Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nemo sieciowe

problem z siecią domową - help!!!

Polecane posty

Gość nemo sieciowe

witam! tak jak w temacie - mam problem z siecią domową, tzn. chciałam podzielić łącze (chello) z wykorzystaniem huba, ale nie wiem co mam wpisać (jakie IP, maska podsieci, brama) dla tego drugiego kompa którego chce dołączyć, wpisywałam takie samo to się burzy, proszę o pomoc co mam jak ustawić bo kompletnie nie mam pojęcia :-(

Gość informatyk......
jesli masz winXP to w ustawieniach sieciowych musisz zaznaczyc (w zaawansowanych) udostepnij innym uzytkownikom... (czy jakos podobnie). windows ustawia wtedy serwer dhcp oznacza to ze w ustawieniach protokolu TCP/IP na klientach musi byc ustawione \'automatycznie uzyskaj IP\'

Gość nemo sieciowe
nie znalazłam czegoś takiego :( czy mógłbyś napisać mi dokładnie "jak dla debila komputerowego" jak po kolei tam wejść?

Gość nemo sieciowe
w jakiejs zakładce przy adresach IP pisze ze: DHCP włączone - to to miało być? ale nigdzie nie widze tego "udostepnij innym użytkownikom"

Gość informatyk......
start -> ustawienia -> pol. sieciowe otworzy sie okno z Twoimi polaczeniami (powinny byc 2: od dostawcy i sieci lokalnej) wchodzisz na wlasciwosci tego od dostawcy, w zakladce zaawansowane jest ( w ramce udostepnianie pol. internetowego) zezwalaj innym uzytkownikom sieci na laczenie sie.... jezeli nic nie jest namieszane to powinno dzialac od razu.

Gość nemo sieciowe
teraz sie dowiedzialam, ze moj switch nie wystarczy i musze sobie jeszcze sprawic router - prawda to?