Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość z chiinnn
dzięki za pomoc odpisali, że za 3 dni wysyłają paczkę ponownie, więcej info nie ma od nich, dlaczego tak się stało faktura miała być dołączona, bo to zakup na firmę oczywiście podróbek żadnych nie zamawiałam, i to jest normalnie dopuszczone do obrotu w polsce i na świecie, nic cennego nic, pierwszy raz nie zawsze jest łatwy, zobaczymy co będzie dalej

To ze jest dopuszczone na świecie nie ma znaczenia, Ty musisz mieć swoje dokumenty pozwalające na sprzedaż i wprowadzenie do obrotu. Co prawda przy gifcie nie powinni tego wymagać, więc wg mnie coś kręcą chińczycy i cię w ciula robią

Gość z chinnn
co to jest gift? tego jest 30 sztuk takich samych straciłam już nadzieję, że paczka dotrze, ale kiedyś trzeba zaryzykować, mogłam zamówić za połowę kwoty, mniej byłoby strat

Myślałam że to próbki, ale na próbę bierzesz. Jeśli zatrzymali to tylko dlatego że a. nie ma faktury b. nie ma dokumentów c. na fakturze jest coś innego niż w paczce d. zawartość paczki budzi podejrzenie w porównaniu do ceny i stwarza podejrzenie ze to podróba e. to jest podróba f. produkt nie jest dopuszczony do sprzedaży w Polsce, nie ma do niego dokumentów. O każdym tym przypadku jednak powinno Cię poinformować DHL co się dzieje z tym

Trudno mi stwierdzić bo nie wiem co sprowadzasz. Więc nic konkretnego nie doradzę, DHL powinno tego dopilnować i ich ciśnij

Gość z chinn
wysłali przesyłkę ponownie, przeszła odprawę celną, ale jest komunikat że jest awizowana w punkcie tranzytowym, nie wiem co to znaczy, z moim szczęściem to chyba nic dobrego :-/ staram się nie zaglądać na stronę dhl bo już się boję tych czerwonych komunikatów zamówiłam coś na próbę, nie chcę pisać tutaj co to jest, zdjęcie było niezłe, ale chciałabym zobaczyć produkt na żywo zanim utopię w tym swoje pieniądze. zwłaszcza, że do nich jest daleko i nie jest tak jak w Polsce że można sobie odesłać towar. koszt przesyłek od nas do nich jest powalający. długo już importujesz na zamówienie?

Awizowana w punkcie tranzytowym to po prostu leży i czeka na transport dalej. Nic strasznego spokojnie. Ja około 4 lat. Fotki to na ogół photoshop ale ściągnięte z katalogu niestety jak na żywo nie dotkniesz to nie spodziewaj się cudu

Koszt przesyłek jest powalający bo chińczyk naciąga europejczyka i liczy poczwórną stawkę , to standard i doliczjaą ile wlezie do zamowień dla białych

Gość annnnaaaaaa56
Ja mam przyjaciółkę Chinkę i wysyła mi duże paczki i jakoś nic się nie dzieje... Wielu Chińczyków źle wypisuje dokumenty, bo się im po prostu nie chce. Co Pani kupiła i za ile? Może nawet powiem Pani gdzie kupić taniej.

Gość z chinnnn
teraz jest komunikat: przesyłka procesowana w chinach - to dobrze czy źle? nie chcę tu pisać co kupiłam i za ile, zresztą sama nie wiem czy to dojdzie i co kupiłam, na pewno można to kupić dużo taniej, jak wszystko, ale to na początek

dobrze to kolejne poszczególne etapy odprawy , może to potrwac i do 3 tygodni wszystko bo w Polsce znów tą samą procedurę będziemusiało przejść

Hej dziewczyny. Mam mały problem w przyszłym tygodniu jadę po towar, działalność otwieram 3 września i pytanie brzmi co z fakturami? mogę to wliczyć w koszt? ale jak? Moja księgowa pojechała na wakacje i mam mały problem.. Słyszałam coś o inwenturze początkowej czy jakoś tak ale w ogóle nie wiem co to znaczy i jak to załatwić.

Gość w takim razie
najpierw zarejestruj działalność, a potem bierz faktury

Gość takajednatama
Tak możesz Przepisy ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych nie zawierają unormowania, które zabraniałoby zaliczenia do kosztów, wydatków ponoszonych przed rozpoczęciem działalności gospodarczej. Jednakże obowiązek udowodnienia powiązania poniesionego wydatku ze źródłem przychodu spoczywa na podatniku. Zatem koszty poniesione przed rozpoczęciem działalności gospodarczej, ale mające związek z uzyskiwanym później przychodem stanowią koszty uzyskania przychodu prowadzonej działalności gospodarczej. W związku z powyższym wydatki, o których mowaponiesione przez Wnioskodawcę przed rozpoczęciem działalności mogą stanowić koszt uzyskania przychodów. Wydatki te należy zaksięgować w kolumnie 13 podatkowej księgi przychodów i rozchodów („pozostałe wydatki) w dacie rozpoczęcia działalności gospodarczej, przy czym w kolumnie 2 („data zdarzenia gospodarczego) należy wpisać datę poniesienia wydatku.

Gość takajednatama
Poproś o fakturę na osobę fizyczną koniecznie z wpisanym Twoim nip . Wtedy będziesz mieć dowód że to na późniejszą firmę, bo nip firmy będzie jak Twój. i Tyle

Mam nadzieję że nie będę miała problemu na giełdzie z wypisaniem tej faktury, chyba nie poproszą o REGON co?

Gość takajednatama
Nie jak nie powiesz że na firmę, masz brać na osobę fizyczną

Gość z chinnnn
dzięki aTruskawka za pomoc, naprawdę bardzo mi pomogłaś, zaraz wypiję Twoje zdrowie :-) chyba leci bo opuściła punkt tranzytowy :-)

Gość z chinnnn
jeśli ktoś ma 4 lata konto na alibabie to może okazać się oszustem?

Gość na alibabie są tylko oszuści
na alibabie są tylko oszuści , nigdy tam nie kupują, to siedlisko największego oszustwa, złodziei ,i falszywych towarów , no jeśli kupilaś przez alibabę to powiedz już papa swojej kasie

Achtung Alibaba! 03-07-2008 Autor: Tomasz Sikorski Niesprawdzony kontrahent znaleziony w internecie to najprostszy sposób na wpędzenie się w tarapaty. W ostatnim czasie szczególnie często przekonują się o tym polskie firmy, które robią interesy z Indonezją za pomocą platformy alibaba.com. Jakub Szymański przez trzy lata pracował w Wielkiej Brytanii. Chciał w jakiś sposób zainwestować zarobione pieniądze, dlatego wraz z kolegą wpadł na pomysł, żeby do Polski sprowadzać rowery dla profesjonalistów. Jest boom na importowanie towarów z Chin i Indonezji. Tam chcieliśmy znaleźć jakiegoś partnera mówi Szymański. Jeden ze znajomych polecił mu portal alibaba.com. Przekonywał, że wszyscy teraz robią interesy. Szymański zalogował się na stronie i po pewnym czasie znalazł firmę PT Terbaru, która oferowała dosyć przystępne ceny. Przez pewien czas codziennie byliśmy w kontakcie, komunikacja przebiegała sprawnie, indonezyjska firma przysłała nam nawet dokumenty, które wyglądały bardzo profesjonalnie. Dodatkowo na początek zgodziła się sprzedać jedynie 3 rowery, a w przypadku innych firm rozmowy zaczynały się od 10 sztuk. Nic nie wróżyło kłopotów opowiada Szymański. Indonezyjska firma wysłała numer konta, prosząc o wpłatę zaliczki. Po uiszczeniu płatności kontakt nagle się urwał na kilka dni, ale w końcu przyszedł e-mail z zaskakującą wiadomością. Dowiedzieliśmy się, że nie możemy dostać rowerów, ponieważ spalił się magazyn tej indonezyjskiej firmy, wszystkie dokumenty i rowery mówi poszkodowany. A 1065 dolarów przepadło. PT Terbaru po zgłoszeniu administratorowi zostało usunięte z Alibaby. Jakub Szymański jest jednym z kilkunastu Polaków oszukanych w ostatnim czasie przez indonezyjskie firmy na portalu alibaba.com. Z podobnymi sytuacjami spotykają się również firmy z innych krajów Unii Europejskiej. Metoda jest zazwyczaj bardzo podobna. Europejski importer dokonuje drogą internetową zamówienia, nie sprawdza indonezyjskiego kontrahenta, po czym wpłaca zaliczkę. Rachunek jest likwidowany od razu po tym, jak pieniądze zostaną na niego wpłacone. Kontakt ze stroną indonezyjską staje się w tym momencie praktycznie niemożliwy....

Naczytałem sie o alibaba.com na ich forum. Z tego co piszą to 50% firm to "scam" czyli oszusci. Prawie dałem się nabrać ale na szczęscie sprawdziłem w 10 różnych miejscach firme. Oferowali tlefony komorkowe, niby byli zarejestrowani ale nic wiecej, pozatym mieli dzialanosc zarejestrowana jako skladowisko odpadow i ostatnie informacje o ich dzialalnosci pochodza z 2005r...

Alibaba "cieszy się" złą reputacją. Już sam fakt, że na swojej stronie mają zakładkę, gdzie bardzo wiele osób wypowiada się na temat fikcyjnych firm i przekrętów, na które dali się nabrać. Z jednej strony wydawałoby się ok, że możemy poczytać komentarze i wystrzegać się firm, które niejednego użytkownika naciągnęły na znaczną sumę, jednak z drugiej strony zatrważająca ilość tych negatywnych opinii tworzy niejako obraz serwisu (w moim odczuciu). Mało tego, mnóstwo poszkodowanych osób uskarża się na wątpliwą ingerencję zespołu alibaby w przypadku zgłoszenia oszustwa. Niezbyt kwapią się, aby takiego delikwenta wyśledzić lub dołożyć minimum starań, aby podobne sytuacje nie zdarzały się w przyszłości, lub zdarzały się rzadziej..Pewnie nie jest to proste, ale jeśli ktoś decyduje się na tego typu działalność, powinien robić wszystko aby jakość okazywanych usług była jak najwyższa. Tymczasem zespół serwisu najwyraźniej wychodzi z założenia, że i tak są najbardziej znanym tego typu serwisem i kilka "wpadek" w ich przypadku nie zaważy o niczym. Może tak, a może nie..Gdzieś czytałam opinię, że alibaba i jego 40 rozbójników są bardzo zajęci okradaniem biednych ludzi z ciężko zarobionej kasy. Szczerze- coś w tym jest. Dla Europejczyków bezpieczniej chyba korzystać z serwisów typu ebay czy momoway, ponieważ w razie problemów, przede wszystkim łatwiej się porozumieć, podczas gdy na alibabie, gdy coś idzie nie tak, nagle okazuje się, że nikt tam nie mówi po angielsku, że telefon nie działa albo, że komuś coś się dzieje z butem;)To tyle w temacie, nie mam zaufania do tego serwisu..

Odnośnie płatności Escrow i innych tego typu stosowanych na alibabie i aliexpress to możecie się łudzić, iż jest to bezpieczne. Tak na prawdę, chińczycy opracowali sobie ciekawą metodę, tj. wysyłają paczkę, ale bez właściwej zawartości, przeważnie kurierem, ponieważ poprzez brokerów małe paczuszki DHLem czy UPSem można mieć za 100, 200 lub 300 złotych więc przesyłka groszowa ( oczywiście małe paczki ), paczka przychodzi z przysłowiowymi kartoflami w środku, a chińczyk ma w śledzeniu że paczka doszła, cofnięcie pieniędzy jest praktycznie niewykonalne.

Gość z chinnnn
zapłaciłam już 250 zł za 5 bananów, to nie będzie już straszne 500 zł za kilogram ziemniaków :-) paczka jest w niemczech a sprowadzał ktoś kosmetyki z chin? szukam cieni sypkich, palet z cieniami nie zamawiałam z alibaby, tak znalazłam adres, firma niby działa kilka lat, ale wszystko się okaże po otwarciu paczki z chęcią bym komuś zleciła to wszystko ale na chwilę obecną nie mam tyle gotówki na zbyciu, a boję się inwestować oszczędności, zresztą nikt mi nie zechce wyszukiwać towaru na 1000 czy 4000 tyś zł wolę stracić na razie 500 zł niż 5000 tyś

Gość z chinnnn
też czytałam podobne opinie o alibabie i aliexpress naprawdę alibaba i 40 rozbójników, coś w tym jest :-)

Witam, dopiero zaczynam na forum, a mam kilka pytań dotyczących prowadzenia butiku, który mam zamiar otworzyć w najblizszym czasie. Mam zakupiony towar w Irlandii, ale tam nie wystawiają rachunków tylko paragony. Jak mam w takim razie sprzedac leganie ten towar? bardzo dziękuje za informacje.

Gość Danaopl
Witam, oferuje odzież turecką prosto od największych importerów Tureckich z Wólki Kosowskiej. Jeżeli Państwo są zainteresowani współpracą, bądź wyżej wymienionymi produktami, to proszę o kontakt mailowy (24hurt@gmail.com) bądź zapraszamy na naszą stronę internetową (24hurt.eu). Służymy pomocą w razie pytań bądź wątpliwości i doradzimy jakie firmy, bądź produkty się najlepiej sprawdzają na rynku Polskim. Zapraszamy do 24hurt.eu http://www.24hurt.eu

Gość z chinnnn
aTruskawka jesteś? dostałam fakturę z chin, na fakturze jest zaniżona kwota o połowę i inny produkt wpisany niż kupiłam i co teraz zrobić? nie wiem co jest w środku, mam jutro zamówionego kuriera z dhl po odbiór moich dokumentów firmowych i tej nieszczęsnej faktury

Gość To standard po prostu Cię oszu
To standard po prostu Cię oszukali, teraz będziesz mieć problemy z urzędem celnym jeśli zawartość nie zgodzi się z tym co jest na fakturze. Na 90 procent paczka nie przejdzie przez cło. Na moje oko pożegnaj się z kasą , to nie jest zabawa dla laików ściąganie z chin niestety ...