Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

dzięki Agatko, akuratna tej stronie nie byłam....ale juz podczytywałam co się dzieje w obecnym tygodniu i przyszłym ;) zdecydowaliśmy się już na podróż poślubną. Lecimy na Zakintos ;) za tydzień....a na urlop od poniedizałku jupiiiii :D:D:D

Czesc Kini- u mnie termin tez juz minal, ale nie pierwszy raz pampers organizuje cos takiego. Generalnie pokazuja na tym swiat z perspektywy takiego malego czlowieczka, jak to wszystko wyglada. Agatko- za chwile bedziesz miala rece pelne roboty ;). Jak sie czujesz? Na kiedy masz termin dokladnie? Biala- suuuuuper z tym urlopem, ale Wam dobrze :) Jak sie czujesz? jakie pelne informacje o Tobie w stopce ;)

No ja też zazdroszczę podróży, chociaż teraz to już nie bardzo się nadaję :) no to co termin mam na 15 albo na 19 października, także jeszcze 1,5 miesiąca. Ale już się nie mogę doczekać bo po pierwsze mam już dosyć ciąży a po drugie jestem ciekawa, kto tam mieszka :) I się tłucze całymi dniami :)

heh, cześć, żyję :) Tylko co to za życie :P Generalnie niedospana i przepracowana, czyli wszystko gra ;) Odkryłam rozkosz wstawania na sesje o świcie :P więc czasem wstaję 4.30 a spać po północy... ale kurczę warto - te zdjęcia są zupełnie inne, piękne w inny sposób :) I nic ciekawego napisać poza tym nie mogę :(

Zabu- to sie nazywa serce do pracy :), podziwiam :) Kurczę, właśnie o Tobie pomyślałam ;), bo wczoraj brat mi przypomnial, ze kiedys robilam jakas pyszna salatke z nerkowcami. Tylko szkoda, ze nikt z nas nie pamieta kompletnie co w niej bylo oprocz nerkowcow :D. Ale tez pamietam, ze byla pyszna. Orzeszki tak fajnie miekly i wtapialy sie w reszte skladnikow salatki. A pomyslalam o Tobie, bo czasem sie wymieniami doswiadczeniami kulinarnymi i moze Ty kojarzysz jakas taka salatke? Kurcze, glowa do wymiany :o Probowalam znalezc na szybko przepis przez google, ale te co wyskoczyly to na pewno nie te :o

Nie znam, a chętnie bym poznała, bo ja pies na nerkowce jestem straszny, w postaci absolutnie każdej [ślini się] ;) Wrzuć na Wielkim Żarciu, może wyjdzie..?

ni ma 😭 a w glowie kompletna pustka za to pamietam kiedy ja robilam- w sylwestra minie 3 lata ;) :D

Cześć Zabulinko napisz do mnie czy dotarły zdjęcia jak nie to przyślij mi swój adres e mila to wyśle Havanna na podróże każda pora dobra ja miałam termin na 22 maja a 3 maja byłam w Czechach łaziliśmy po zamkach które były na wzniesieniu po takiej wycieczce spałam jak zabita

Kini dostałam zdjęcia, już pisałam, że też najbardziej podoba mi się to w foteliku :D jakbym nie dostała, to bym głośno krzyczała ;) No to co, a tak plus minus - co jeszcze było w tej sałatce../ Choć jeden składnik..? Może uda nam się dokomponować resztę?:) Ja już powoli widzę światełko w tunelu :classic_cool: przynajmniej mogę policzyć, ile mi zostało do końca :P Choć zawsze potrafię sobie roboty dowalić, teraz np. jedna Panna młoda pracuje w bardzo nietypowym miejscu i jeśli szef się zgodzi, to zaoferowałam się,że zrobię im tam drugi plener gratis :P bo zdjęcia będą miodzio :classic_cool: ale już powoli, powoli.. szkoda tylko, że nie mogę tak, jak w przyszłym roku cieszyć si na urlop po sezonie :( ale okazuje się, że w sumie dobrze, że Scan Holliday tak nawalił, bo mam teraz te całe szkolenia z dotacji i tak musiałabym wakacje odwołać, ze stratą pieniędzy tym razem. Ale wiecie, tak się zastanawiamy,czy sobie nie powetować w przyszłym roku braku urlopu tegorocznego, i nie wyjechać gdzieś daleeeekoo.... i chyba tak zrobimy....

* miało być - jak w zeszłym roku :P Bo o tej porze w zeszłym roku odliczałam dni do Dahabu...

Zabu- mam nadzieje, ze pochwalisz sie sesja potem A ze skladnikow salatki to ja pamietam... nerkowce :D ;) Bede sie w pt widziala z bratem i jego dziewczyna moze oni beda cos pamietac, bo jedli na pewno. A dziewczyna mojego brata wyjezdza w sobote na studia do Hiszpanii na pol roku. Pewnie bratu bedzie troche smutno. No ale ma jeszcze jechac do Niej tam na urlop we wrzesniu. Agatka- nie wiem czemu, ale jakos mi sie Twoja ciaza dluzy ;). Niby szybko czas leci, ale jakos tak mam wrazenie, ze juz dluuugo w tej ciazy chodzisz ;). Moze dlatego, ze chyba w mojej swiadomosci zakodowalo sie, ze mowilas nam o ciazy tuz po nowym roku, a to musialo byc troszke pozniej :) Wiesz juz czy bedziesz miala cc?

no to co test robiłam pod koniec lutego więc nie tak na początku roku :) Nie mam wskazań do cc, siatkówka w porządku. Będę rodzić naturalnie, już nawet szpital wybrałam. Mi się też ta ciąża dłuży, no ale już niedługo koniec :) A dzisiaj byłam u dentysty, wyciągał mi korzeń mleczaka :D Gdzieś się kawałek zawieruszył i teraz wylazł.

Agatka, nadal masz nastawienie, że będziesz walczyć o oszczędzenie krocza? :P Też mi si już dłuży Twoja ciąża, chętnie bym sobie zobaczyła Pana Błażeja ;) może mailnij do mnie lub No to co swój numer tel., żeby ogłosić alert jak przyjdzie co do czego? Wiesz, modlitwa działa cuda :classic_cool: No to co, a pisałam Ci już przepis na super - sałatkę? Żólty ser starty na grubych oczkach, ananas w kawałkach, rodzynki, czosnek, majonez/jogurt można dodać ryżu dla lekkości. Myślę sobie, że do niej też by pasowały nerkowce :) Nerkowce generalnie pasowałyby w moim odczuciu do "wilgotnych" sałatek, tak, żeby same odrobinę zmiękły i nabrały fajnej "konsystencji". Ja robię czasem curry z nerkowcami ;) Efekt sesji nr 1 jest już na stronie, jeszcze jest poranna sesja nr 2, ale czekam, aż Para odbierze sobie zdjęcia :)

Agatka- ze Tobie sie juz dluzy to normalne pod koniec- chyba kazda kobieta w ciazy tak ma ;). No ale ciaze innych zazwyczaj mi szybko leca. Ano wlasnie... pod koniec lutego testowalas, a mi sie ubzduralo, ze sporo wczesniej. Ratunku, mam wirusa pokarmowego :(, przez ostatnie dwa dni meczylo Gabi (ale wymiotowala tylko jednego dnia, wczoraj miala juz "tylko" totalne oslabienie), dzis mnie meczy. O jaaaa, Zabu, wlasnie doczytalam Twoj post i mimo, ze salatka na pewno pyszna (tak, juz chyba mi kiedys pisalas o niej i nawet chyba mam przekopiowane do swoich przepisow :) ), to az mnie scisnelo w gardle i zemdlilo maksymalnie, z racji dzisiejszej dolegliwosci :o Wiesz co, masz swieta racje z ta wilgotnoscia salatki. Wlasnie jeszcze jedyne co pamietam z tamtej salatki, to to, ze nerkowce tak fajnie miekly i wtapialy sie doskonale tym samym w reszte skladnikow. Dobrze, ze P dzis zadzwonil do pracy i wzial wolne. Poszedl z Gabi na spacer, ja bym dzis na pewno nie dala rady, a w domu chyba by sie Gabi zanudzila i zamarudzila nas obie. O Agatka, jakby ten Twoj mleczak jeszcze sie troche poczail i wylazl pozniej to bys moze zabkowala razem z synkiem ;) Zmykam do lozka, w pozycji horyzontalnej najmniej mnie muli.

hue, hue, nie ma to jak adekwatna reakcja na pyszny przepis :classic_cool: Współczuję, Biedaki Dwa! 🌼 Agatka, a jakie znieczulenie miałaś do tego grzebania..? Normalne można mieć w ciąży..?

W ciazy mozna miec bez adrenaliny- ja takie mialam za kazdym razem jak karmilam. A ze jest mniej inwazyjne i szybciej schodzi to i juz teraz jak bylam po zakonczeniu karmienia to tez o takie poprosilam, bo u mnie jest super skuteczne. Zabu- przepiekne te sesje, niektore zdjecia to cuda nad cudami. Jak juz moj brat sie oswiadczy ;) to na pewno sie Ciebie zapytam czy jakims cudem nie byloby mozliwosci zrobienia im sesji. Naprawde czapki z głow :)

Oo, to znaczy, że normalne znieczulenie jest z adrenaliną? OIO Po grzyba, skro jak siadam na fotelu, to już mam adrenalinę zamiast krwi..? Dziękuję za komplementa :classic_cool: poczekaj, aż zobaczysz tą drugą... ;) Niestety z tym super miejscem na plener chyba nie wyjdzie :( szkoda, ale koszty byłyby zbyt duże. No nic, jeszcze nad tym popracuję ;)

zdjęcia obejrzę sobie później. zabu ja podobną sałatkę robiłam z orzechami włoskimi do tej co napisałaś, tylko tam nie było czosnku za to był seler ze słoika i orzechy właśnie, ale myślę że bez problemu można dodać nerkowce. zabu wysłałam numer. Znieczulenie jakieś miejscowe mi dał, nie wiem jakie, nie pytałam.

Kini, musisz wejść na moją stronkę :) nie chcę jej tu podawać, bo po co ;) napisz do mnie maila, to Ci przypomnę adres, jeśli zapomniałaś :) Kurczę, właśnie wróciliśmy z jeziora. Na ICMie zapowiadali,ze ma dziś nawet nieźle wiać. I co? I kupa. Guzik wiało :o tyle czasu w korkach na nic :( Dopiero wróciliśmy. Wiem, że się powtarzam, ale meteorolog to naprawdę najbardziej lightowy zawód świata. Zero odpowiedzialności

Zabulinko mówisz to co ja że to fajny zawód czy dobrze przepowie czy źle kasę i tak zbierze

Agatka- bardzo mi przykro, wyrazy wspolczucia dla calej Waszej rodziny. Przytulam mocno. I oczywiscie obiecuje modlitwe.

Agatko wyrazy współczucia dla całej rodzinki.Również dołączę się do modlitwy za dusze Twej Babci.

Agatko, ja nie miałam czasu napisać, ale przeczytałam o Babci już wcześniej. Przytulam Cię mocno. Jak się czujesz..? Jak Błażej..?

hej dziewczyny. U nas ok, wczoraj już myślałam, że urodzę ale przeszło :) Czuję się jak słoń, na dodatek odstawiłam nospę i magnez i teraz mnie takie skurcze w nogach łapią, że Paweł pół nocy ze mną nie śpi, bo nogi masuje :) No ale już niedługo, cały czas się tak pocieszam.

Cześć A dla czego odstawiłaś magnez? Czy to zalecenie lekarza? Ja brałam magnez do porodu

Lekarz mi kazał, mówił, że macica musi poćwiczyć trochę skurcze przed porodem.