Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna przyszla mama

pijecie w ciazy mleko?

Polecane posty

Gość ciezarna przyszla mama

?

Gość oliwia13
bardzo rzadko, bo nie przepadam, ale wsuwam jogurty i twarożki. To chyba działa zamiennie.

Nie piję mleka bo go nie cierpię,jem jogurty owocowe,serki homogenizowane i piję maślankę owocową ale to od czasu do czasu

Gość a potem dzieci maja alergie na
bialko zwierzece....

Gość ale bzdura
picie mleka w ciazy nie ma zadnego znaczenia w przypadku alergii dziecka! skad wy bierzecie takie zabobony?! jesli ktos toleruje mleko (bo nie kazdy dorosly czlowiek mleko pic moze), to niech sobie pije ile chce

Gość ponoć mleko to świństwo
i wcale nie jest zdrowe!!!!!!!!!!!!!! :o

Gość ojojoj...
W ciąży wręcz zalecane jest picie mleka i spożywanie nabiału ze względu na zawarty w nim wapń, który dziecko pobiera od matki do budowy kości. Po porodzie natomiast należy nabiał ograniczyć, gdyż w innym przypadku dziecko nabawi się skazy białkowej. Tak wiec w ciązy można pić mleko praktycznie bez ograniczeń, ale po narodzinach dziecka trzeba ograniczyć do minimum jego spożywanie, oczywiście jeśli karmi się piersią, bo jeśli nie to nie ma to picie mleka nie ma tu żadnego znaczenia.

Gość oliwia13
dziewczyny, jeśli nie je się produktów mlecznych w czasie ciąży i nie uzupełnia sie wapnia topo prostu można zostać bez zębów. Co prawda istnieja protezy ale ja ta ewentualność zostawiam sobie na po 70 :-) pozdrowienia

nigdy nie lubialam mleka, a teraz... bez co najmniej szklanki cieplutkiego słodkiego dziennie sie nie obejde, jem duzo nabialu bo mam na niego ochote, a serki homogenizowane pokochalam na nowo... jem to, na co mam ochote, po prostu i nie walcze na sile, bo \"tak trzeba\". nasz organizm sam wie czego potrzebuje :)

Ja uwielbiam mleko i w ciąży piłam bardzo dużo :) można by rzec litrami dosłownie :)

Gość dobrze jest pic mleko
a moze nie....?