Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest...

zamarzający menele...

Polecane posty

Gość jak to jest...

jak to jest, że w ciepłe dnia wszyscy narzekaja na żebrzących, pijanych meneli, zwłaszcza w centrach duzych miast, (sama kiedy taki wchodzi do autobusu mam ochote zwymiotować...), często są oblesni, obrzygani, śmierdzący... a kiedy tacy ludzie w zimie zamarzają to nagle wielka społeczna empatia, wszyscy mówią o tych "biedakach", wszystkim jest żal... mnie wcale nie jest żal, bo dla mnie to są wyżutki społeczeństwa i dobrze, że miasto oczyszcza się z takich smieci!!!

Gość zadziwiona ludzmi
a jakbys ty, zostala wyrzucona z pracy, nie mialabys zaplacic czym czynszu, wywaliliby cie z mieszkania, mieszkalabys pod mostem, to tez uwazalabys, ze jestes SMIECIEM ??????

Gość mjnbmmb
Są domy dla bezdomnych!Tylko tam nie można pić!

Emeryci , renciści tez sa obciażeniem dla społeczeństwa. Tez przydało by sie ich eksterminować. :o

Gość do zadziwiona ludzmi
dla takich ludzi zawsze jest miejsce w noclegowni i oni tam na pewno są, ja piszę o tych, którym się nawetr niechce na kilka dni przestac pić żeby dostac miejsce w noclegowni...

Gość emeryci i renciści nie rzygają
w tramwajach...

Gość Fifinda
Myrevin jest obciażeniem dla Kafeterii.....

-->emeryci i renciści nie rzygają w tramwajach...} Dyskusyjna kwestia.(choroby). Ale smierdziec potrafią. -->Fifinda Ale tak jak oni sie trzymam i cięzko mnie ruszyć. :>

Gość Myervin troche nie na temat
...

Gość wściBskie
Żebracy i bezdomni to ludzi , o których nikt nie dba, pozostawieni sami sobie i skazani na litość właśnie takich ludzi jak ty. Ciesz się, że ty nie jesteś tym śmieciem, z którego trzeba oczyścić miasto...

Gość wściBskie
ludzie*

Gość i zaczyna sie kółko wzajemnej
adoracji..

\"dla takich ludzi zawsze jest miejsce w noclegowni \" Bylas? Sprawdzalas? W moim miescie sprawa wyglada tragicznie. Jest chroniczny brak miejsc. To jest nieludzkie co pisze autorka, to jest znieczulica totalna - siedziec sobie w ciepelku i miec w pogardzie ten \'margines\'. Tak ogolem, bo przeciez dla wielu to \'statystyczny menel\', nie jednostka, ktora w zyciu stracila wszystko, do ktorej nikt nie wyciagnal pomocnej reki, ktora sie zagubila do reszty. Ech...

Gość pani melancholia
Kiedy byłam mała dziewczynką w moim bloku mieszkała rodzinka ,bardzo miła -rodzice i dwóch chłopców. Chłopcy grzeczni ,dobrzy uczniowie.Kiedy byli w liceum zmarła im matka.Ojciec sam ich wychowywał. Poszli na studia,ukończyli,założyli własne rodziny.Ojciec ożenił się i zamieszkuje w tym mieszkanku z nową żoną. Minęło kilkanaście lat i ...okazało się ,że obaj są menelami/jeśli tak określacie bezdomnych/.Coś w tym czasie kiedy zazwyczaj w rodzinach nic większego się nie dzieje -u nich nastąpiły jakieś wręcz kataklizmy. To prawdziwe. Obaj wyjadają ze śmietników i mieszkają pod chmurką.