Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość villemo24

A czy zielona herbatka tez coś odchudza i ile mogę jej pić dziennie?

Polecane posty

Gość villemo24

Do czerwonej nie mogę się przemóc-jak dla mnie smakuje ohydnie:O Od kilku tygodni namiętnie piję zielona (i taka w torebkach i taka do parzenia).Chciałam wiedzieć czy ona też powoduje,że się chudnie.I ile max mogę jej wypić dziennie,żeby nie zaszkodziła?Na razie piję 3-4 szklanki dziennie.

piję tylko zieloną herbatę od kilklu lat.Nie zauważyłam jednak związku między piciem tej herbatki a chudnięciem. Schudłam, bo mało jadłam :D

Zielona herbata nie powoduje chudnięcia, ale ma wiele innych pozytywnych skutków. Możesz pić spokojnie 3 szklanki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Bardziej wartościowa jest liściasta, trzeba ją też odpowiednio parzyć, nie za długo i nie za krótko.

Gość mmmmmmm
a konkretnie jakie pozytywne skutki?

i nie zalewać wrzącą wodą! fusów nie wywalaj, tylko zrób nastepny napar :) Najlepszą zieloną herbatę można tylko dostać w azjatyckich hurtowniach z żywnością , te w sklepach są beznadziejne:(

Gość villemo24
ja kupuje takie w Świecie herbaty albo w Czas na herbatę-takie sypane.Pytałam o to chudnięcie bo gdzieś wyczytałam że zielonka poprawia przemianę materii i chciałam wiedziec czy ktos to może potwierdzić.A może powinnam pić zieloną przed posiłkiem,a czerwoną po?Wtedy byłyby efekty?

Gość patyczek
na schudniecie najlepszy sposób to mniej żreć

Co do czerwonej, próbowałaś tej z Bio-Active? Sypanej, z dodatkiem aromatu cytrynowego? Jest naprawdę niezła.

Gość villemo24
do patyczka--->jem mniej (jestem na diecie),poza tym ćwiczę,chciałam po prostu wiedzieć czy mogę sobie jeszcze pomóc herbatką.Nie próbowałam tej z BioActive.

Gość zielona wspomaga
przemiane materii:) Pij dalej a nie pożałujesz!:)

Gość zielona herbata
poprawia przemiane materi, jest pozatym przeciwutleniaczem a więc opóxnia procesy starzenia oraz zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory. Można ja pić nieograniczenie w przciwieństwie do czerwonej i raczej przed posiłkiem. Dobrze działa wypićie herbaty zielonej rano na czczo

Gość villemo24
a czerwoną się pije z jakimiś ograniczeniami?ile można dziennie?kiedys miałąm taki napad i piłam 5-6 dziennie żeby schudnąć i dlatego tak sie zraziłam i na sam zapach reaguję wymiotnie,ale może się przemogę-w końcu wtedy schudłam (choć też ćwiczyłm i byłam na diecie więc cięzko określić tu zasługi czerwonej herbaty...)