Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa waszego zdania

Co do oczyszczania twarzy?

Polecane posty

Jak myślicie, czy lepiej myć twarz wodą i jakimś żelem, czy unikac wody z kranu i zamiast tego stosowac do oczyszczania twarzy jakis tonik czy mleczko do demakijazu?? jesli tak, to co polecacie?

Gość oleolek
kiedys kazdy stosował tylko wode,a teraz sama chemia i laksi pożarte ryje :O

zalezy jaka masz cere- jak sucha to lepiej mleczkiem, a jak tlusta- to lepsze bede zele z woda

no ja raczej mam sucha niz tłusta, dzieki :)

Gość Agniewicz
Z tego co wiem nie powinno się myć buzi tylko i wyłącznie mleczkiem albo chusteczkami ozyszczającymi, bo jednak woda usuwa brud najskuteczniej. Zatem jeśli masz suchą cerę to zmywaj twarz rano mleczkiem (potem tonik i krem), a wieczorem po demakijażu mleczkiem użyj jeszcze żelu do mycia twarzy, a zmyj go wodą przegotowaną:)

Gość Agniewicz
Aha! oczywiście po wieczornym demakijażu tonik+krem obowiązkowo:)

hm a ja zauważyłam, że im mniej na twarz nakładam, tym zdrowiej ona wygląda... jeszcze jakieś 2 lata temu miałam problemy z cera (trądzik) więc używałam różnych kosmetyków, tych drozszych i tez tych tańszyk i nic mi nie pomogło. Samrowałam twarz tonikami, potem odpowiednim kremem, wyprobowałam tysiące zeli do mycia twarzy... A teraz uzywam zelu do mycia twarzy vichy i kremuje twarz zwykłem nivea nawilzajacym... i jest lepiej niz było... a i polecam bardzo bardzo krem penthanol, KREM! mozna go dostac na zamowienie, ja go uzywałam jako normalnego kremu na codzien, swietne daje efekty, skora naprawde wyglada po nim rewelacyjnie, jest bardzo wydajny i swietnie sie wchłania, a podkład trzyma sie na nim wzorowo :D

Gość Agniewicz
Zgadzam się z tym co napisałaś. Ja też kiedyś testowałam na sobie mnóstwo kosmetyków i miałam otwartych kilka różnych kremów na raz. Teraz mam jeden żel, mleczko i tonik no i krem na dzień i na noc i trzymam się ich dopóki się nie skończą:) nie ma co testować na własnej cerze, bo tylko ona na tym cierpi:O

Gość popieram autorkę
Ja osobiście myję twarz wodą i zwykłym mydłem - nikt nigdy nie namówi mnie do chrzanienia się z mleczkami, tonikami i innymi swiństwami, na które próbują nas naciągnąć producenci! NA to krem Nivea Soft i jest git - żadnych syfów, zmarszczek, przebarwień, NIC - mam cerę jak pupcia niemowlaka i wszyscy mi dają 20 lat, a mam 32!!!

Gość DSadssdmlkdsa
JA myję używajac mleczka GARNIER - zielone, ale nie samo mleczko tylko w połaczeniu z wodą. Twarz wmywam wodą potem mleczko i spułkuje wodą.AD

nie da sie ukryc ze nivea soft to jeden z lepszych i chyba najprostszych w swojej strukturze kremow na rynku... uzywam go ja jak i zarowno moja mam i obie jestesmy zachwycone ;) do popieram autorke: czy mycie twarzy mydłem nei wysusza twojej skory twarzy? ja po umyciu twarzy zwykłym mydłem czuje sie jakby moja skora skurczyła sie o 2 rozmiary ;) jakiego mydła to tego uzywasz? dove?

Gość do ciekawa waszego zdania
sciaga pewnie, ale to dobrze ze sciaga, to cos w rodzaju liftingu. przeciez stosyje sie lifting do twarzy w celu sciagniaciea skory

no o tym to ja nie pomyślałam, głupia gęś ze mnie ;) a z ciekawości, myjecie twarz ciepła, czy zimna wodą??

Ja polecam serię kosmetyków Iwostin !! Nie należą do najtańszych, ale nie są też bardzo drogie, a dają świetne rezultaty :) Pozdrawiam

Gość popieram autorkę
Trochę mam ściągniętą skórę, nie da się ukryć, ale czuję, że jest naprawde domyta i nie robia mi się ŻADNE wypryski, poza tym od razu nakładam solidną porcję Nivei Soft i pozwalam jej się wchłonąć - zupełnie jakbym miała maseczkę. Nie używam żadnych toników i innych kosmetyków. Skóra - fantastyczna! Fakt, że robię często pilingi - raz w tygodniu, mechaniczny.

Gość tak se biegam po forach
Heh, a akurat moja gruba skora potrzebuje zmian, bo szybko przestaje reagowac pozytywnie na kremy. Mam wiec kilka kremow i stosuje je na przemian. Tylko tak moge utrzymac stan nawizenia i swiezosci. Ale co do mycia.. Eee.. Jakos nie czuje sie czysta jesli nie wyszoruje twarzy mydlem. Jesli staram sie uzywac tylko mleczek kosmetycznych czy plynow do mycia twarzy, moja skora bardzo szybko sie przetluszcza i staje sie taka jakas nieswieza.

Gość tak se biegam po forach
Wlasnie, tez tak postepuje z kremem czasem. Czytalam ze jest taka metoda - nalozyc gruba warstwe, odczekac az sie czesciowo wchlonie, nadmiar wklepac lub zetrzec np chusteczka higieniczna. Ja teraz w mrozy, gdy ide na dlugi spacer, nakladam dodatkowo jakis tlusty lub poltlusy krem na wierzch.

Gość Miareczka
Dla mnie konieczny jest żel do mycia a potem krem nawilżajacy, bo inaczej mam bardzo suchą i ściągnietą cerę.Mycie samą wodą lub mydłem zupełnie się nie sprawdza.

Gość joelll82
Ja używam do mycia jakiegos delikatnego żelu na przyklad La Roche Posay i krem z tej serii i tyle. Odkąd tak robie mam dużo lepszą cere i nie wyskakuje mi juz tyle krostek.Wczesniej mialam przynajmniej 3 preparaty do twarzy.

Gość wszystkie panienki..
jezeli nie macie krostek to rzeczywiscie mozecie ograniczyc do minimum... a co zrobic jesli sie ma? myslicie ze latwo zmyc makijaz bez zadnego zelu?? a moze zaraz bedzie pelno odpowiedzi " po co sie malujesz".. no to uwierzcie ze bym nie chciala, gdybym nie musiala.. wiec nie jest tak kolorowo.

Gość sibi
do oczyszczania płatki owsiane zalane wodą,toniki i żele maja duzo chemi,ja sie juz na nich przejechałam.teraz naturalnie oczyszczam nie muszę sie paćkać jakimiś pudrami bo mam ładną cere

Gość sibi
ja używam naturalnego mydła z oliwek alep ,bez konserwantów i chemi.ŁADNIE OCZYSZCZA!!A woda tylko przegotowana

Gość arletta27
Ja używam mleczko i tonik do cery naczynkowej firmy Flos Lek. Bardzo łagodne mleczko i tonik, zero podrażnień. Polecam

Gość b66
a ja używam mydła-maseczki do oczyszczania twarzy Medycna Arabska na www.lauro.pl oto ulotka MEDYCYNA ARABSKA Z POMOCĄ DLA CIEBIE – NATURALNE MYDŁO ZDROWOTNO-LECZNICZE WARDI SHAN PURE & FRESH COMPLEXION Mydło do oczyszczania twarzy – MASECZKA Główne składniki i olejki: Oliwa z oliwek, słodkie migdały, wosk pszczeli, orzeszki ziemne, morela, olej rycynowy, dynia i minerały. Działanie: Mydło doskonale oczyszcza i dświeża skórę twarzy. Ta unikalna formuła składników pomaga w: a) usuwaniu przebarwień skóry, b) likwiduje sine podkrążenia oczu, c) wygładza skórę, d) reguluje wydzielanie pigmentu w skórze, e) usuwa wszelkie plamki i niedoskonałości skóry. Zastosowanie: Namydlić twarz mydłem, masować palcami przez 8 sekund i spłukać wodą. Stosować 1-2 razy dziennie. 100% NATURALNE Mydło nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, oraz składników syntetycznych i farmakologicznych Wyprodukowano w Syrii