Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość Klaudiiiii
W Poznaniu sama kupuję :)))) Wiem ze w Rzgowie maja te same ceny,zastanawiam sie jak Wółka :))) Moze jest ktos zainteresowany wymianą rzeczy :))) Jestem z Poznania,jak cos pisać klodi.eko@wp.pl

Gość z chinnnn
zamówiłam już próbkę tego produktu z chin, cła podobno mam nie płacić tak mi powiedzieli w info celnej, mamy zapłacić podatek 23% Vat i dokument SAD - czy jest możliwość żeby samemu go wypełnić? koszt wypełnienia przez agnecję celną okolo 80 zł jeszcze jakieś formalności mnie czekają?? jak wygląda dostarczenie takiej paczki? też są formalności, druki do wypełnienia? jak się robi przelewy pay pal na koncie firmowym w dolarach, ile kosztuje takie konto, ile kosztują przelewy, skąd się biorą pieniądze na takim koncie? robiłam teraz przelew wester union i drogi jest dosyć a i czasu straciłam dużo, ponad GODZINĘ CZASU PRZY OKIENKU!!! gdyby ktoś mi odpowiedział na moje pytania to byłabym bardzo wdzięczna

Jeśli to gift to cła nie będzie. Pay Pal uzupelniasz ze swojego konta bankowego. Oplaty też są tak samo jak i w western union tylko może mniejsze. Jeśli zamierzasz na dłużej wspólpracować z chinami to warto założyć chiński bank w warszawie już powstał pierwszy.

SAD możesz wypełnić sama, ale jeśli popełnisz najmniejszy bład dołupią ci karę nie wiem czy warto oszczędzać, żeby zrobiła to profesjonalna firma. Jeśli zlecisz to kurierowi to oni się wszystkim zajmują , ty tylko opłacasz u kuriera albo przelewem kwotę

Gość z chinnn
zlecę wypełnienie sad agencji celnej jest jakaś możliowść zrobienia taniego przelewu do chin? wester union to prawie 50 zł, dużo na razie czekam na paczkę, mam nadzieję, że mnie nie oszukają

Paypalem chyba zapłacisz mniej . Tam się płaci procent od kwoty ale pewnie nie wielka róznica. Ale PayPal Cię nie oszukują, dostaniesz zwrot kasy jak coś, Wester Union nie daje Ci żadnej gwarancji odzyskania kasy jeśli Chinczycy Cię oszukują.

Gość z chinnn
to była bardzo spontaniczna decyzja o zakupie i zanim rozgryzłabym system pay pal minęłoby trochę czasu. już się tam zalogowałam jako firma ale muszę poczytać co i jak. najlepiej robić przelewy bez wyjścia z domu. ciekawe jak by to było gdyby zrobić walutowe konto firmowe i samej robić przelewy, postanowiłam zaryzykować. niewielka kwota, stracę to mówi się trudno.

Poczytaj i prowizjach. Konto doładowujesz automatycznie z konta bankowego, wysyłasz wpłatę na adres e-mail nic więcej nie potrzebujesz . Jeśli chodzi o banki to najlepiej załozyc albo chiński albo HSBC Bank Polska

Gość z chinnn
mogę pay pal doładować z konta prywatnego czy tylko z firmowego?

Gość z chiinnnnn
odpisali mi właśnie z chin, aż się popłakałam źle mój bank zrobił przelew wester union i nie mogą odebrać pieniędzy, po południu pojadę do banku niech cos zrobią

Gość z chiinnnnn
źle wpisali imię i nazwisko, na odwrót zamiast np: tao lu, w banku u mnie wpisali: lu tao, i chiny chcą żeby to poprawić, ciekawe czy się to da zrobić drugi raz nie zamówię i nie będę płacić ponownie jak jest tak błędnie wpisana nazwa odbiory to nie odbiorą w chinach pieniędzy? co ja teraz zrobię????????????????? nie wydają się oszustami sprzedają od 2003 roku, mają kanał na you tube, dużo pozytywnych w sieci i co najważniejsze w meilu z danymi prosili mnie o poprawne wpisanie tych danych

Nie wiem pierwsze slyszę żeby bank wysłał kasę wester union. Ale jeśli wpisał złe dane to tak nie wypłacą kasy nawet jak się jedna literka nie zgadza i nie zwrócą jej , bo w wester union nie ma zwrotów, jest w regulaminie że jeśli się pomylisz to przepadło . Jeśli to wina banku to musisz ich pociągnąć do odpowiedzialności.

Gość z chiinnnn
Właśnie wróciłam wester union robiłam w pko sa byłam w banku, bez problemu zrobili korektę danych odbiorcy, wysłali to faxem od razu do centrali WU, po 15 minutach zadzwonili z wester union że można już odebrać przelew w chinach na poprawne dane :-) także nic nie przepadło podobno ... teraz napiszę @ do chin i zobaczymy co dalej, u nich już jest wieczór wszystkiego trzeba się uczyć dzięki za Twoje odpowiedzi sprowadzasz coś z chin?

Na zamówienie dla klientów, albo wyszukuje fabryki , kontakty, mam na miejscu Chinkę osobistą, która się tym zajmuje . Bo wtedy sa inne ceny niż dla europejczyków jak swój zamawia

Witam. Możecie mi zaproponować Tuszyn albo Ptak, w którym jest więcej odzieży (Chińskiej) Gdzie mogę kupić taniej. Wybieram się w czwartek ale może mi czasu nie wystarczyć na obskoczenie wszystkiego. Z góry dziękuję. Może ktoś poda konkretne boksy? (choć w to nie wierzę) ale gdyby.. będę zobowiązana. GG 5857623

Gość z chinnnn
jest odp, podobno mają wysłać paczkę w ciągu 2 dni nie mogę się doczekać ciekawe co przyjdzie dzisiaj poczytam o obsludze pay pal, przez tą pomyłkę tyle opóźnienia domyślam się, że dla chińczyków są inne ceny, ale niestety nie mam nikogo tam znajomego, chyba trzeba mieć sporą gotówkę, żeby coś wyszukać u ciebie na zamówienie?

Zależy od tego co się szuka, ile szuka, jakie ilości. Najlepiej oczywiście duzę bo to inna gadka jest u Chińczyków nie mam stałej stawki, no ale wiadomo że poza sobą muszę też odpalić dole chince ona w tym głównym rolę gra bo robi to na miejscu rozmowy, negocjacje, wyszukiwanie

Gość z chinnnnn
rozumiem tu gdzie kupiłam jest spora róznica między kurierami, wybrałam dhl ale dra porównania EMS jest 15 dolarów tańsz, z czego to wynika, podobny czas dostarczenia paczki możesz polecić konkretną firmę kurierską?

Kurierzy są generalni drodzy, a CHinczycy jeszcze celowo podwyżają cene " białym " ja korzystam z DHL a po ichniejszych cenach zamaiwanych przez Chinkę .

Gość z chinnnnn
paczka już jest na lotnisku w chinach, teraz niech tylko dotrze do polski masz spore ułatwienie z tą chinką, na pewno dla swoich są inne ceny i inne warunki teraz jakie formalności mnie czekają? przywieziekurier paczkę i co dalej? gdzie zapłacić vat? nie wiesz ile dhl pobierze za wypełnienie sad?

Nie licz że szybko. Teraz paczka trafi na oddział celny w Warszawie ,będzie tam przebywać rożnie od tygodnia do trzech. Celnicy muszą ją otworzyć, oclić, sprawdzić dokumenty. DHL zajmie się wszystkim, dostaniesz na e-mail pewnie informacje ile jest do zapłacenia, czy wszystko jest ok. Jeśli to gift to powinna szybciej przejść. Możesz zapłacić przelewem lub przy odbiorze u kuriera.

Gość z chinnn
chyba nic z tego nie będzie pisze, że paczka wróciła do nadawcy z odprawy celnej w chinach dlaczego tak się moglo stać??? wypełniłam wczoraj taką rubrykę na stronie dhl gdzie pytali się czy chcę wiedzieć czy dostać powiadomienie meilem czy smsem i jeszcze było z 6 okienek o odprawie, dostawie itp., i zaznaczyłam je wszystkie, żeby mnie o tym powiadomili o tym na meila, czy to dlatego????

Gość z chinnn
dzwoniłam do dhl paczka nie przeszła odprawy celnej w chinach, dlaczego? tutaj nie wiedzą co się mogło stać czy to że był inny adres dostawy i inny na fakturze? tak zamawiam w polsce i nic się nie dzieje nigdy pechowe to zamawiania :-) napisałam meila do chin, ale odpowiedź pewnie przyjdzie jutro dopiero

Pewnie nie miała faktury albo dokumentów odpowiednich, albo uznali że za drogie jak na gift . DHL powinien to wyjaśnić i podać powód.

Różne adresy dostawy nie mają nic do rzeczy, widać chińczycy nie dopełnli formalności, albo był to towar ktory wymaga zezwoleń na sprzedaż na rynku polskim, albo podróby

Chiny to nie Polska, to zupełnie inny świat, a przepisy celne są rygorystyczne . Nie wysyła się paczek od tak , trzeba spełnić wszystkie procedury, żeby sprowadzić, bo i tak nas zalała już tandeta chińska

Gość zakupoholka
a po cóz sprowadzać towar bezpośrednio z chin skoro tyle tego u nas? daleko szukać nie trzeba, wystarczy wycieczka do wólki kosowskiej - towaru całe mnóstwo!