Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magro

CZYNSZ ZA M4

Polecane posty

Ile płacicie czynszu za mieszkanie m4 i w jakim mieście? Ja 440zł w Lublinie, zameldowane są 3 osoby. Według mnie to dużo, właśnie dzis przyszła podwyżka i jestem wkurzona :o Podnoszą fundusz remontowy a nic nie robią :o Poza tym mieszkam na parterze, a muszę płacić za windę :P

Gość niestety ale
jak nie macie wspólnoty mieszkaniowej to moga wam podnosic fundusz ile chca i kiedy chca, i niestety nie mozecie miec wgladu w ich wydatki, najlepiej załozyc wspolnotę

Gość misiakowa
Dużo? W Szczecinie 521zł i tyle samo osób zameldowanych.

Mam zaliczki na wodę i ciepło, za wodę musze dopłacać co kwartał a za ogrzewanie raz w roku

Gość spółdzielnia*
Ja płacę za M4 400 zł,parter, mieszkam na wschodzie Polski.

Gość spółdzielnia*
dodam,że jest nas dwójka

Gość 56 m.kw.
ok. 540 w Wawie. ZGROZA!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 56 m. kw.
ok 550 zł w Wawie! !!!!!!!!!!!!!ZGROZA!!!!!!!!!!!!!!

ehh to widze ze u mnie nie jest tak najgorzej, ale dodam, ze mieszkam w starym ponad 20-letnim bloku, ktory nie ejst pomalowany nawet na zewnatrz... szarzyzna... i azbest :o

Gość Łódź 340 zł
1 osoba zameldowana - w czynszu woda i ogrzewanie

no wlasnie, a ja za wode i ogrzewanie musze doplacac i to niemala kase.. wybieram sie w poniedzialek do prezesa, przynajmniej se pokrzycze :P

Gość Mysłowice
62m2 - 4 osoby 584zł - w tym zaliczka na ogrzewanie i wodę co kwartał dopłacam do wody średnio 100 zł

Gość Ja pracuję w Spółdzielni
W Gdyni czynsz 60m2 przy 3 osobach około 550zł. Parter nie płaci za windy, pierwsze piętro płaci połowę stawki.

To nie płacisz za dużo... moja teściowa ma co prawda m5 czyli o jeden pokój więcej i płaci 800 zł plus prąd i telefon w czynszu ma gaz i wodę oraz windę wywóz śmieci i kablówkę.. plus ten cały fundusz remontowy, zameldowane są 3 osoby

no wlasnie o ta winde to ja zrobie prezesowi krzyk :P bo to paranoja jest

Tylko nie krzycz na pracowników, bo wysokość czynszu to nie ich wina. I nie mów, że za Twoje pieniądze pracują, bo jak ja coś takiego słyszę to mam ochotę wyrzucić delikwenta. Po 10 latach pracy na pełnym etacie zarabiam 1200zł netto. I to tyle bo mam dodatek stażówy. Dodam, że mam ukończone studia.

ale ja zamierzam isc prosto do prezesa, i on mi chyba nie wmowi, ze nie ma wplywu na to co jest w czynszu

wmówi, wmówi. Bo w spółdzielniach jest taki organ jak Rada Nadzorcza i to ona zatwierdza podwyzki składników zależnych od spółdzielni tj. fundusz remontowy, eksploatacja, dźwig. A Rada jest wybierana przez mieszkańców.

to sie dowiem kiedy rada sie spotyka i kto do niej nalezy, a prezes nie bierze udzialu w spotkaniach rady?

i nigdy tu nie slyszalam o tym, zeby ktos kogos wybieral do rady

Bierze. To Zarząd Spółdzielni przedstawia im propozycje podwyżek, ale Rada Zatwierdza. Mają czyste rączki. Spotkania Rady są zazwyczja raz w miesiącu. Możesz napisać pismo, najlepiej do Rady o wyjaśnienie czemu masz płacić za windę.

no to mam prawo na niego nakrzyczec :P i on ma obowiazek mi powiedziec do kogo mam napisac ewentualne pismo, zobaczymy jak sie sprawi :P

a mozesz mi podac nazwe tej swojej spoldzielni w Gdyni? zebym mogla podac prezesowi konkretny przyklad gdzie parter za winde nie placi :P

Gość tanizna
Poznań, 4 osoby, ponad 600 złoty :O

Gość poznań
mieszkanie w prywatnej kamienicy, M3, budynek ruina, smierdzacy z odpadajacym tynkiem, wlasciciel ma to w dupie i robi cos jak juz musi, brak ogrzewania (2 piece kaflowe na cale mieszkanie, ktore nadaja sie juz do wymiany) i cieplej wody... Czynsz 600zl (zdaniem wlasciciela to i tak za malo) plus woda plus prad plus gaz plus wegiel (ponad 1000 rocznie, a w chacie i tak lodowka bo okna stare i nieszczelne, srednio w calym mieszkaniu nie bylo ostatnio wiecej niz 10 stopni). Do d... :o