Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pechowa_szczesciara

Kto reguluje brwi ?

Polecane posty

Bo ja nie ale ostatnio sie zastanawiam nad tym czy nie wybrac sie do kosmetyczki. I mam parę pytań: Czy lepiej dziewczyna wygląda z naturalnymi brwiami czy depilowanymi? Czy faceci zwracają na to uwagę ? :P Ile kosztuje ten zabieg u kosmetyczki? Co ile potem trzeba go powtarzać?

Gość majjjeczkaaa
to zalezy :) jesli masz ladny, naturalny łuk to nei musisz nic robc, ale jesli brwi nei maja ladnego ksztaltu to trzeba je wyregulowac, takie "krzaki" u kobiety są po prostu brzydkie!

Gość Obeność obowiązkowa
Idź na pierwszy raz do kosmetyczki, choć zależy jakie masz te brwi. No i nie przesadzaj ze skubaniem, mnie osobiście nie podoba się styl małych kreseczek. Brwi powinny być w miarę naturalne, ale wyregulowane, żeby nie było włosków "poza szeregiem", ale to już kwestia indywidualna. Pamiętaj, żeby nie wyrywać włosków nad łukiem brwiowym, bo to może uszkodzić nerwy.

Gość elka kusicielka
zabieg u kosmetyczki kosztuje od 5 do 10 zł, jeszcze zależy gdzie się wybierzesz ;)

ja równiez uważam,że zbyt cienkie nie wyglądają ładnie po prostu popraw ich \"linie\"

Gość jupik
byle nie za cienkie,powiedz to kosmetyczce bo niektóere mają tylko jeden sposób skubania ...wybierz dobrą kosmetyczkę.

Gość JEŻELI PIERWSZY RAZ REGULUJESZ
IDŹ DO KOSMETYCZKI.NAPRAWDĘ. JA SOBIE JUŻ BRWI SPIEPRZYŁAM I NIE ODRASTAJĄ 3 LATA/

Gość x-x
Jeśli szukacie dobrej kosmetyczki w Warszawie, która na pewno nie spaprze roboty podczas regulacji brwi, polecam panią Iwonę z zakładu "Elda", al. 3 Maja 5 B. Bierze 10 zł. Faceci chyba nie zwracają specjalnej uwagi na ładną linię brwi u kobiety, natomiast na pewno rzucą im się w oczy krzaki a'la Breżniew :)

Gość x-x
PS: Mnie włoski odrastają po jakichś tyg. od regulacji - tzn. pierwsze włoski pojawiają się już po tygodniu, ale tak około 2 tyg. po zabiegu zaczyna to być widać na tyle, że trza by coś z tym zrobić.

polecam kostki lodu jako znieczulenie, chociaz ból nie jest aż tak duzy, można sie przyzwyczaić

Znajoma jeździła po całej Warszawie za kosmetyczką (za każdym razem jak ta zmieniła prace i pracowała np. w salonie w innej dzielnicy) twierdząc, że tylko ona potrafi idealnie \"znaleźć jej łuk\". Więc coś chyba jest na rzeczy ;)

Jezu, ale żeście mnie przeraziły z tym uszkodzeniam nerwów!!! Ja sobie wyrywam też nad bo są taki krzaczasce jak od facetów z pet shop boys!!! Ale nie wiedziałam że to mi może zaszkodzić! Ale jak tosie objawia? Poza tym to nie wyobrażam sobie, że bym ich nie wyrywała u góry nad łukiem bo wtedy wyglądam koszmarnie! Co mam zrobić?

Z tego co wiem zawsze się wyrywa POD łukiem - nigdy nad. Nie wiem czemu tak jest ale nie wolno wyrywać nad.

Gość nie to nieprawda
mi kosmetyczka wyrywa nad lukiem brwiowym zeby mi ladnie wyregulowac bo naczej nie wygladalo by to najlepiej. sama tez sobie tam wyrywam. nic sie nie uszkadza skoro kosmetyczka tak robi...

Zaciekawiło mnie to i troche pokopałam w sieci - znalazłam forum www.kosmetyczki.net gdzie dzielą się uczennice szkół kosmetycznych iprofesjonalistki swoimi uwagami, doświadczeniami itp. wszystkie były i sa uczone, że depiluje się tylko pod, ale dlaczego to juz musiałam się wczytywac wyglada na to, że nad można uszkodzic nerw trójdzielny (czymkolwiek on jest ;) ). Ja tylko przy okazji zastanawiam się nad jednym - właściwie to by należało sprawdzać dyplomy tych kosmetyczek do których się chodzi - bo okazuje się że jest mnóstwo pań, które robią kilkumiesięczne kursy a potem popełniaja masę błędów - nabierają doswiadczenia na klijentkach. Tylko że do kosmetyczki przychodzi się po ratunek a nie zrobienie krzywdy - a tu nie ma siły - nie nauczysz sie w kilka miesięcy tego co w kilka lat. Mam na myśli zwłaszcza praktyki :(