Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Karola

Niegrzeczne dzieci

Polecane posty

Gość ola mam doriana
witam moj syn ma 6.5 lat.jest wspanialym dzieckiem pomagajacym w domu słuchajacym sie i tak dalej jesli chodzi o dom bo w przedszkolu moje dziecko zmienia sie w malego potworka.....nie slucha nie pracuje z grupa zdarza sie ze bije swoich kolegow ...i jak tlumaczy .."bo on mi zabral samochod" a w konsekwencji rozmowy w domu moje dziecko na pytanie D ORIAN MASZ 6 LAT I JESTES NA TYLE DUZY ZE POWINIENES WIEDZIEC ZE TAK NIE WOLNO...moje dziecko odpowiada MAMUS JA WSZYSTKO PRZEMYSLALEM I JUZ WIEM JAK TRZEBA SIE ZACHOWYWAC JUZ OD JUTRA NEDZIESZ ZDZIWIONA BO BEDE GRZECZNY ...a na drugi dzien pani w przedszkolu mowi to samo co wczoraj i tak co dziennie i ja juz niewiem jak mam tlumaczyc.....pomocy

Gość gośćmargot1982
Ciekawe jak po 5 latach skończyła się Twoja historia z synkiem!!???? Ja jestem w podobnej...mój synek ma 6,5 roku.....czytając twój wątek jakby czytała swoja sytuacje!!!

Gość gośćmargot1982
Ciekawe jak po 5 latach skończyła się Twoja historia z synkiem!!???? Ja jestem w podobnej...mój synek ma 6,5 roku.....czytając twój wątek jakby czytała swoja sytuacje!!!

Gość gość

Gość gość
Witam, jestem psychologiem i mamą dwójki dzieci. Starszy synek jest lekko upośledzony. Wyżej opisane zachowania mogą świadczyć właśnie o upośledzeniu, autyźmie lub zaburzeniach psychiatrycznych. Konsultacja psychologiczna i psychiatryczna jest niezbędna, bo dziecko może zrobić sobie albo innym krzywdę, a poza tym wiem ile to kosztuje rodziców. Z doświadczenia wiem także, że dziecko z nietolerancją pokarmową również ma zaburzenia zachowania, podobnie dziecko z zaburzeniami snu. Nasz syn na diecie niskofruktozowej jest zdecydowanie spokojniejszy. Oczywiście wprowadziliśmy tę dietę po konsultacji z dietetykiem i obserwacji dziecka. Pozdrawiam AK