Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30 tolatka

30paro latki starające się o dzidzie

Polecane posty

witam dziewczyny🌼 chcaca-mam nadzieje,ze juz wszystko ok,jak spotkanie? Aneta-ja robilam lazanie z gotowego makaronu.Na opakowaniu powinno byc napisane,czy musi byc gotowany,czy nie.Sa rozne rodzaje makaronu.Ten bez gotowania czasami wychodzi twardawy.Ale jak sie kazda warstwe poleje wystarczajaco sosem beszamelowym,to zmieknie.Mialam nadzieje,ze udalo ci sie tym razem.Moze nastepnym razem.Co do inseminacji,czy poinformowano cie,ze ta metoda jest jeszcze mniej skuteczna od naturalnej?Bo mnie wlasnie tak powiedziano.Mialam inseminacje,w ciaze nie zaszlam,amiesiac pozniej zaszlam droga naturalna.Niestety poronilam. Zycze wam dziewczyny milego wieczoru.

Witaj Mala! PCT robi się tak: przytulanko w dni płodne, potem po 6-8 h najlepiej pojawić się w klinice, pobierają zawartość z pochwy do badania i oceniają ruchliwość plemniczków w śluzie, ich żywotność, ilość oraz jakość śluzu. Kosztuje to 70 zł - ja tyle płaciłam prywatnie. Wiesiołek pomaga na większe wydzielanie śluzu i czytałam też że endometrium ładniej się rozwija.

Aneta-z tym udalo sie ,to chodzilo o ciaze.Napisalam to wczesniej niezrozumiale.

E.C. - domyśliłam się. Dziękuję. Wiem , dlatego jest nikła szansa , że za pierwszym razem się uda. Lekarka powiedział mi , że mogę próbować inseminacji do roku. Chodziło o mój wiek. Przecież nie jestem jeszcze taka stara! Podłamało mnie to. Chciałabym mieć takie przeciwciała na inne choroby, które nas dopadają, a niekoniecznie na plemniki.

Gość Mała75
dzięki za odp...czytałam kiedys że kobiecy śluz nie zawsze toleruje plemniki i bywa tak że u niektórych one od razu giną, dobrze ze wykonuje sie takie badania bo wtedy wiadomo o co biega - ja najbliższą klinikę mam ok 100 km, zresztą nie byłam jeszcze bo mój gin najpierw sam sie zajął przez rok doświadczeniami a potem stwierdził że powinnam się odstresować , wyjechac , odpocząć...ale jak tu do cholery nie myśleć o tym i ODPOCZĄĆ PSYCHICZNIE skoro nic nie wychodzi przez lata, powodzenia dla wszystkich pragnących :-) ja jeszcze dam sobie czas (2 lata już nie próbuje)- poddałam się,dobrej nocki

Anetko-->makaronu sie nie gotuje ale sparza we wrzacej wodzie tzn. zanurza na chwilke platy i wyjmuje i uklada w naczyniu...robie czasem:)

no, spotaknie bylo ok, posmialam sie , az mi sie humorek poprawawił, ale tearz ide sie połozyc bo kregosłup mnienjuz boli i jescze fluidki na noc ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

ja jak mysle sercem to chcialabym blizniaki moze tez i dlatego ze skoro mam problem z zajsciem teraz to co bedzie potem o ile wogole sie uda;-( a nie chcialbym miec jedynaka albo jedynaczki choc technicznie to mnie to troche przeraza;-) Perfumetko pisz o wszystkim nie tylko o starankach;-) Julka sie dawno nie odzywala? hmm.....

Mała, nie poddawaj się! też mam psychicznie dosyć już tego wszystkiego, miałam przerwę w staraniach, ale zaczynam je na nowo, a sił nie mam więcej. Ale im większą przerwę zrobię tym będzie gorzej, albo wcale nie będzie już szansy i na starość będę żałować, że tak szybko zrezygnowałam.

Chyba w takim razie zrobię al dente. Zjem co ugotuję. Dziękuję Wam za rady, choć każda inna. Widać to zależy też od ilości sosu. Pochwalę się Wam jak zrobię. Pluszko, ja też tak myślę. Ale po inseminacji, bo akurat były 2 pęcherzyki, bałam się powiedzieć mężowi, że jest taka możliwość.

Wiecie czego się obawiam? Reakcji teściów jak się okaże, że nie będziemy mieli dzieci, że akurat ich syn taką sobie wybrał na żonę, co nie może.

Gość Mała75
do Anety- dlaczego my nie mogące mieć tak za wszystko sie obwiniamy, ja juz mam to gdzieś i nie bede sie obwiniać, widocznie takie kobiety tez musza istnieć :-(

Anetko nie mysl tak nawet.Przecierz to nie Twoja wina ...na dziecku swiat sie konczy.Wiem ze trudne to wszystko i pogodzenie sie z tym.Ale poki co zostawmy takie tematy poza tym topikiem:Dpleas:D

Chcaca 🌼 z tymi hormonami to w ciązy tak bywa, że jesteśmy drazliwe, a wcale Ci sie nie dziwię, że chcesz miec zrobione to USG. a z facetami to jest tak jak pisała Olinek. Mój mężus słyszał bicie serduszka, widziął na USG dzidzie, ale on nie odczuwa tego tak jak my, dzidziusiek jest cały czas z nami i my czujemy każdy jego ruch, czujemy sie już mamami, a faceci dopiero kiedy zobaczą, beda mogli wziąc na ręce, dopiero wtedy beda wiedzieli, że jest taki mały szkrab całkowicie zalezny od nich i dopiero wtedy poczuja co to jest ojcostwo. EC, sorki, że pytam, ale inseminacje miałas, ze względu na agresywność śluzu, czy był jakis inny powód? Bo przy agresywności śluzu, to nie ma innej szansy na zajście w ciąże, tylko inseminacja, a lekarze uprzedzają, że to bardzo często nie wychodzi, ale jak nie ma innej możliwości, to trzeba łapać każda szanse. Aneta 🌼, a dlaczego myślisz, że nie będziesz miała dzieci, przeciez agresywnośc śluzu jest do ominiecia, pamietasz, juz wcześniej o tym rozmawiałyśmy, chyba, że w twoim przypadku dochodzi coś jeszcze. Zawsze trzeba miec nadzieje i nie można się poddawać. ja mam znajomych którzy starali sie 9 lat i gdy juz byli przygotowani do adopcji, koleżanka zaszła w ciązę, a miała wtedy 37 lat, a teraz ich synuś ma juz 2 latka.

olinku a dlaczego mamy zostawic takie teamty poza topikiem , a gdzie i zkim mamy o tym pogadac jak nie tu gdzie powiinysmy byc zrozumiane?

Aneto ja tez mam podobny dylemat, moi rodzice wiedza ze moze byc problem z wnukiem trzymaja za nas kciuki, nie naciskaja i nie dopytuja jak wiodza ze nie mam ochoty o tym porozmawaic, tesciowie tez nie wiedza, moze sie domyslaja ze cos jest nie tak bo ostatnio dali sobie spokoj zeby przy kazdej okazji skladania jakichkolwiek zyczen zyczyc nam dzidziusia Ja to czasami sie zastanawiam jak przezyje moj maz jesli tak dalej nie bedie sie udawac, poki co jest kochanyale mysle ze nie dopuszcza do siebie mysli ze moze sie nie udac. trzyma sie mysli ze po dluzszym lub krotszym leczeniu w koncu sie uda. nie chce nawet ze mna rozmawiac o takiej opcji jak adopcja.

zeby sie bardziej nie dolowac.Po co gdybac nad takimi rzeczami...zwlaszcza jak nikt takiej diagnozy nie stwierdzil-tylko dlatego.Inaczej wszystkie odbierzmy sobie szanse ...bo nam trudniej...To niepotrzebne.Ale to nie byl zarzut a ni rozkaz i mozna gadac o wszystkim:)

ja uwazam ze najgorzej jak sie jakies mysli czy obawy dusi w sobie jak sie je wypowie glusno to samemu sie zauwazy ze nie sa takie wielki albo ze znajdzie sie rozwiazanie albo ktos po prostu pocieszy, pomoze, podpowie cos

Ellulka-ja mialam inseminacje bo plemniki mojego nieslubnego sa niezbyt ruchliwe.A teraz,ze wzgledu na moj wiek ,no i trudnosci z zajsciem zastanawiamy sie nad sztucznym zaplodnieniem.

hejak witam piatkowo prawie weekendowo, wiecie co jest niesamowite w tej chwili na tym topiku, kazda z nas ma inne problemy i obawy, po staranka przez ich zawieszenie , leczenie , dzidzie , męzów az po lazanie, ale zawsze jest sie gdzie wygdac , mamy swoje wsparcie, starsznie was lubie a z męzem wszytko jescze raz wieczorem sobie wyjasnilismy, , oj hormony mnie chyba jednak troche poniosły, owszem i wy i ja mialam troche racji, ze inaczek odczuwaja itd ale bardzo mu na mnie i dziecku zalezy, rozamowa byla pwoazna , zakonczona sukecem o 24.10 fluidki ❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼❤️🌼

cZESC DZIEWCZYNKI:) Wszystkim paniom nauczycielkom skladam serdeczne zyczenia Wszystkiego Naj naj najlepszego:)

Gość anik31
Witam wszystkie kolezanki! wczoraj bylam 12 godz w pracy i nawet po powrocie nie mialam sily tutaj zagladnac ktoras z Was pisala ze monitoring jest drogi?? nie wiem jak to jest u Was ale ja bylam na 1-szej wizycie prywatnie -50zl--i mialam na USG przychodzic na oddzial do szpitala(zapytalam po 1-szym USG ile place--ale powiedzial ze z szpitalu nic??) wiec przy dwoch kolejnych juz nie pytalam o cene u mnie wszystko ok. w 11dc -pecherzyk byl na 19 a w 14dc. juz go nie bylo(pekl) w 12-13 byly intensywne przytulanka mam zrobic test za 10 dni niby wszystko super,pieknie a o poprzednia ciaze staralam sie mocno przez 10 miesiecy co do wiesiolka polecam--zawsze mialam problemy ze sluzem (sucho a przy tym oczywiscie brak ochoty na sex) teraz bralam drugi raz i nieporownanie lepiej a przy tym i endometrium 11 \

Gość anik31
aha jaki powinien byc wymiar pecherzyka do pekniecia??? i optymalne endometrium?? ja makaron na lazanie gotowalam ale krociutko , mieso podsmazalam z dodatkami i koniecznie 2 opakowania pomidorow( w kawalkach) z puszki lub kartonika--jest nieporownanie jak z samym przecierem a mam super przepis na salatke na bazie zupek chinskich (tania) probowalyscie juz??

Tez bylam wczoraj na monitoringu w szpitalu i tez po pytaniu \"ile\" uslyszlam ze nic..Pecherzyk na 18..i wszystko jak w ksiazce pisze.. Tylko jakos efektow nie widac:)Kazala sie wstrzymac do konca roku.Jak nie wyjdzie teraz nic -to zmonitorowac drugi jajnik..bla bla ..Znacie to przecierz-co sie bede rozpisywac ..

Aha z tym wstrzymac -w sensie bez jakis ingerencji medycznych -nie od staran:D.Pisze czasem tak ze chyba ciezko zrozumiec o co chodzi;) Dziewczyny a co z Manuelem???bo coz sluch zaginal o Nim ostatnimi czasy:)U ktorej sie chlopina zasiedzial???hmmmm??

Gość trvg
NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY julk_a..........Sylwia......31.........Sz-n..........................18.10 smuuutaska...Wanda.....31........K-ów..........................16.08 pluszka........ .Beata.....31.........R-in....... zawieszone przymusowo olinek...........Beata ....30..........K-ów........................04.10 Aneta30....... Aneta.....30..........K-ów............starania zawieszone Agatje.......Agnieszka...33.........Wellen/Belgia................ ??? anik 31.......Ania..........31.........Mielec........................30.10 KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU ellulka .........Ela...............21.............................10.12. majka74......Majka............17..............................21.12 . kikunia8.......Kinga......... ....8...........................25.01.07 nella76 .......Milena..............8............................27.01 Chcąca bardzo...... Aga....... 18............................28.02 pafnucy...........Monika....... 14.............................16.03 Czarna31 ......Beata...........8..............................19.05 STARANIA ZAWIESZONE CZASOWO genewa.........Dorota....35.........S-rz atena32........Aneta......32.........R-sko Castopea.......Kasia......34........Mazury

Gość trvg
Perfumetko czemu cie nie ma w tabelce?????????????????

Gość trvg
NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY julk_a..........Sylwia......31.........Sz-n..........................18.10 smuuutaska...Wanda.....31........K-ów..........................16.08 pluszka........ .Beata.....31.........R-in....... zawieszone przymusowo olinek...........Beata ....30..........K-ów........................04.10 Aneta30....... Aneta.....30..........K-ów............starania zawieszone Agatje.......Agnieszka...33.........Wellen/Belgia................ ??? anik 31.......Ania..........31.........Mielec........................30.10 KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU ellulka .........Ela...............21.............................10.12. majka74......Majka............17..............................21.12 . kikunia8.......Kinga......... ....8...........................25.01.07 nella76 .......Milena..............8............................27.01 Chcąca bardzo...... Aga....... 18............................28.02 pafnucy...........Monika....... 14.............................16.03 Czarna31 ......Beata...........8..............................19.05 STARANIA ZAWIESZONE CZASOWO genewa.........Dorota....35.........S-rz atena32........Aneta......32.........R-sko Castopea.......Kasia......34........Mazury jode łka30......Kasia......30........kraków

Gość anik31
olinek dlaczego czy z czym masz sie wstrzymac do konca roku?

mam sie wstrzymac aniku ze swoimi schizami:)..czyli zadnych badan nie mam zaleconych.tylko monitoring na nastepny cykl jesli nic nie wyjdzie w tym