Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18-latek

Mam 18 lat czy moge nosić aparat ruchomy????

Polecane posty

Gość 18-latek

Witam chcesz wyprostować sobie żęby ale na stały mnie niestać czy moge nosić aparat ruchomy bo ten jest tańczy??????

Gość ok2
hmmm... nie ma znawcy co mi może na to pytanie odpowiedzieć??

Nosiam ruchomy i on Ci nic nie da, nadaje sie tylko dla malych dzieci, ktore jeszcze nie maja ciezkiej wady..dla Ciebie jest odpowiedni tylko staly..:)

Gość nie wiem co CI poradzic
móc to zawsze możesz ale już za stara jestes na niego i moze Ci poprostu nic nie dać

Gość agggggaaaaaa
Ja mam 20 lat i nosze aparat ruchomy , tez oczywiscie slyszalam ze on nic nie pomoze ale w to nie wierze pozatym kazali mi wyrwac 4 (chyba sa nienormalni) ,nosze go miesiac i juz widze efekty , troche co prawda wiecej rozkrecam niz mi lekaz kazal ,ale to jeszcze lepiej. Nie mam kasy na staly aparat a pozatym bardzo mi sie niepodoba ,musze jeszcze dodac ze nie mam duzej wady i jestem po wyrwaniu 8 a to pewnie tez pomaga .Pozdrawiam

Gość uga buga
Ja słyszałam od bardzo dobrej dentystki, że jesli jest się zdyscyplinowanym, to lepiej kupić ruchomy, bo jest tańszy. Zwyczajnie trzeba go nosić cały czas. Mam od wczoraj ruchomy. Zdejmowałam go tylko na czas jedzenia. Mówić się jakoś tam da. W nocy nic nie czuć. Ząbki lekko czuję, ale to znak, że się prostują. Mam pytanie - jak podkręcić aparat ruchomy, by zwiększyć nacisk i by działał szybciej?

z tego co ja wiem (nosiłam i ruchomy i stały aparat) żaden ruchomy nie działa tak jak stały.

Gość uga buga
Mam 21 lat i nie było przeciwwskazań, by to był ruchomy. Choć wadę mam małą - może dlatego? Mimo to polecam. 450zł za jeden łuk, a wizyty po 30zł na 1-3 miesiące - to niedrogo, a efekt będzie.