Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onnea

Jacuzzi !!!

Polecane posty

Witam, mam jedno pytanie dotyczace korzystania z jacuzzi. Bylam dzisiaj w parku wodnym i fajnie sie siedzialo, pomimo tego ze brzuch falowal strasznie i reszta ciala :/ tez. Problem mam taki ze teraz wieczorkiem strasznie jestem poddenerwowana bo cos mi sie dzieje w brzuchu ciagle. Tak jakby ruchy ale jakos wierzyc mi sie nie chce ze dzidzius nie spi tak dlugo. Moze byc tak ze przez np 3 godziny z przerwami dzidzius moze sie ruszac? Jestem troche rozdrazniona i troche sie martwie czy przypadkiem nie przesadzilam z tym jacuzzi bo to jednak troche brzusiem potrzasa. Czekam na Wasze opinie....

Nie wiem co może się dziać, ale wiem że w ciąży nie wolno wchodzić do jacuzzi:o

Grzywa a nie wiesz dlaczego?? Czy to przez temp. wody czy co?? Bo moja kumpela w ciay chodzila na masaze wodne na basen. Ja nie wiedzialam ze to moze szkodzic ... :-))

Gość słyszałam d jednej kobiety
ale ona jest przesadna ze "woda wyciaga".........

Gość gluptasie
a wiesz o tym ze masaze sa nie wskazane?> ze jesli takie jacuzzi masowalo Ci brzuch -macica moze sie zaczac "stawiac" co oznacza skurcze i moze dojsc do poronienia!! moja siostrzenica w 5czy6 miesiecu miala rozwarcie na 2 cmm od glaskania sie po brzuchu czy miziania... jak to zobaczyla w szpitalu plozna to ja tak opierniczyla ze ta nie wiedziala co ze soba zrobic Nie radze masazy wodnych ani zadnych innych.. pozatym uwazaj z goraca woda!! moze najpierw trzebabylo sie spytac lekarza czy mozesz w ciazy korzystac z jacuzzi A dzidzius z poczatku jest bardzo ruchliwy...

czytalam na jakiejs stronie producenta jacuzzi ze nie jest zalecane dla kobiet w ciazy . alergikow i jeszcze cos tam. To jest tak jak z kazdymi tabletkami gdzie macie 10 000 skutkow ubocznych a jednak je zjadamy. Moze to nie zupelnie dobry przyklad ale problem zblizony. Poza tym tak samo jezeli chodzi o saune, w Finlandii wszystkie kobiety ciezarne chodza sobie do sauny i nikt nie slyszal zeby od tego mialby powiekszyc sie procent poronien w tym kraju. U nas z sauny robi sie zagrozenie nr 1 dla dzidziusia.

I tak będziesz robic jak uważasz... w każdym przypadku można znaleźć wytłumaczenie - a ktos tak robił i było w porzadku.... A co jeśli u Ciebie nie bedzie?? jesteś już blisko połowy... przeciez nie tak trudno jest wytrzymac tych kilka miesięcy bez sauny, jacuzzi i całej reszty innych rzeczy które nie musza ale jednak MOGĄ zaszkodzić!!! A z tym masowaniem brzucha to chyba w każdym szpitalu położne się wydzieraja jak się nawet głaszcze brzuszek - cos w tym musi byc...

Gość taka czarna i z temperamentem
hmm a seksu tez nie mozna uprawiac??? Czy tylko wtedy gdy ciaza jest zagrozona?

Gość gość
Jak chcesz w ciąży się zrelaksować to może lepiej wanna z hydromasażem a nie jacuzzi :) Taką wannę można kupić tutaj http://riho-hydromasaz.pl/pl/ , delikatnie masuje ciało :)