Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

issima

foremki do orzechów

Polecane posty

czy ktos wie gdzie moge kupic foremki ktore przypominaja ksztaltem lupine orzecha??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość merioza
Ale na co te foremki...na ciacha?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość widziałam
ostatnio jakieś pół roku temu w alkaufie (czy jak to sie pisze) i w tesco. W katowicach koło dworca jest empik i w tym samym budynku jakiś czas temu byłam też w jednym ze sklepów nie pamientam nazwy, ale na wystawie były kubeczki i serwisy do awy itd. no i wśród tych pierdół też były foremki. Zycze udanych łowów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lojka
to wygląda coś na kształt gofrownicy albo takiej maszynki do naleśników magicznych co pokazuja w tv mango, tylko w środku ma otwory w kształcie łupinek. Jest to dosc ciężkie i kładzie się tą maszynke prosto na gazie i przekłada raz na jedną raz na drugą stronę. Ja taką maszynkę kupiłam kiedyś na targu od rosjan i jest rewelacyjna.. cięzka, solidna rzecz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można też
dostać foremki w kształcie orzechów - wtedy to już widać, że to jest to - wyglądają jak skorupka z połówki orzecha. Ja też mam taką "patelnie" orzechową od Rosjan i jestem zadowolona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alfreda
a gdzies w necie mozna kupic taka foremke???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W każdym społemowskim sklepie typu 1001 rupieci takie są. Za kilka złotych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wnerwiłaś
a macie przepis na te ciacha? bo mam foremke od zawsze (w spadku) i nie wiem jak to sie robi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bmz
w Czechach a u nas w sklepach gospod.domowego przy blaszkach do pieczenia,są pakowane po 20,30,50 szt w małych woreczkach,wylepione ciastem kruchym rozkłada sie na blaszce do pieczenia ,jak piekarnik dobrze nagrzany to po 10-15 min są gotowe,foremką lekko stuknąć o brzeg i same wypadają,zimne przełożyć kremem orzechowym i zlepiać po dwa-wyglądają jak orzechy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×