Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbv

CoRadzicie na silnie wysuszoną , z czerwonymi, suchymi plamami-przez BREVOXYL!!!

Polecane posty

Gość mnbv

Wygladam jak bym miala jakies uczulenie na calej twarzy, czerwone plamy, suche troche suchych krostek - co radzicie ??? - nawilzac czy tez moze nic, przemywac czyms???? Po posmarownaiu kremem - sczzypie mnie cholernie - takze odpada ..

Gość solistka
Hej, może miał ktoś podobny problem jak ja po 3 tygodniach stosowania nic sie nie działo a od niedawna pojawiło sie swedzenie a dziś doszłl do tego zaczerwnienie. Już nim sie nie smaruje od 2 dni ale skóra jest strasznie czerwona i bardzo swedzi. Co robić??????????????????????????

Hej.. no ja chyba własnie przeżywam coś podobnego.. tylko, że brevoxylem posmarowałam się trzy razy, a przez 2 dni miałam porządne uczulenie, tzn. plamy czerwone, całą twarz wysypaną badziewnymi krostami no i przesuszoną.. wczoraj już mi troszkę zelżało, no a dzisiaj jeszcze swędzi, ale już nie jstem tak strasznie czerwona. Ja kupiłam w aptece alertec i wapna dużo piję.. przecierałam też twarz wodą z sodą. Ale myślę że takie uczulenie to do 7 dni może się trzymać. Aa no i oczywiście żadnych kosmetyków.. ale w sumie i tak chbya się nie da :P na taką twarz.. i myjcie twarz woda tylko przegotowaną przez ten czas pozdrawiam!! ja czekam na wyzdrowienie :):P ale już coraz lepiej jest; ) PS uważajcie wszystkie, bo jak szperałam po necie to dowiedziałam się, że przy dłuższym stosowaniu nadtlenku benzoilu (główny skład brevoxylu) zwiększona jest zachorowalność na raka.. podobno niedawno tego dowiedli naukowcy..

Gość solistka
Dzieki musze cos z tym zrobic bo nie wytrzy am tego sedzenia. może ktośma jeszcze jakies rady????????????

tylko się nie drap w żadnym wypadku.. a może idź do dermatologa i on Ci coś przepisze, ja miałam iść ale akurat na weekend miałam największe to dziadostwo..

Gość solistka
No właśnie tej nocy mnie tak sedział że sie drapałam teraz tez nie daje rady, lece do apteki moze jest coś bez recepty.

Ja miałam tak samo do tej pory nie moge poradzić sobie z tą suchością..Niczym nie potrafie nawilżyć skóry !!!!!!!! nakładam duże warstwy :o i nie pomaga skóra jak wiór :o nie wspomne jak wyglądałam gdy go stosowałam - jak burak :o

Cześć dziewczyny. A może jeśli to tylko nadmierne przesuszenie, to pomoże krem Bambino? On nie podrażania i zawsze go stosuję w takich przypadkach. A maści takie jak Brevoxyl, to raczej nie stosuję codziennie, raczej co 2, 3 dni.

Gość Bzyk Bzyk
ten krem kochane trzeba uzywac na zmiane z kremem nawilzajacym !! jedna noc tak druga nie !! z umiarem !! spronujcie maseczek nawilzajacych - tych gotowych !! trzymajcie ok 30min, jak zaschnie spsiukajcie woda aby znow nawilzyc

Gość solistka
Ja nie narzekam na suchą skore aż tak, właśnie kupiłam jakies tabletki na uczulenie, bo mnie strasznie swędzi skóra, odstawiłam już brevoxyl 2 dni a swedzenie i zaczerwienienie jest coraz wieksze.

to dlatego, że teraz skóra zaczęła porządnie z tym reagować.. to potrwa kilka dni conajmniej :( Powodzenia w walce z tym !! I powiem Ci jeszcze raz z tą wodą z sodą.. trochę ściąga skórę, ale ja na serio później odczuwam troszkę mniejsze swędzenie.. spróbuj sobie delikatnie przetrzeć może choć fragmencik skóry i zobaczysz czy u Ciebie działa.

Gość solistka
Tak? to chyba wypróbuje z ta sodą? a skad wziełaś pomysł na ta sode??? bo troche boje sie takich eksperymentów. Wziełam własnie tabletke. Boże jak mnie swedzi..............:(

Gość panthenol
kup sobie panthenol bardzo lagodzi

Gość co wy macie za cery
buahaah

mamy delikatne cery :) A co do sody, to ciocia mi powiedziała.. mam nadzieję, ze mi to nie szkodzi, bo już sobie 3 dni przecieram gazą (w pół szklanki wody rozpuszczam niecała 1 łyżeczkę).. ale mówię Ci, wypróbuj sobie na malym jakimś fragmencie skóry i zobaczysz po prostu.. mnie najpierw trowszkę piecze, ale później trochę to wszystko blednie (Trochę) i mnie mniej swędzie..

Gość solistka
hmm może wypróbuje to z soda, ale faktycznie wypróbuje na małym fragmencie skóry.

Gość kasialux
dziewczyny zadnej sody słuchajcie ten krem ma tak działać - jesli u którejs wystepuje nadmierne zaczerwienienie , suchosc skóry i swedzenie to przerwac na pare dni - skóra tak reaguje bo............... jest nadmiernie podrazniona róznymi innymi masciami, płynami stosowanymi wczesniej a tym bardziej przez dlugie okresy leczenia smarowac tylko na noc - cienka warstwą a nie nakładac grubo rano zamiast brevoxylem posmarowac twraz kremem nawilzającym nie ma co panikowac i próbowac specyfików ktore tylko podraznia skóre i zniwecza caly efekt jesli chcesz miec ładna skóre - to logiczne ze stara, brzydka i z pryszczamu mósi zejść a nowa musi sie odbudowac - czy to takie trudne do pojecia? dziewczyny trzymajcie sie - ale na poczatku zawsze jest trudno

Gość dokladnie skora
siezluszcza wiec wiadomo ze ejst podrazniona sucha a nawet bardzo sucha! tez tak mialam ale dalam rade!!

Ale Ty się mylisz bo tu nie chodzi o lekkie zaczerwienienie i łuszczenie.. przynajmniej w moim przypadku. Miałam reakcję bardzo typową dla uczulenia.. nadal mam (już 4 dzień) skóra dopiero dziś trochę zaczęła się łuszczyć i to w jednym miejscu.. w sobotę miałam twarz wręcz opuchniętą, czerwoną, piekącą i swędzącą . W dodatku dostałam wysypki strasznej. Ja nie wie mjak u innych dziewczyn, ale ja najwyraźniej jestem uczulona na nadtlenek benzoilu. W ulotce jest informacja, żeby odstawić wrazie swędzenia i innych zbyt mocnych reakcji.

Gość kasialux
minty własnie ulotka jest skarbem trzeba czytać W PRZYPADKU ZACZERWIENIENIA ODSTAW

Gość solistka
No własnie, ja tez odtstawiłam tylko dziwie sie że te uczulenie pojawiło sie u mnie dopiero po 2 tyg stosowania. Brevoxyl jest dobry bo cere mi wylewczył ale gdy już to sie stało to pojawiło sie te uczulenie teaz.

ale jeśli jest reakcja uczuleniowa to nie wystarczy odstawić.. chyba że chce się cierpieć :| bo takie swędzenie jest nie do zniesienia, poza tym takie uczulenie się powiększa.. mi na 2gi dzień porządnie spuchla skóra pod oczami, a tam ani troszskę nie posmarowałam.. a kremu użyłam tylko 3 razy i to w naprawdę niewielkich dawkach..

Gość solistka
Mi sawędzenie tak dokucza że chyba sobie ręce skrępuje. Wczoraj miałam lekkie swędzenie i plamiki a dziś jak sie obudziłam po nieprzespanej nocy to te miejsca gdzie smarowąłm mam czerwone jak cholera. Nie wiem , biore tabletki jakieś na uczulenie i zastanawiam sie czy zrobić sobie jakiś okład z rumianku albo z zielonej herbaty???

Gość kasialux
ja na waszym miejscu wziełabym Zyrtex od alergii

kasialux też słyszałam ze zyrtex jest dobry.. ja biorę chyba coś podobnego (babka w patece mi polecila) alertec, czy jakoś tak.. solistka co do ruminaku, to chyba lepiej nie ryzykować.. to też jest rada pani z apteki, choć w wielu przypakach spotkałam się, że w takich sytuacjach rumianek może tylko podrażnić.. co do zielonej herbaty to nie wiem. Aa i jeszcze pani w aptece owiedzała zeby sobie robić kompresy z wody przegotowanej po prostu.. ale mi to tak ściągało twarz, że jeszcze ardziej swędziało. No ale ewnie każda skóra reaguje inaczej.. tak jak innym dziewczynom tylko lepiej po brevoxylu ;(

Gość kasialux
można zyrex albo rodek zastepczy polski i tani-virlix

Gość kasialux
OTO RADA Efekty stosowania Kolagenu Naturalnego "Nowa Formuła Q 5-26" poprawa spoistości skóry oraz wzmocnienie jej immunologii, zwiększenie zdolności wiązania wody w skórze, dzięki wysokiej zawartości aminokwasu hydroksypoliny w Kolagenie (efekt ponownego nawodnienia skóry), spłycenie zmarszczek mimicznych, opóźnienie procesów starzenia, oczyszczenie skóry z przebarwień, regeneracja oraz odbudowa struktury skóry złagodzenie podrażnień, regeneracja skóry po oparzeniach, wygładzenie blizn, przyspieszenie gojenia drobnych urazów (stłuczenia, opuchlizny), złagodzenie objawów trądziku młodzieńczego, pomoc w walce z cellulitem, poprawa sprężystości skóry u osób odchudzających się, regeneracja włosów i paznokci, odbudowa tkanki łącznej i kostnej, doskonały przy bólach reumatycznych - zwyrodnienie, RZS, gościec, ból kręgosłupa, osteoporoza, leczenie parodontozy i chorób jamy ustnej, leczenie chorób błon śluzowych.

Gość solistka
Minty no po rumianku chyba faktycznie jeszcze gorzej podrażniło, odkładam.Postanowłam sie wybrac jednak do lekarza, bo boje sie że to długo bedzie sie trzymało. A ty wyleczyłaś suie w ile dni???

Gość kyta
na wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia polecam wodę termalną (w aptekach duzy asortyment) :)

Gość asia 23
Hej mi podobnie wyuszylo skore po brevoxylu i poprostu przestalam go uzywac dopuki podraznienie nie przeszlo a pomog mi krem do skory suchej i wrazliwej niva poprostu rewelacja !!gladka skora po kilku zastoswaniach brevoxylu a problemy mialam niemale ..nawet te czarne kropki zeszly :))