie Antonina. Imie dla mocnej kobiety a wcześniej rezolutnej dziewczynki.

Gość woźnica
Do pieca to Rozalkę wsadzili , nieuku :classic_cool:

Gość woźnica
a swoją drogą - to może Rozalka :P Też prześliczne :P Rozalia dla silnej kobiety , a figlarne Rozalka - dla małej dziewczynki :P Polecam serdecznie

Gość woźnica
A zamiast Liwia - Ligia . Ligia była dobra , nawróciła Winicjusza na wiarę chrześcijańską

gosiuniaA>> Na wstępie chciałabym przywitać moją imienniczkę :D Aniela w sumie ładne imię, nosi je osoba która wiele dla mnie zrobiła, jest bardzo dobrą i ciepłą osobą :) aczkolwiek imię kojarzy mi się ze starą kobietą :O Przeczytaj sobie opis imienia (poniżej podaje linka) Przejrzałam ten imiennik, sprawdziłam wszystkie mi znane osoby i w 85% rzeczy które tam są podane pokrywają się z prawdą. Dziwnie może to zabrzmi ale wierze, że cechy charakteru przypisywane imionom pokrywają się z osobami które te imiona noszą. http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1,26 grzywa>> Posłuchaj męża. Znałam kilka Milen i wszystkie były jakieś takie rozmamłane i pierdołowate Moje typy to: Amelia, Olivia, Laura, Patrycja, Natalia,