Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa świata

ciekawostki

Polecane posty

W ramach dokształcania spoleczeństwa zakładam ten temat ;) wpisujcie tu ciekawe rzeczy, o których zapewne niewiele osób wie :) ot takie ciekawostki ze wszystkich dziedzin Ja zacznę: Rekin, chociaż jest rybą, może się utopić, kiedy długo pzostaje w bezruchu.

Gość ale ale ale ale
i że karaluch może żyć bez głowy tak długo dopóki nie zdechnie z głodu

Gość Oto odpowiedź.
a TMT nie starzeje się od roku :o

oooo świetne z tym karaluchem, nie wiedziałam :) naukowcy opracowali sposób przemiany innego metalu w złoto... niestety tak przemienić da się platynę a to raczej mało opłacalne :)

nooo jak to, nikt nic nie wie ciekawego? a miód spadziowy jest przez pszczoły wytwarzany z wydzieliny mszyc :) tej samej, którą żywią się mrówki dojarki :)

Gość how about...
jestes niesamowita

dziękuje :P widzę że temat na razie nie cieszy się powodzeniem ale nie poddam się ;) ja też się chcę czegoś dowiedzieć! ogon szczura zawiera strychninę - bardzo silną truciznę

Gość jedno słowo
kapitalny topik :D

Cholera, ja nie mam zadnych rewelacji a tez bym posluchala :P No to moze cos z innej beczki - Nagrody Narwina: Gdzies w stanach facet lubil sobie dogadzac z innymi facetami a ze nie mial zadnego pod reka wpadla na genialny pomysl uzycia do swoich \"posladkowcy igraszek\" sprezarki powietrza... Wsadzil ja sobie w d... i odkrecil kurek czekajac na milosne uniesienie... Jakiez musialo byc jego zdumienie kiedy miast uniesienia rozerwalo mu dupsko i umarl :D :D :D

Gość piszcie piszcie
bo temat SUPER!!!!

Gość Ułan Bator
To skoro o płetwalu mowa: jego prącie osiąga mniej więcej 8 metrów długości (czyli około 1/3 długości ciała) a jądra ważą tonę (!). To nie żarty :P

Andora, to jedyne państwo, gdzie są darmowe usługi pocztowe

.....a wiecie ze karaluchy sa \"gejami\"....kopuluja z samcami ze swojego gatunku aby ten zapłodnił samice jego nasieniem ......

Gość Ułan Bator
Gdzieś czytałem, że całkowita długość naczyń krwionośnych u dorosłego człowieka wynosi około 150 000 km. ;)

Gość do owłosionej h....
Masz obrzydliwy nick

Gość Ułan Bato
Agnieszkaa no to nam "niusa" sprzedałaś :classic_cool::P

A w Indiach zyje pewne plemie, ktore nie grzebie zmarlych, tylko daje sepom na pozarcie. Jednak ostatnio pojawil sie problem, bo wszystkie sepy wyzdychaly ( zatruly sie diclofenackiem). Alternatywa mialy byc wrony, ale one za wolno konsumuja ciala. Pozniej wymyslono, zeby ciala wysuszac pod mocnymi lampami, co nie podoba sie niektorym duchownym, gdyz dla nich jest to forma kremacji...

Murcielgo, to, o czym piszesz, to tzw. \"Księga Darwina\", w której odnotowywane są przypadki \"komicznych\" śmierci. Ów, o którym piszesz, wygladał ciut inaczej. Otóż dwóch homoseksualistów, chcących sobie urozmaicic pożycie sexualne, zainteresowało się zabawą sprężarką. Nic by może się nie stało, gdyby nie fakt zapalenia się gazów wewnątrz organizmu ;) Ot, małe sprostowanie gwoli ciekawości... A tak na marginesie - http://www.ciekawostki.up.pl/ :D

Gość Ułan Bator
CaławTrawie nie dawaj linków, popsujesz zabawę :P No to jeszcze z "Księgi Darwina" o ile dobrze pamiętam: W pewnym Zoo zginął opiekun słoni, przywalony odchodami tegoż zwierzęcia :P Swoją drogą, po co stał słoniowi pod ogonem? :D

Gość batmina
Wlasnie dobrze ze podala link. Tak to ludzie moga pisac bzdury, a my bedziemy im wierzyc :O

Gość Ułan Bator
Batmina to po co topik jak można odrazu na stronie sprawdzić :D

Gość batmina
To wszystkie "newsy" sa z tej strony??? A nawet jesli sa, tam jest mnostwo ciekawostek i nie kazdemu chce sie wszystko czytac, wiec najciekawsze warto tu wkleic. A ja i tak upieram sie, ze warto miec jakis link na potwierdzenie wlasnych slow :) Zebysmy sie glupio nie nabrali..

Istnieja 2 bardzo rzadko spotykane alergie: - na wode ( pokrzywka akwageniczna). medycyna zna 30 przypadkow tej alergii - na sperme (nadwrazliwosc na ludzka plazme w spermie). znanych okolo 100 przypadkow tej dolegliwosci :) symptomy tej alergii moga byc lokalne i obejmowac tylko okolice genitaliow, lub moga obejmowac cale cialo. W ciagu 10 min po stosunku plciowym kobieta zaczyna odczuwac obrzek w okolicy pochwy, czasem takze ma wrazenie zatykania sie nosa, silnie kicha, pojawia sie obrzek wokol oczu i ogolne swedzenie calego ciala. W skrajnych przypadkach moga wystapic reakcje lekowe, zwiiazane z obrzekiem gardla, a co za tym idzie, trudnosci w oddychaniu. A wszystko sie zrzuca na bogu ducha winnego kota lub kroliczka ;)

Gość a aa a
Janosik był Słowakiem, a nie jak myśli 75% Polakow po obejrzeniu serialu Polakiem :P to też ciekawostka ;)

Gość podnoisze dd

Gość i prosze bardzo
prezerwatywa miesci 30 litrow wody- nie polecam sprawdzac- :)