Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vichy

vichy myokine dla 24-latki????

Polecane posty

Gość vichy

ostatnio kupiłam mamie i jej pare razy podebrałam i jest ok. tzn iwostin ktory mam tez jest w porządku ale sie zastanawiam czy nie powinam juz uzywac tych mocniejszych kremów jak ten vichy? na zmarszczki profilaktycznie?dzieki za odp

Gość carcassonne
Ja mam 24 lata i zastanawiam sie nad tym samym. Slyszalam,ze zmarszczkom mimicznym nalezy zapobiegac,bo jak sie juz pojawia,to jest za pozni i za bardzo nie idzie ich usunac,chyba ze botoksem. Z tym,ze ja na razie zastanawiam sie nad kupnem kremu pod oczy przeciw zmarszczok mimicznym z Loreala.

Gość a ktory ...
to krem pod oczy przeciw zmarszczok mimicznym z Loreala?tez sie zastanawiam nad zakupem

Gość A jakie kremy
bedziesz uzywac jak bedziesz miała 34, 44, 54, 64 lata :-D Pomyśl dziewczyno, myślenie nie boli :-D, pozdrawiam

Gość To nie prawda.............
Nie prawda, to wsyzstko zalezy od cech indywidualnych- niektórzy genetycznie mają taką skorę, że nie muszą używać kremów do 40tki. (moja mama na przykład tak miala) a inni mają tendencje do starzenia się skóry to powini ją wspomagać. Producenci piszą na swoich kosmetykach np. "od 35-roku życia" to co, znaczy, że trzeba czekac do dnia urodzin? :P TO jest informacja orientacyjna. Jak ktoś starzeje sie szybciej, ma skłonności do zmarszczek mimicznych, to czekanie do 35tego roku życia potem nic nie pomoże. No, chyba, że laser :P

Gość carcassonne
Do "A jakie kremy", dziewczyno,to ty pomysl, zanim cos palniesz. Zgadzam sie w 100% z przedmowczynia. Kremu nie dostosowuje sie do wieku, tylko do rzeczywistych potrzeb skory. Czekanie az zmarszczki sie pojawia i dopiero wtedy uzywanie kremu,mija sie z celem,bo te kremy maja za zadanie ZAPOBIEGAC,a nie "leczyc",chociaz reklamy obiecuja cos innego,ale chyba nie jestes az tak naiwna,zeby wierzyc w reklamy. Na przyklad krem Loreala przeciw zmarszczkom mimicznym jest zalecany od 35 roku zycia, Vichy od 30,a dla przyklady krem Heleny Rubinstein- tez przeciw zmarszczok mimicznym jest zalecany juz od 25 roku zycia. Tak wiec sama widzisz,ze te granice wiekowe sa czysto orientacyjne. Badania dowiodly,ze zmarszczki mimiczne zaczynaja sie uwidaczniac miedzy 25 a 30 rokiem zycia, a zeby sie uwidocznily jak najpozniej nalzey w okolicach 25 roku zycia stosowac kremy przeciw tym wlasnie zmarszczokm. Twoje pytanie: "A jakie kremy bedziesz uzywac jak bedziesz miała 34, 44, 54, 64 lata" jest glupie,bo jak ma sie 34, 44, 54, 64 jest juz za pozno na zapobieganie zmarszczokm mimicznym-wtedy zapobiega sie innym oznakom starzenia skory,ktore uwidaczniaja sie pozniej niz zmarszczki mimiczne (jak np wiotczenie skory itp).

Ja mam 26 lat i mam sucha skore i pokazaly mi sie juz pierwsze zmarszczki mimiczne. Kupilam krem vichy myokine i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie mam zamiaru czekac az te zmarszczki sie poglebia. A pozatym myokine nie jest az takim mocnym kremem przeciwzmarszczkowym. pozdrawiam....

Gość ot co
na ulotkach myokinine piszą, że jest on dla kobiet w wieku bilogicznym 30-39 lat.

Gość ot co
ale jak w wieku dwudziestu paru lat zaczynacie się już marszczyć, to nawet najlepsze kremy wam nie pomogą:P ja już skóra zaczęła sie starzeć to możecie tylko ciut opóźnić efekty, ale na wiele się to nie zda :P trzebabyło bardziej dbać o siebie wcześniej, tzn. przede wszytskim nie przesadzać z opalaniem :P bo wczesne zmarszczki to przede wszystkim zasługa nadmiaru słońca czy solarium.

Gość ot co
nie ma to jak nakladanie na twarz ciasta nalesnikowego Delecty :classic_cool: zadnych zmarszczek nie widac, pod warunkiem, ze nie bedziecie go zmywac ani scierac z twarzy :) piekna porcelanowa cera :D

Gość vichy
witam. a kto napisał że ja już zmarszczki mam? do przedmówczyni naucz sie czytać a potem udzielac rad w stylu- trzeba było unikac solarium, bardzo te rady pomocne... zmarszczek nie mam ale chce ZAPOBIEGAĆ nie usuwać, boje sie tylko ze bedzie za bardzo inwazyjny taki krem juz teraz... dobry pomysł z tym kremem pod oczy, moze na razie zacząć od tego... a jaki krem bedziesz używac jak bedziesz miec 94 lata itd...? sorry ale ty pomysl, każdy jest inny, niekrórym wyskakują zmarszczki wcześniej, innym dużo później.ja, jak napisałam zmarszczek nie mam ale mysle juz o profilaktyce. pozdrawiam

Gość mam przyklapa na głowie
teraz szybciej siez starzejemy np ze wzgledu na zanieczyszczenie srodowiska niestety truja nas a my musimy wywalc kase na kremy przeciwzmarszczkowe ........

Gość carcassonne
Do "ot co" tak to jest jak sie nie ma pojecia o zmarszczkach. Generalnie i w uproszczeniu zmarszczki mozna podzielic na dwa rodzaje: mimiczne i sloneczne. Zmarszczki mimiczne powstaja pod wplywem skurczy miesni na twarzy,a wiec pod wplywem smiechu, mowienia, grymasow zlosci,itd. Osoby, ktore maja bardziej ekspresyjna mimike, niestety maja te zmarszczki wczesniej. Natomiast drugim rodzajem zmarszczek sa zmarszczki,ktore powastaja pod wplywem pormieniowania UVA i UVB. Promieniowania UVB jest latwiej unikac-wystarczy nie wystawiac sie na slonce. Natomiast z promieniowaniem UVA nie jest juz tak prosto,bo dociera ono do nas przez caly rok,nawet w pochmurne dni. Dlatego wazne jest uzywanie kremow z fltrami UVB I UVA przez caly rok. Niestety wikeszosc kremow ma tylko filltry UVB. Te z filtrami UVA sa drozsze, np Vichy Thermal Fix UV za ok 80 zl. Jednak zmarszczki spowodowane promieniami UVA i UVB pojawiaja sie znacznie pozniej niz zmarszczki mimiczne. Dlatego unikanie slonca i solarium nie zapobiaga powstawaniu tych zmarszczek,bo ich geneza jest calkiem inna. Natomiast co do obaw,ze krem okaze sie zbyt mocny... Ja czytalam,ze nawet jesli dziewczyna bedzie uzywala kremu za ciezkiego jak na potrzeby lwasnej skory,to to nie zaszkodzi (w sensie,ze nie zniszczy trwale skory,ani nic z tych rzeczy),bo skora "wyobierze" sobie z niego te skladniki,ktorych potrzebuje. Jedynym ryzykiem jest to,ze krem ten moze miec za ciezka konsystencje i moga ci zwyczajnie wyskoczyc pryszcze lub krem moze sie "rolowac" na skorze, przy czym nie sa to rzeczy,korych nie daloby sie pozbyc w ciagu kilku dni. Tak slyszalam :)

Ja też tak słyszałam. I mówiła to lekarka albo kosmetyczka (nie pamiętam dokładnie). Powiedziała, że jeżeli żle się dobierze krem (np. powyżej jakiegoś tam wieku, a skóra jeszcze tego wieku nie ma) - to krem po prostu nie działa. Ani w jedną, ani w drugą stronę. Jedynie kasy szkoda, bo specjalistyczne kremy są drogie.

Gość Kamila_38
Z tego co wiem- Myokine jest przeznaczone dla kobiet po 30, z bardziej widocznymi zmarszczkami. Nie każde "przeziębienie" leczy się antybiotykiem, ale możesz spróbować- tylko kontroluj dokładnie co dzieje się z Twoją skórą!!

Witajcie ja sama mam 24 lata i zastanawiam się nad dalszą pielęgnacją swojej cery. Dużo o tym czytałam i z tego co się dowiedziałam faktycznie lepiej zapobiegać niż leczyć. I na tym polega zapobieganie zmarszczek. Ja używam w tej chwili kremu nawilżającego \"KOlastyna kolagen i elastyna - z wyciągiem z czarnej wiśni\". Jest rewelacyjny, dogłębnie nawilża, a skóra nawilżona to skóra mniej poddatna na powstawanie zmarszczek. Cena około 14 złotych...wskazania po 25 roku życia....więc niby mam jeszcze rok..jednak zdecydowanie będę chuchać na zimne:):) Pozdrawiam Was dziewczyneczki:):)

Jeżeli nie ma się jeszcze zmarszczek to nie powinno się stosować silnie działających kremów przeciwzmarszczkowych. Takie kremy używa się gdy zmarszczki zaczynaja sie pojawiać, a nie przed. Młoda, pozbawiona zmarszczek osoba może co najwyżej zapobiegać zmarszczom nawilżając skórę, by była bardziej elastyczna i mniej podatna na marszczenie.

Euglena ma rację. Ja używam Vichy Myokine i polecam ten krem, ale tylko i wyłącznie kobietom ze zmarchami hehe Młoda cera może nie potrzebować skłądników tej serii, a dostarczanie ich w nadmiernych ilościach tylko przyspieszy starzenie. Pozdrawiam wszystkie 35olatki! :)

Naczytałam się waszych postów i kupiłam ten Myokine - rzeczywiście dobry kremik.

Gość MMOONNIIKK
Nie tylko tutaj o tym piszą.. Ale też posty na forach przekonały mnie i już zamierzam oprócz fusio filmów kupić krem do całej twarzy.. Myokine oczywiście