Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wspollokatorka

do wlascicieli szczurkow!

Polecane posty

Gość wspollokatorka

moja wspollokatorka zabronila mi wczoraj dotykac swoja szczurzyce, motywujac to tym ze szczura moze dotykac tylko jego wlasciciel, czy ona ma racje? szczurek mieszka z nami od pazdziernika, i wczesniej nie bylo problemu zebym poglaskala ja po lepku czy cos do niej zagadala, teraz nagle jest to zabronione. Fakt ze Lorcie jest malym dzikusem, nie wiem czy to wina jej charakteru czy tego jak moja wspollokatorka sie nia opiekuje, np. nie sprzata jej uwazajac ze to ja stresuje, pomijam fakt ze szczur po prostu smierdzi, ale czy to nie jest dla niej tez jakims zagrozeniem?

A co sie niby stanie szczurkowi jak go dotknie ktos inny niz wlasciciel? Mialam dwa szczury i kto chcial sie z nimi bawil i nic im nie bylo.Jeden byl z nami 3 lata a drugi 2. Pomijam fakt ze ten drugi szczur byl nienormalny ale to wina charakteru a nie tego kto ja dotykal. I jakos nie zauwazylam zeby je sprzatanie w klatce jakos wybitnie stresowalo zwlaszcza ze one same w tym czasie biegaly po mieszkaniu.

Kazia ma rację, nie ma przeciwskazań do zabawy innych ludzi ze szczurkiem, tak samo jeśli chodzi o sprzątanie. Jej się po prostu pewnie nie chce sprzątać w klatce i dlatego wymyśla. Sprzątać klatkę należy raz a nawet dwa razy w tygodniu-bo jeśli się nie sprząta to faktycznie śmierdzi. Może twoja współlokatorka jest po prostu zazdrosna i dlatego nie pozwala ci się bawić ze zwierzątkiem. Szczurki są bardzo mądre i przywiązują się do opiekuna-może ona się boi że szczurek do Ciebie się bardziej przywiąże skoro ona nie zajmuje się odpowiednio swoim zwierzątkiem.

Gość wspollokatorka
dziekuje za odpowiedzi :) szczurek jest naprawde kochany i zrobilo mi sie przykro ze nie moge jej dotykac