Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tommydor

Alergia na wszystkie owoce?Czy to mozliwe?

Polecane posty

Gość tommydor

Moja 6 miesieczna coreczka juz od 1miesiaca zycia miala czesto czerwona wysypke na calym ciele ktora po jakims czasie ustepowala pozostawiajac bardzo sucha skore po czym za jakis czas znow sie pojawiala.Karmilam ja piersia do 3miesiaca eliminujac rozne alergogenne skladniki mojej diety.Wyglad skory znacznie pogorszyl sie po pierwszych szczepieniach.Naszczescie znajomy homeopata odczula moje dziecko raz na jakis czas i jest znacznie lepiej.Mala pije mleko NAN HA i stwierdzono ze nie ma alergii na mleko ani laktoze ani jajka.Jedyny problem to gluten na ktory staram sie uwazac.Od jakiegos czasu zaczelam podawac jej pierwsze zupki i owoce w sloiczkach.Po warzywach nic sie nie dzieje ale po owocach zawsze pojawia sie nowa wysypka.Praktycznie po kazdym owocu jest ten efekt a im kwasniejszy owoc tym wieksza wysypka.Jedynie po bananie jest ok.Czy to moliwe zeby dziecko miala alergie na WSZYSTKIE OWOCE????Moze ktos ma podobne doswiadczenia.Prosze o kontakt.

Ja mam uczulenie na wszystkie owoce poza bananami i arbuzami :) i na wszystki alergeny pyłkowe. Więc jest to możliwe. Ale wysypką reaguje tylko na jajka kurze, po owocach puchnę (jabłko mnie raz omało nie udusiło, bo spuchł mi przełyk, więc uważaj na dziecko...) PZDR!

Gość Stefa
Nigdy w zyciu nie pomyslalabym,ze mozna byc uczulonym na jablka,a jednak kiedy moj syn lezal w szpitalu,przypadkiem bylam swiadkiem jak lekarz tlumaczyl jednej matce majac w reku wyniki testu,ze jej dziecko ma alergie na wszystkie owoce w tym na jablko tez.

Jabłko z owoców jest najczęstszym alergenem. U mnie to alergia krzyżowa, tzn. - mam bardzo silną alergię (m.in.)na pyłki brzozy (pylące w kwietniu) a przez to reaguje alergicznie na jabłko... Dziwne, ale tak jest. Odczulałam się ale niewiele to dało. Alergię wykryto u mnie gdy miałam 13 lat (czyli10lat temu)

Gość kochamrobaka
hej, ja tez jestem alergiczka, dokładnie na brzozę i przez to krzyzowo na owoce i warzywa. Uważaj, zrób dziecku testy alergiczne i NIE podawaj mu alergenów, bo to się może skonczyć atopowym zapeleniem skóry na całe życie!!!