Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorotka z Krainy Ozz

Pytanie do osób używających laptopy.

Polecane posty

W jaki sposób dbacie o monitor w laptopie? Niedwno kupiłam i mam dwa śliczne slady moich paluszków na monitorze :) i pojęcia nie mam jak je usunąć. Monitor LCD czyści się zapewne jakoś inaczej niż zwykły, nie chciałabym go zniszczyć więc proszę Was o poradę. Słyszałam o jakimś specjalnym płynie, jeżeli tak to gdzie można takie coś dostać? W każdym sklepie komputerowym czy gdzieś indziej? No i czy koniecznie musi być ten płyn? Może są jakieś inne skuteczne metody?

Ja przecieram jak jest wyłączony suchą ściereczką taką specjalną do monitorów

Gość rozsmieszona
ja wkladam do pralki , piore a potem wirowanie

Gość a ja mam specjalny płyn
kupiłam w Media Markt

suchą ściereczką mi schodzi tyko kurz, a mi chodzi głównie o to żeby pozbyć się tych śladów po paluszkach, które niestety nie chcą zejść... :( I im więcej ścieram tym większe smugi robią się na całym monitorze...

Jeśli masz ścierkę do monitorów?? Mi schodzą bez problemu każde smugi.

Gość zwilżoną w wodzie szmatką
można, nic się nie stanie i usuwa ślady palców, potem na sucho przetrzyj i jest OK

Tak zrobiłam - tzn. przetarłam szmatką nasączoną wodą i na całym monitorze mam teraz smugi... :( Jak jest włączony to ich nie wdać, ale wystarczy, że pojawią się ciemne kolory albo po prostu go wyłącze i są...

Gość hghghg
Apropo laptopow, moze ktos z Was mi pomoze. Ktorego przycisku uzywac do zmiekczen w wyrazach? Mam 2 alt-y ale zaden z nich nie jest do tej funkcji.

Gość ha ha ha ha
dwa slady na mintorze!!ja ich mam z tysiace.corka 4letania sobie go obsługuje.a czym go przecieram.....zwilzona szmata i tyle...i nic sie z nim nie dzieje.Mój drugi laptop zalała cola ale były jaja ale naszczescie tez przezył...

Gość mekintoch
ja tam sie nie cackam z monitorem a mam z tych nowszych, spryskuję płynem do do mycia szyb i przecieram szmatą.

Rzecz względna, jednego irytują dwa ślady po paluszkach, a drugiego nie wkurzy dużo więcej. To zależy od osoby :) Każdy ma prawo do swojego zdania. Swoją drogą myslałam, że tylko nokia 6610 jest w stanie przeżyć zalanie wodą :) Hmm... to jakie jeszcze macie sposoby? A po tym płynie nie zostają smugi? A może to zależy od surowca z jakiego wykonana jest szmatka którą przecieram monitor? Może lepiej zrobić to ręcznikiem papierowym albo chusteczkami jednorazowymi?

Gość Zuzanna Krakow
Ja kupilam Multi Cleaner-sciereczki nasaczone z firmy office line. Ladnie pachna i ladnie czyszcza ekranik. Kupilam je w Tesco na dziale komputerowym.

Dzięki Zuzanna, codziennie przejeżdzam obok Tesco, co prawda w Poznaniu ale znając takie duże sieci sklepów to pewnie też je będą mieć :) Sprawdzimy, bo już mnie te moje paluszki wkurzają!!