Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość Claudynka1987
hej jest tu ktos mam pytanko po ile dniach po owulacji zamyka sie szyjka macicy??

Gość Ivlon25
Do Gosia 1 Ty miałaś to szczęście że robiłaś betę ja niestety nie mogę jej nigdzie dostać w aptece.Ze zwykłych testów nic nie wyszło a robiłam dwukrotnie i nic a @jak nie było tak i nie ma w sumie spóźnia sie 15 dni.Mnie również boli jajnik i kręgosłup za to piersi mnie nie bolą.Nogi mnie strasznie bolą jak barometr na zmianę pogody,dziwne uczucie.Może jeszcze zbyt szybko na betę.Mi lekarz powiedział że jest za wcześnie i może nie wykazać. Na usg wyszła jakaś plama ale nie potrafił stwierdzić czy jest to ciąża.Tak więc może powtórz test za tydzień:)

Gość Gosia 1
Ivlon25 beta wykaze bardzo szybko ciaze. a ja mam zawsze30-33 dni cykle. a dzis jest juz 42 dzien wydaje mi sie ze jest cos nie tak. Napewno a bete robi sie w labolatorium czemu tam nie pojdziesz?

Gość Gosia 1
a i beta powinna juz wykazac norme miedzy 40-448 a u mnie 0,100 tak wiec nie licze na cod obyy tylko nic gorszego nie było

Gość Claudynka1987
hej czy ktoras moze odpowiedziewc mi na pytanie!!! z gory dziekuje:)

Gość Gosia 1
Jak bym wiedziała to bym ci napisała. a po co ci taka informacja?

Gość Claudynka1987
jak po co??? a po co jest forum?? żeby dowiedziec sie pewnych informacji ...wez sie wal na pysk Goska

Gość Ivlon25
Gosiu 1 może powinnaś pójść do lekarza na usg dopochwowe?? Ja na Twoim miejscu bym poszła do gina. Trochę się boję... Caludynka1987 Jeśli obawiasz się że jesteś w ciąży zrób test bądź pójdz do lekarza bo na test może być za wcześnie.

Gość paula_oslo
witam wszystkich:) Claudynka a co Ty taka zestresowana? Uważam że gdyby ktos znał odp na Twoje pyt to by Ci odpowiedział,"wal sie"jest raczej niegrzecznie powiedziane. Nie było mnie chwilę na forum,witam wszystkie Panie:) Ja zaczęłam 8 tydz,co dziwne mdłości ustały i teraz tylko czasem jest mi niedobrze.powrócił za to ból podbrzusza ale mysle,że nic sie nie dzieje,krwawienia nie ma,czuję sie prawie jak przed ciąża:) chyba nie mam powodów do obaw ? Mój lekarz tu powiedział,ze ciało samo będzie wiedziało ze coś jest nie tak. Za dwa tyg idę na usg w Polsce,już sie doczekać nie mogę:) Buziaki wszystkim;)

Gość annya
Witam wszystkich! Mija, wiem co czujesz. Ale myślę, że Twój nastrój spowodowany jest po części pogodą, po części brakiem dwóch kresek , a po części zmęczeniem. W zasadzie to nie ma dobrej rady na to, bo ( z jednej strony) nowa praca wyrwałaby Cie z tego marazmu i wiadomo - nowe obowiązki, ludzie, miejsce itp. , a to mogłoby odwrócić Twoje myśli od ciąży i przynieść dobry skutek. Ale z drugiej strony, nie są Ci potrzebne nowe , dodatkowe stresy, a i pewność, spokój i bezpieczeństwo pracy ( o przywilejach nie wspomnę)bardziej są w tej chwili pożądane. Sama musisz zdecydować. A może potrzebujesz krótkiego urlopu? Fade, ja jestem pewna, że niedługo wszystkie będziecie się cieszyć, że w końcu się udało! Co do mnie , to muszę przyznać, że trochę lepiej z tymi moimi bólami. Wczoraj i przedwczoraj nie brałam już nospy na noc, a dziś to nawet przez cały dzień się obyłam bez. Nie chcę się cieszyć na wyrost, ale może już będzie lepiej? Oby doczekać do wizyty ( za 2 tygodnie), wtedy upewnię się , że wszystko ok i będę spokojniejsza. Trochę mnie tylko martwi ta pogoda ( u nas jest beznadziejna)i to, że dookoła wszyscy chorzy! Ja już też czuję coś w gardle, mam lekki katar. Leczę się babcinymi sposobami i liczę na to , że to wystarczy! Kiki - lepiej się nie nastawiaj, bo potem rozczarowanie bardziej boli. Takie bóle mogą się pojawić trzy tygodnie po zapłodnieniu, dwa miesiące po zapłodnieniu albo wcale. Każda z nas różnie ciążę przechodzi i ma różne objawy. Wiem , że bardzo chciałabyś być ciąży i "czepiasz się" każdego objawu, ale obawiam się, że nikt z nas nie jest Ci w stanie pomóc. Poczekaj jeszcze parę dni ( do planowanego @) i zrób test. To rozwieje Twoje wątpliwości. Trzymam kciuki! Gosia, strasznie mi przykro, że to jednak nie ciąża! Ale te Twoje objawy są niepokojące, to może być jakaś torbiel albo endometrioza albo inne badziewie. Jak najszybciej leć do gina! Claudynka, według mnie , to żadna z nas nie odpowie Ci na to pytanie, bo raczej nikt tego nie sprawdza! Ja np. nie mam pojęcia czy ona w ogóle się zamyka czy otwiera i kiedy. A poza tym, to chyba tylko ginekolog przy badaniu może to stwierdzić. Ja nawet jak miałam badaną owulację, to nikt mi nic nie mówił na temat szyjki macicy. Ivlon, betę robi się z krwi, w laboratorium. Powinnaś zrobić. Nawet niskie stężenie bety wychodzi bardzo szybko. Jak Ci beta nic nie wykaże, lekarz powinien Cię zbadać pod kątem jakiś torbieli itp. bo podobnie jak Gosi, takie objawy nie są normalne. Zrób betę i idź do gna jeszcze raz ( może do innego?) Pozdrawiam!

Gość Ivlon25
Annya sama zasugerowałam ciążę lekarzowi,brak miesiączki przez 15 dni,śluź taki biały,nigdy takiego nie miałam,z rana zawroty głowy ale już się uspokoiły,piersi mnie nie bolą,za to mam bóle jajników głownie lewego ale nie są to bardzo mocne bóle a do tego bóle nóg (nie wiem dlaczego nogi bolą) ale tak mam, bardzo jestem wrażliwa i mam niesamowite huśtawki nastrojów,szybko można mnie wyprowdzić z równowagi jak nigdy,zawsze byłam opanowana,spokojna.Przy usg doktor stwierdził pogrubienie ściany macicy (może być to przed miesiączką albo ciąża) no i wyszła z boku jakaś plama ale nie mógł stwierdzić co to jest.Może nie chciał mnie niepotrzebnie stresować.Powiedział że jakby była to ciąża to właśnie na tej plamie którą ja również widziałam. Też coś wspomniał o becie-hcg z tym że kazał na kilka dni się wstrzymać a to mnie dobija.Mam kolejny test ciążowy ale na razie poczekam choć nie wiem jak długo wytrzymam. Nie wiem co mam myśleć a może to jakieś cholerne polipy bądź torbiele.Z drugiej strony boję się reakcji rodziny,są zdania że najpierw ślub o później dziecko a jeśli będę w ciąży,tyle gadania będzie że szok.Z drugiej strony ćwierć wieku skończyłam więc czas najwyższy.Najważniejsze że mój narzeczony byłby szczęśliwy,bardzo mi pomaga:) dlatego powidziwiam go za cierpliwość . Serdecznie pozdrawiam:)

Gość Gosia 1
Claudynka1987 czy ja cie obraziłam. O co ci chodzi? Jak ktos nie dorósł do pewnych rzeczy to niech idzie do piaskownicy a nie do łóżka. Jak bym wiedziała to bym Ci napisała. jesli masz jakis problem to idz z nim do lekarza jak żadna z nas nie moze ci pomoc

Witam wszystkich Chwilkę mnie nie było a tu już tak dużo wpisów przybyło. Gosia 1 wogóle się nie przejmuj takim dziwnym zachowaniem Claudynki1987 dziewczyna chyba nie dorosła jeszcze do wielu rzeczy i zachowuje sie skanadlicznie, albo jest jedynkaczką i żyje w poczuciu ogólnego centryzu, może dlatego chcę mieć drugie dziecko :). Gosiu mam nadzieję że to nie torbiel, cysta czy coś jeszcze może poprostu się przesunęła, czekam na wiadomości co na to twój gin. Claudynko zmień forum :). HOPE 25 tak to już jest z tymi planami, ale nie martw się twoja cierpliwość zostanie nagrodzona. Dużo ciepełka przesyłamy, my ponieważ wyczuwam już pierwsze ruchy :). Podobnie wszystkim starającym przesyłamy dużo ciepełka. Ivlon 25 masz rację z tym czekaniem choć wiem ze to bardzo trudne, leć zrób sobie tę bete w najbliżej przychodni, bardzo mało kosztuje więc po co się stresować, ja zrobiłam test płytkowy w 46 dniu cyklu i wykazał dwie =, a w 40tym nic nie wykazał. Może to Cię jakoś pocieszy. Nie przejmuj się żadnym gadaniem, postaw sprawę jasno, jak bardzo chcą Ci pomóc to niech Ci pomogą przyśpieszyć ślub a nie zajmują się zbędną gadaniną :) mija 30 jesteś blizej niż dalej jak skończy się ten twój kryzys i zaczniesz myśleć że tak już musi być to z pewnością zobaczysz te kreseczki upragnione, ja miałam tak samo dałam spokój, może mi było łatwiej bo mam już synka, ale jednak tak myśle, że nasza psychika płata nam takie figle. Wyluzuj na święta ok, żyj świetami i zabawą sylwestrową. Jakby sie nie udało to trzeba badanka porobić i szukać innych przczyn. Narazie leć do fryzjera, na zakupy, do kina i pamiętaj że potem już może nie być na wszystko czasu. Po nowym roku może się wszystko zmienić i tego Ci życze, dużoo optymizmu. fedeintoyou jak ci mam powiedzieć co czuje, zmęczenie często :), potrzebę snu no i od wczoraj maleńkie ruchy na cos sie czeka od momentu wiadomości, że są kreseczki :). Są też gorsze i lepsze dni, płacze na każdym smutnym filmie i cieszę sie bez powodu na przemian, czasem obawy przytłaczają ale tak na krótko, bo potem jest dobrze i tak w kółko. Moje obawy dotyczą przede wszystkim porodu, ale nikogo nie będe straszyć, bo i po co, tak jak różne są ciąże, tak i porody są różne. W sumie najważniejszy jest optymizm i dużo spacerów. kiki1981 poczekaj jeszcze i obserwuj swój organizm, nie wiem czy 3 tygodnie po @ czy od momentu zapłodnienia, tego pewnie nikt nie jest pewien, ja nie miałam żadnych objawów ani w pierwszej ani teraz w drugiej ciąży, co oznacza, że każda z nas jest inna i inaczej wszystko przechodzi, ale trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości :). annya co tam u Ciebie, jak brzuszek boli jeszcze? Ktry to już tydzień ? Ja szukam pozycji do spania, no i jestem 4kg do przodu, ale to takie słodkie kilogramy, ale mustelą się smaruje, choć nie wierzę że na 100% rozstępów nie będzie bynajmniej nowych :) No to się rozpisałam hehe Buziaczki dziewczyny myślcie pozytywnie :)

Gość mija30
Dziewczynki kochane dziekuje za dobre rady, chyba tego mi było trzeba. To fakt ze moze nie czas na tego typu zmiany jak zmiana pracy, jeszcze nie teraz. a do fryzjera lub kosmetyczki chetnie sie wybiore.:) Ivlon dziewccyny maja racje pójdz do najblizszego laboratorium i niche pobiora ci krew na hcg, po 2 dniach bedzie wynik, na pewno pozytywny :)- wrost beta hcg pojawia sie juz na ok 8 dni po zapłodnieniu a test ciążaowy, przeciez zawsze możesz go zrobić jeszcze raz, to prosta szybka metoda i tania. A jesli chodzi o reakcje rodziny, wierz mi na pewno wszyscy beda ci cieszyć i tobie gratulowac. Na początku powiesz tylko najbliższym a reszta dowie sie w swoim czasie. Claudynko, zamykanie szyjki macicy nastepuje etapami to kilkudniowy proces. Zaczyna zamykac sie na ok1 dzien po zakończeniu owulacji i wtedy zaczyna sie robic coraz twardsza i schodzi nieco niżej. Można ją nawe wyczuć przez dotyk. Co do objawów ciążowych typu bóle jajników, to moge tylko odpowiedzieć czego dowiedziałam sie ze studiów, niestety osobiście tego nie doświadczyłam- bóle jajników pojawiaja sie w okresie implantacji zarodka czyli ok 7-9 dni po zapłodnieniu, wynika to ze względu na to iż jajnik jest zmuszony do zwiększonej produkcji ciałka żółtego. Bóle w pachwianch wynikaja z kolei z naciągania sie więzadeł okołomacicznych-ponieważ powiększa sie wtedy macica. Ból piersi to sprawa indywidualna wynika raczej ze wzrotu steżenia progesteronu co ma miejsce u każdej kobiety w drugiej połowie cyklu.

Gość Claudynka1987
Do Asiek: wez dziewczynko nie wjezdzaj mi na temat mojej rodziny ok? wlasnie ze mam rodzenstwo i to dwie siostry i tak jak kazdka normalna kobieta chce miez drugie dziecko a jak dla ciebie wydaje sie to nie normalne to spadaj z tego forum wariatko bo ci dupe z kopie a moge zsie zalozyc ze w sprawach lozkowych to jestem 1000000000000 razy lepsza od ciebie a ty idz balwana lepic ze sniegu o ile bedzie w tym roku hehehe i od mojej rodziny to wara !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja jestem na tym forum dlugo a ty ????? przyszla nowa i ma najwiecej do powiedzienia idz niech cie twoj facio porzadnie........to ci ulrzy heheheh

A to się Claudynka wykazała inteligencją :) To może się jeszcze pochwalisz tytułem zawodowym, bo chciałabym bym wiedzieć w jakich szkołach uczą tak wyrafinowanego słownictwa :) Pozdrawiam

Gość Claudynka1987
Asiek27 : na dzien dzisiejszy jestem studentka a to jaki ty zawod wykonujesz to kazdy wie ze stoisz na peronach dworca glownego pkp heheheh ale mam polewke z takich bladzi jak ty

Moja droga nie ośmieszaj się i wszystkich studentów, zajrzyj do słownika ortograficznego bo mi jakoś słabo jak to czytam. Jak zdałaś maturę? Co do wykształcenia to mam tytuł mgr inż. i robię doktorat na Politechnice. Czasem rzeczywiście bywam na PKP jak jeżdzę na konferencję :) Czytaj zezrozumieniem moja droga bo otóż jestem w 16tym tygodniu ciąży, ponadto mam prawie 5 letniego synka a na tym forum jestem już od września. Miłego dnia :) ''Są pytania, które same sobie wystarczą. Zwłaszcza, że żadna odpowiedź i tak by ich nie zadowoliła'' — Wiesław Myśliwski ''Traktat o łuskaniu fasoli''

Gość kika_23
Dostalam wczoraj okres,ale jakis taki dziwny tzn.mozna to nazwac plamieniem a nie okresem.Pierwszy raz tak mam takie brazowe cos.Jak pisalam wczesniej wczoraj z dniem pierwszego dnia miesiaczki wzielam pierwsza tabletke oc 35.Dodam,ze nigdy az takiej skapej miesiaczki nie mialam ;/ Pozyjemy zobaczymy...

Gość HOPE25
Dziewczyny przestańcie już z tą swoją złośliwością!!!!Czytać tego nie można, bo aż się przykro robi, wysyłacie tu bardzo negatywną energię a tego nie potrzeba.Claudynko mogłabyś się powstrzymać od takich obelg i złośliwości, nie mówiąc już o życzeniach żeby którakolwiek z pragnących mieć dzieci kobiet ich nie miała!!!Czyś ty zwariowała, że w ogóle mogły ci przejść takie myśli przez głowę........Jest takie mądre powiedzenie "nie życz drugiemu co tobie nie miłe" i uważam, że wypowiadanie takich rzeczy na forum gdzie piszą kobietki o swoich proplemach i pragnieniach związanych z zajściem w ciążę jest co najmniej nie na miejscu....I na Twoim miejscu uważałabym, bo wierzę, że to jak odnosimy się do innych i to czego im życzymy odwraca się później do nas....i to z podwójną siłą, więc warto się nad tym zastanowić.......A za używanie słów których tu użyłaś powinnaś się wstydzić!!!! I mam nadzieję, że mnie za to też nie zjedziesz jak poprzedniczki .... Annya mam nadzieję, że szybko przejdzie ci to paskudne przeziębienie, babcine sposoby są najlepsze, ja tylko tak się leczę bo jestem bardzo przeciwna zażywaniu lekarstw, od 8 lat nie wzięłam ani jednej tabletki czy od bólu czy na przeziębienie, nic po prostu.Dla mnie medycyna naturalna w zupełności wystarcza :)Dużo zdrówka życzę Tobie i maleństwu!!! Ivlon25 ja zrobiłabym beta jak najszybciej, to powinno rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości.I przede wszystkim nic się nie przejmuj co powiedzą rodzice, znajomi czy ktokolwiek...Z tego co piszesz i jak piszesz wynika, że jesteś dojrzałą kobietą, która jest gotowa na dziecko, piszesz że pracujesz z dziećmi i o wspaniałym uczuciu jakie jest po przytuleniu takiego szkraba - to dowód, że sama też mogłabyś już takiego mieć :) a że troszkę niespodziewanie to przecież nic takiego :)Nie masz 16 lat i nie jest to jakaś tam wpadka rujnująca w pewnym sensie życie takiej młodej dziewczyny...Masz 25 lat, życie ustatkowane, narzeczonego który Cię kocha i wspiera a na dodatek zaniedługo już bedzie Twoim mężem :)Więc nie ma się czym przejmować tylko sprawdzić to na 100% i w razie czego cieszyć się!!!Węź pod uwagę, że często bywa tak, że sie planuje ciążę bo w końcu jest "odpowiedni" moment i z tych starań nic nie wychodzi...Więc jeśli jesteś w ciąży powiinaś się cieszyć z całego serca :)Ja życzę Ci wszystkiego najlepszego i oczywiście czekamy tu na wiadomości od Ciebie....Miło że do nas dołączyłaś :) Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę udanych przygotowywań do Świąt!!!Dbajcie o siebie i piszcie co u Was!!!Jak wspaniale, że mamy to forum hihihihi ;)

Gość Claudynka1987
Hope ja do ciebie nic nie mam a jak widzisz one sa w ciazy a ja sobie nie pozwole zeby ktos wtracal w jakies sprawy moja rodzine!!!!! i ja sie niczego nie wstydze bo stydu mi brak hehe i mow sobie co chcesz a ja i tak w ciazy bede:)

Gość lokakakakakak
Claudunka czy nie umiesz normalnie rozmawiać? Co z Ciebie za kobieta, że tylko wyzywać umiesz. Szanująca się kobieta nie będzie wyzywać innej od suk i dziwek. Naprawdę nie wstyd Ci? Chyba da się normalnie rozmawiać. Do rodziny też się tak odzywasz? Musisz być naprawdę nieszczęśliwą osobą, skoro brak odpowiedzi na forum potrafi Cię tak rozzłościć. Jak Ty sobie radzisz z prawdziwymi problemami? Chyba troszkę za nerwowo podchodzisz do wszystkiego. Zastanów się bo naprawdę wstyd kobiecie na takie zachowanie.

Gość Fadeintoyou
Boze nie bylo mnie troche na forum i az nie wierze w to co czytam. Przegladalam rozne fora i cieszylam sie, ze znalazlam takie jak to, bo tu zamiast obrazac sie nawzajem dziewczyny sie wspieraly i jesli znaly odpowiedz na dreczace inne pytania to odpowiadaly. Apeluje tu do wszystkich przestanmy obrazac sie nawzajem i pisac nie mile rzeczy! Kazda z nas przechodzi trudny okres i na pewno ma duzo stresu czy to zwiazanego z niemoznoscia zajscia w ciaze czy tez obawami zwiazanymi z ciaza. Powinnismy dawac sobie tutaj wsparcie i zrozumienie, a nie wyzywac sie na innych. Przykro mi Claudynko ze rozpoczelas taka paskudna kampanie wrzucania na innych, ale przestancie juz wypominac to Cladynce gdyz tylko przedluzamy konflikt, a po co? Moim zdaniem jesli Claudynko nie znajdziesz odpowiedzi tutaj to porozmawiaj z lekarzem lub poszukaj informacji na necie, bo jest tego duzo. i nie obrazaj tutaj nikogo, gdyz kazdy czlowiek zasluguje na szacunek. Asiek przykro mi, ze bezwiednie stalas sie celem ataku na forum. To niesprawiedliwe i nieladne. Nie przejmuj sie bezsensownymi wypowiedziami, tylko dbaj o swoje malenstwo. Kochane ida swieta - to powinien byc czas radosci i czas rodziny, wiec postarajmy sie dawac innym to co same bysmy chcialy dostac. Ja ciagle na zwolnieniu, gardlo juz mniej boli ale jeszcze mam taka gule w gardle i kaszel. Pozdrawiam was serdecznie i sle same pozytywne fluidy :)

Gość mija30
Dobra troche tu poiskrzyło, ale już wystarczy. Pogadajmy lepiej o sprawach miłych i przyjemnych, a jesli chodzi o tzw ch.. w d... to czemu nie bardzo chętnie, w koncu stąd sie biorą dzieci nieprawdaż:) a więc dziewczynki nie przejmujmy sie tak. A ja cały czas patrze w kalendarz i odliczam dni. Mysle ze spróbuje przetestowac w piatek , co prawda spodziewany @ mam miec w niedziele, ale juz nie moge sie doczekać. Kurcze boję sie jaki bedzie wynik. Trzymajcie kciuki .

Gość fadeintoyou
Mija trzymam za ciebie kciuki:) wiesz w koncu musi przyjsc ten cykl, w ktorym @ nie przyjdzie, a zamiast tego beda 2 kreski :) ciekawe, moze to juz ten :P nie chce studzic twojej nadziei, ale rozwaz na wszelki wypade wszystkie opcje, obys nie musiala przezywac zbyt duzego rozczarowania. czekamy na wynik, pochwal sie co u ciebie :) buziaki dla wszystkich

Gość lokakakakakak
boisz się wyniku, a chcesz testować w kilka dni przed spodziewaną @?? Testu kilka dni PO terminie @.

Gość annya
witam dziewczyny! No pięknie!Tak się porobiło, że niedojrzałe emocjonalnie dziewczynki nie dość, że mają już dzieci to chcą mieć następne. Tylko współczuć. Myślę, że czas Caludynki na naszym form dobiegł końca!Nie trzeba nam tu niezrównoważonych kobietek, które tylko sieją zamęt. Claudynko, good bye!Wszystkiego dobrego! Mija, kosmetyczka, fryzjer, zakupy i co tylko Ci przyjdzie do głowy:) Należy nam się czasem odrobina szaleństwa. A jak dojdziesz do siebie, to z nowymi siłami kroczysz do walki! I wtedy na pewno się uda! Asiek - ale i zazdroszczę tych ruchów, ja jeszcze muszę poczekać parę tygodni, ale już nie mogę się doczekać:) Ja też czuję się jakaś taka rozbita. Nic mi się nie chce, jestem cały czas zmęczona, płaczę nawet na wiadomościach:), bo dużo mi nie trzeba, rzadziej się cieszę bez powodu. Pewnie część tych objawów spowodowana jest tym moim przeziębieniem, a część pewnie paskudną pogodą. Aby do wiosny! Powiedz mi Asiek ( albo któraś jak wie) jak to jest z temperaturą w ciąży. Wiadomo, że na początku jest podwyższona, ale czy potem też? Ja przez cały czas ( zwłaszcza wieczorami) mam temperaturę około 37 i zastanawiam się czy to w porządku. Ja jestem w 14 tygodniu już i ostatnio jak byłam na kontroli ( 2 tygodnie temu), to wyobraź sobie, że moja waga była dokładnie taka sama jak przed ciążą.Ale podejrzewam, że schudłam dość dużo na początku ciąży i teraz po prostu dobiłam do poprzedniej wagi. Ostatni raz ważyłam się tydzień po zapłodnieniu, jeszcze w Polsce, a potem już w Irlandii nie miałam dostępu do wagi i dopiero teraz ostatnio się zważyłam. Brzuszek mi już toszkę widać, ale nie za bardzo. Zobaczymy jak będzie za 2 tygodnie na następnej kontroli. A ile mierzy Twój dzidziuś ( wg. ostatnich pomiarów?). Dziewczyny - idą Święta , więc dużo uśmiechu i pozytywnego myślenia!Pozdrawiam!

Gość paula_oslo
jeeesu oczom własnym nie wierze :| Dziewczyny nie przejmujcie sie bezsensownymi docinkami jakiegoś niedojrzalego osobnika,który nie wie,co mowi.

Gość Ivlon25
Witam Was serdecznie :) Powiem szczerze że jestem w niesamowitym szoku co tu się dzieje...nie wierzę że można w taki sposób się odzywać.Forum jest po to aby sobie pomagać a nie wyzywać.Resztę pozostawię bez komentarza.Bark mi słów. Dziękuję za rady drogie koleżanki:) Byłam dziś dowiedzieć się o tym badaniu z krwi,prywatnie kosztuje w laboratorium 30 zł natomiast mając skierowanie od lekarza robią za darmo. Troszkę się rozbawiłam bo sama pracuję w służbie zdrowia ale dodatkowej wiedzy w życiu nigdy nie zaszkodzi. Niestety nie zdążyłam zrobić tego badania gdyż dostałam dziś w pracy @ Pomimo moich obaw przyznam się że poczułam smutek bo gdzieś w podświadomości chciałam mieć dzidzię.Widocznie mam poczekać. Asiek 27 nie przejmuj się to co ktoś napisał,trzeba mieć swoją wartość, takie sytuacje należy od siebie odrzucać i pochodzić z dystansem ponieważ coraz więcej jest ludzi którzy mają problem ze samym sobą a sposób ich wypowiedzi świadczy o tym jak są słabi psychicznie.Tacy ludzie zazwyczaj krzykiem,wyzwiskami próbują wzbudzić w drugim człowieku presję.Moja praca mnie tego nauczyła gdyż codziennie przychodzą do mnie pacjenci którzy mają problem sam ze sobą i próbują krzykiem cokolwiek załatwić,dlatego kochana bierzmy to na miękko:) Chciałam pogratulować Ci doktoratu:) powiedzmy że możemy podać sobie ręce:) Hope 25 chciałam również podziękować Ci za te miłe słowa,czytałam Twoją wypowiedź z uśmiechem na ustach i przyznaję Ci 100% -ową rację.Najwidoczniej jeszcze nie czas na mnie.Wiem że niedługo również będę miała wspaniałą rodzinę jak WY kochane:) mija30 widzę że podjęłaś właściwą decyzję z czego również się bardzo cieszę i życzę Ci szczęścia.Nadal uważam że powinnaś zadbać o siebie i zrobić coś co sprawi Ci przyjemność.zapewne z doświadczenia wiesz że kobietę cieszą zakupy,fryzjer.kosmetyczka.może jakiś masaż twarzy (tylko relaksacyjny). Dziewczyny, pomimo faktu że nie jestem w ciąży nie chciałabym stracić tak fajnego kontaktu który nawiązałam z Wami. Służę wszelką pomocą:) Pozdrawiam Was serdecznie:)

Gość jeju dziewczyny
Okres spóźnia mi się już trzeci dzień. Test zrobię pojutrze, gdy spotkam się z moim chłopakiem, ale strasznie się denerwuję :O Zawsze miałam bardzo regularne cykle, boję się, że tym razem będzie wpadka...