Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

issima

foremki do orzechów

Polecane posty

czy ktos wie gdzie moge kupic foremki ktore przypominaja ksztaltem lupine orzecha??

Gość merioza
Ale na co te foremki...na ciacha?:)

Gość widziałam
ostatnio jakieś pół roku temu w alkaufie (czy jak to sie pisze) i w tesco. W katowicach koło dworca jest empik i w tym samym budynku jakiś czas temu byłam też w jednym ze sklepów nie pamientam nazwy, ale na wystawie były kubeczki i serwisy do awy itd. no i wśród tych pierdół też były foremki. Zycze udanych łowów.

Gość lojka
to wygląda coś na kształt gofrownicy albo takiej maszynki do naleśników magicznych co pokazuja w tv mango, tylko w środku ma otwory w kształcie łupinek. Jest to dosc ciężkie i kładzie się tą maszynke prosto na gazie i przekłada raz na jedną raz na drugą stronę. Ja taką maszynkę kupiłam kiedyś na targu od rosjan i jest rewelacyjna.. cięzka, solidna rzecz

Gość można też
dostać foremki w kształcie orzechów - wtedy to już widać, że to jest to - wyglądają jak skorupka z połówki orzecha. Ja też mam taką "patelnie" orzechową od Rosjan i jestem zadowolona.

Gość alfreda
a gdzies w necie mozna kupic taka foremke???

W każdym społemowskim sklepie typu 1001 rupieci takie są. Za kilka złotych.

Gość nie wnerwiłaś
a macie przepis na te ciacha? bo mam foremke od zawsze (w spadku) i nie wiem jak to sie robi

Gość bmz
w Czechach a u nas w sklepach gospod.domowego przy blaszkach do pieczenia,są pakowane po 20,30,50 szt w małych woreczkach,wylepione ciastem kruchym rozkłada sie na blaszce do pieczenia ,jak piekarnik dobrze nagrzany to po 10-15 min są gotowe,foremką lekko stuknąć o brzeg i same wypadają,zimne przełożyć kremem orzechowym i zlepiać po dwa-wyglądają jak orzechy