Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość źródlanaTruskawka

DROBNE,tanie zmiany w pokoju- CIEKAWY efekt

Polecane posty

Gość źródlanaTruskawka

Proponuje tu zalozyc topik z fajnymi,tanimi propozycjami. JA proponuję zasuszone pomarancze- owoc tnie się na plasterki a potem zostawia się go na kaloryferze na dobe. Plasterki pomaranczy mozna powiesic na nitkach np. na oknie, pod lampa, zimą-takze na choince- ciekawy efekt. PISZCIE CO POLECACIE NA ZMIANY W POKOJU!:):):) czekam

Gość maxmara35
mama masę suszonych pomarańczy , jabłek , cytrynek .. leżą w szklanych wazonach poprzekladane kolorowa rafią i kolorowym zwirkiem . Znudzily mi się krzesła uszyłam wiec piekne lniane pokrowce z kokardami po bokach , teraz wygladaja przeslicznie / kokardy sa w kolorze zaslon/Bardzo lubię kwiaty szcezgólnie róże i tulipany , suszę zatem platki tych kwiatow a potem wykorzystuję jako pot-puri .Wystarczy zebrać platki kwiatow i polozyc w kartonie po butach wyschną i sa jak znalazł do obsypania szklanego talerza posrodku ktorego stawiamy świece. Ostatnio odmienilam też poduszki na kanapie ... obszyłam je atlasowa lamówką o ton jasniejszą od koloru poduch a po bokach naszyłam różyczki / niezbedne tasiemki etc kupimy za grosze w pasmanteri/. Uwielbiam tez wianki wszelakiego rodzaju . wystarczy kilaka gałązek brzozy nazbieranej podczas spacerku po parku czy lesie , kolorowa wstążka , rafia i suszone kwiaty/ pieknie wyglada jarzebina , ktora trzeba nazbierac latem pomieszana z jemiołą i owocem pigwy/ Wieszam takie wianki na drzwiach pokoju stosownie do kolorystyki oczywiscie .

fajne ozdoby do pustej butelki (moze byc tez inne naczynie, jak ktos sobie wymysli) nasypujemy warstwami: łupiny po orzechach wloskich, jakies drobne kamyczki albo kasza pęczak powiedzmy, herbata lisciasta, bulka tarta, kawa mielona, ryz, platki owsiane, jakis majeranek moze byc... taka butelke zaczopowac, jakims klejem np. ja mam do niej przywiazana ususzona papreyczke chili na nitce jeszcze... na prawde fajnie to wyglada, i nie w kuchni tylko w pokoju wlasnie :)

Gość fajne ale...
zbieracze kurzu :o

czemu zbieracze kurzu? mnie sie zbytnio nie kurzy taka butelka :D a zreszta kurz na wszystkim sie zbiera po rowno :D

Gość trajkotka
fajną zabawę by miały moje koty z takich płatków czy wianków...ech...:)

Gość dobre pomysly macie
maxmara chetnie bym wypila kawke u ciebie:)

Gość maxmara35
kochane panie ... wszystko się kurzy . Jestem pedantką z artystyczna dusza , kocham piekne bibeloty i cieszy mnie jak sama potrafie cos sklecić . Czasami naprawdę niewiele trzeba aby odmienic nasze mieszkanko . Dzisiejsze sklepy oferuja nam taki asortyment pierdołów jak ja to nazywam ,ale niestety ceny sa czasem szokujace. Dla porównaina podam cene małej choineczki z szyszek .. 70 zł a ja zrobilam sobie taką 60 cm ozdobioną buczyną suszonymi owocami i na koniec malusimi lampeczkami .. do dziś stoi na mym parapecie i cieszy nie jedno oko . Wytstarczy troche fantazji i nie powiem czasu bo przecież nic samo się nie robi . A kurz .. ech to zmora :(( tym bardziej jak ma się w domu piec c.o:(( , ale z drugiej strony nie można dać się zawriować mieszkanie w sterylnym domu najlepiej ze szkła i kafli nie jest przecież mile .. bo przecież te wszelkiego rodzaju , zakurzacze, tworza niepowtarzalny styl naszego mieszkania . Pozdrawiam :))