Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ABSOLWENTKA

Czemu NIE nalezy mi sie staż absolwencki????

Polecane posty

Gość olka_25_
A słuchajcie tego. UP wysłał mnie na jakieś tam szkolenie na temat szukania pracy, pisania cv itp itd.... Kobieta mowila, ze staze nie przysluguja jesli ktos ma doswiadczenie zawodowe... Co za brednia! W listopadzie weszła nowela i to nie obowiązuje!!!! W pośrednictwie to samo, nic o tym nie wieszą. NA LITOść BOSKą! SZOQ

Gość pracownik UP
Jesli chodzi o zwrot kosztów dojazdu to musisz co miesiąc składac ROZLICZENIE (druk do pobrania w UP) do tego dołączysz dwa bilety autobusowe lub oswiadczenie o dojeździe prywatnym srodkiem transportu. Jesli chodzi o to czy mozna miec doswiadczenie zawodowe w przypadku stazy... z tym wysmiewaniem kobiety, ktora powiedziała ze nie mozna to sie troche pospieszyłaś. Generalnie doswiadczenie zawodowe nie jest przeciwskazaniem do podjecia stazu (po nowelizacji), ale.... niektore urzedy trzymają sie nadal tego zapisu dając szanse na staze własnie tym ktorzy wcale nie mają doswiadczenia:) Ps. Niedługo kolejny raz zmieni sie ustawa i cholera wiec co nowego wymyślą;)

Gość pracownik UP
Do Boginki... no własnie juz zostało zniesione, to że nie wolno miec stazu pracy. Dawniej mozna było miec do 3 m-cy stazu pracy i jeśli ktoś miał powyżej to juz nie kwalifikował sie na staż.... teraz niewazne ile ma doświadczenia. Chociaż zawsze w pierwszej kolejności kierowani są na staze ludzie bez doświadczenia. Szykuje sie jednak kolejna zmiana ustawy no i zobaczymy co nowego wymyślą

Gość ehh24
przepisy można obejść ukończyłam studa, ale po ogólniaku pracowałam na cały etat przez 18 miesięcy (w ramach programu I praca), potem pracowałam jako lektor w 2 szkołach językowych na umowe zlecenie, a teraz jestem na stażu!!! w szkole językowej. Jak ?? dyrektorka szkoły miała znajomości w pupie i staz mam, korzyść i dla mnie i dla niej, w przeciwnym razie musiałabym pracować na umowę o dzieło

Gość ehh24
acha na zlecenie pracowałam 10 m-cy

Gość ehh24
jak w powiecie jest duże bezrobocie, pracodawca sam bedzie rozmawiał z urzednikiem pupu i wskaże właśnie Ciebie nie powinni odmówić, o ile mają jeszcze środki na staż

Gość BezrobotnaAAAAAAAAAAAAAA
To zależy jeszcze czy środki są z funduszu pracy czy z EFS-u, ale generalnie staż należy się osobie, która jest zarejestrowana w urzędzie pracy nie dłużej niż 12 miesięcy, przepracowała nie dłużej niż 3 miesiące i nie ukończyła 25 roku życia. Staż można odbyć tylko raz. NO WŁASNIE SZUKAŁAM STAZU,ALE OSATNIO BEDĄC W PUP DOWIEDZIAŁAM SIĘ,ZE JUZ MI SIĘ NIE NALEZY,BO JESTEZ ZAREJSTROWANA PRZEZ DWA LATA.NO COZ PANI W UP PEWNIE MYSLALA ZE PRZYJMNIE JAKAS FIRMA PO LO,BO BYLAM RAZ NA ROZMOWIE I CO WIELKO G,NIE PRZYJELI MNIE.NO,ALE CO SIE DZIWICI KTO BY CHCIAL PRZYJAC DZIEWZYNE PO LO,NO ALE PANIUSIA Z PUP TEGO NIE KUMA.ZAWSZE JAK IDE DO PUP JESTK WKURZONA...BO SLYSZE,PROSZE PRZYCHODZIC CZESCIEJ NIZ RAZ W MIEIACU,SORY ALE JAK PRZYCHODZE,TO PROSZE PRZYJSC POZNIEJ MOZE OFERT BEDA...JA PIERDZIU..JAK TAM IDE I WYCHODZE Z TEGO URZEDASA TO JESTEM WSCIEKLA

Gość Kkkkkkklaudia
witam chciałam się dowiedzieć 3 miesiące temu skończyłam studia za 8 miesięcy kończe 25 lat i pracowałam przez 3,5 roku na umowę zlecenia czy staż mi się należy? czy przyznają mi go jeżeli przyniosę skierowanie z zakładu pracy na staż uprzejmie proszę o pomoc a co jeżeli przy rejestracji nie przyznam się że wogóle pracowałam pytają tylko o umowę o pracę? co mi grozić czy się wyda? prosze pomóżcie zależy mi na czasie