Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Ja tam sie tez nie nakrecam,kochalismy sie w przeddzien owulacji,ale niestety mialam normalny okres.Plecy mnie jakos dziwnie pobolewaly,tydzien temu-test negatywny. Mdli mnie juz od jakiegos czasu i strasznie mi jajnik pulsuje...ale w ciazy raczej nie jestem,a szkoda;(

Gość Madzik_27
Witam:-) Dziewczyny powie mi któraś jak długo na początku ciąży boli podbrzusze? Czasami mnie coś kluję tak jakby w macicy i nie wiem czy to normalne :-(. Pozdrawiam

Gość mati2
hej dziewczyny!ja 5-go sierpnia mialam @, zrobiłam test i wyszedł pozytywny, teraz czekam tylko na wizyte u lekarza...chciałam Wam powiedziec, że objawy mam całkiem inne jak w pierwszej ciąży, nawet byłam pewna że we wrześniu dostane @ bo w dzień spodziewanej @ bolał mnie brzuch, mialam taki wydety, bolały jajniki...a tu niespodzianka ;-)w koncu sie udało...życzę Wam powodzenia i uwazajcie na siebie i maleństwa...

Gość dorciae
Madzik mnie też boli, ale tylko w nocy, wczoraj przeszłam piekło. Tak mnie bolało, mimo, ze wziełam nospe, że myslałam, ze mnie rozerwie i zaraz ze mnie wszystko wyleci. Łzy leca mi prawie non stop, szkoda gadac

Gość Madzik_27
Dorciae bardzo Ci współczuję :-(. Ja takich mocnych bóli to nie mam. Dzisiaj jest nawet bardzo dobrze:-). Ale ostatnio w nocy miałam mocne skurcze, zastanawiałam się czy wszystko jest ok. Kochana, a byłaś z tym u lekarza? Ja dopiero jutro zapiszę się na wizytę. Wczoraj powiedziałam bratu, bratowej i mamie. Oni byli bardzo szczęśliwi. Bratowa też spodziewa się dziecka i będzie tylko 5-6 miesięcy różnicy:-). Pozdrawiam

Gość dorciae
wczesniej czułam sie dobrze, nawet świetnie, czasem w nocy mnie szarpneło, ale zaraz przechodziło i było to umiarkowany ból. U lekarza byłam wczesniej, jak pisałam mam polipa, głupia nie zapytałam sie czy polipowi moze towarzyszyc jakis ból, ze plamienie jest normalne to wiem, dlatego lepiej zaniechac seksu, bo wówczas krwawienie sie nasila. lekarz powiedział, ze raczej w ciazy nie usuwa sie polipów. Z tego jednak co poczytałam, jedni nie usuwaja, inni usuwaja, ile lekarzy, tyle opcji. Miałam naprawde taka nadzieje, ze bedzie ok, bo naprawde czułam sie swietnie, przy poprzednich poronieniach, od poczatku był ogromny ból i krwawienie, nawet szpital mi nie pomógł. teraz było inaczej, nie wiem, naprawde nie wiem i panicznie boje sie dzisiejszej nocy, jak bedzie powtórka to osiwieje

Gość kasia karo
hej dziewczyny! zacznę od tego ,że fajne z was babki-można się od was dużo dowiedzieć, piszę do Ws z pytankiem... dziś jest mój 41 dc, nigdy nie miałam regularnych miesiaczek,ale czuję się jakoś dziwnie,pali mnie w żołądku, mam wodnisto-białawe obfite uplawy, jajniki mnie kłują na przemian z podbrzuszem a do tego (o zgrozo)sztywnieją mi ręce.miała któraś z was podobne upławy na pocz ciąży? test robiłam tydz. temu i wyszedł negatywny. temp mierzę od 5 dni i mam cały czas 36,6 co o tym myślicie????

Gość dorciae
kasia karo zrób za jakis czas kolejny test lub badanie z krwi chociaz po takim opóxnieniu test powinien byc wiarygodny i skoro wyszedł neg, w ciazy nie jestes. Nie ma sensu doszukiwac sie objawów bo na ogół kazda ma inne. Zoładek raczej do ciazy nic nie ma, jajaniki bola przed @, podniesiona temp mozesz miec z powodu przeziebienia. Życze powodzenia w doczekaniu sie fasolki! Ale najpierw wyreguluj sobie @ bedzie Ci łatwiej zajsc i przede wszystkim to wszystko kontrolowac

Gość emilaek1
dorciae jak sie czujesz? brzuszek nadal boli?

Gość dorciae
jest w mare ok, po dzisiejszej wizycie u gin powinno sie rozjasnic co z zarodkiem, napisze (chyba ze sie potne wczesniej)

Gość Bogi76
Kasiu karo z tego co się orientuję to czasem dziewczyny mają taką wydzielinę białą na początku ciąży, ale nie jest to jakiś wymierny objaw, co do temperatury to musiałabyś mierzyć podstawową temperaturę ciała i to przynajmniej od połowy cyklu zeby na tej podstawie myśleć o ciąży, a co do drętwienia rąk to może być objaw wielu różnych rzeczy (anemia, neuropatie, powiększone węzły chłonne, odwodnienie, zaburzenia rytmu serca itd), proponuję iść z tym jak najszybciej do internisty

Gość mati2
Dorcia-jak sie czujesz?trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze... Kasia karo-ja zrobiłam test w 40 dc braku @ i mimo, ze nie z rana tylko w południe to wyszły 2 grube krechy....zrób jeszcze raz test i wszystko bedzie jasne... Madzik-jak sie czujesz?mnie zaczyna odpychać zapach z lodówki, otwieram ja jak musze i na wdechu ;-) piersi mnie pobolewaja, brzuch czasami, ale w miare lekko...no i poranne mdłości od 2 dni sie nasiliły, ale nie jest źle, oby nie było gorzej ;-)ciekawa jestem kiedy mnie wysadzi, bo w pierwszejciazy brzuch zaczął sie powiekszac w 3 m-cu rósl jakos od dołu, ze juz spodni nie dopinałam...

Gość Madzik_27
Czuję się w miarę dobrze choć męczą mnie nudności:-(. Jeszcze nie reaguję mocno na zapachy, choć dzisiaj jak odkurzałam to zapach z odkurzacza doprowadził mnie prawie do wymiotów:-(. Jutro mam wizytę u gin i mam nadzieję, że dowiem się który to tydzień i kiedy dzidzia się pojawi na świecie:-). Pozdrawiam Was dziewczynki:-)

hej dziewczyny jestem załamana odebrałam dzisiaj wynik bety mam 0,100mIU/ml a miałam taka nadzieje:( ale dziwi mnie to ze okropnie bolą mnie piersi i mam jakies takie dziwne pęcherzyki wokół sutków, spotkałyscie sie moze z czyms takim? dodam ze do zblizenia doszło 6 wrzesnia...

iwcia 24 tak mi przykro ze beta wyszla negatywnie, wiem co czujesz ja juz parę razy to przeszlam i nadal nic.... moze w koncu się uda. dizewczyny tak się ciesze ze wy macie te swoje fasolki w brzuszkach i fajnie czyta się te wasze posty :-)) jak się czujecie itd, musze powiedziec ze przezywam to razem z wami hehhehe moze niedlugo sama dowiem sie jak to jest... tak bardzo bym chciala pragnę tego najbardziej na swiecie, jutro ide na jkies badania do lekarza ustali mi pewnie jakies badania hormonalne bo moje cykle sa okropnie dlugie (ponad 45dni:-(. i pewnie dlatego ciezko mi zajsc w ciąze. pozdrawiam was gorąco i piszcie co u was.

iwcia 24 tak mi przykro ze beta wyszla negatywnie, wiem co czujesz ja juz parę razy to przeszlam i nadal nic.... moze w koncu się uda. dizewczyny tak się ciesze ze wy macie te swoje fasolki w brzuszkach i fajnie czyta się te wasze posty :-)) jak się czujecie itd, musze powiedziec ze przezywam to razem z wami hehhehe moze niedlugo sama dowiem sie jak to jest... tak bardzo bym chciala pragnę tego najbardziej na swiecie, jutro ide na jkies badania do lekarza ustali mi pewnie jakies badania hormonalne bo moje cykle sa okropnie dlugie (ponad 45dni:-(. i pewnie dlatego ciezko mi zajsc w ciąze. pozdrawiam was gorąco i piszcie co u was.

cześć dziewczyny, czytając wasze posty tez sama zadręczam sie myślami. ja również z męzem staram sie o maleństwo ale z miesiąca na miesiąc jakoś nic z naszych planów:( moze tym razem sie uda od 3 dni po stosunku (miałam dni płodne) boli mnie brzuch jak na @ dół brzucha stał sie jakby twardszy a piersi drażliwe na dotyk. ale czy to możliwe ze tak szybko mam obiawy ciązy???prosze o rade

cześć dziewczyny, czytając wasze posty tez sama zadręczam sie myślami. ja również z męzem staram sie o maleństwo ale z miesiąca na miesiąc jakoś nic z naszych planów:( moze tym razem sie uda od 3 dni po stosunku (miałam dni płodne) boli mnie brzuch jak na @ dół brzucha stał sie jakby twardszy a piersi drażliwe na dotyk. ale czy to możliwe ze tak szybko mam obiawy ciązy???prosze o rade

Gość Madzik_27
Dziewczyny mam prośbę. Co jeść lub pić żeby zmniejszyć nudności? Nie daje sobie z nimi rady. Ciągle jest mi nie dobrze:-(. Jestem załamana tym faktem:-(. Pozdrawiam

Gość dorciae
wróciłam ze szpitala, po łyzeczkowaniu

Gość Madzik_27
Dorciae jak się czujesz kochana? Pozdrawiam

Gość dorciae
juz ok, cała niedziele przeryczałam, bo czułam, ze cos nie tak, wiadomo, kobieta przeczuwa to i owo, w szpitalu miałam ochote sie porozklejac, ale udało mi sie trzymac emocje na wodzy. Troche gorzej z miom mezem, bo do konca sie łudził, ze ja tylko panikuje i ze wszystko skonczy sie dobrze, mam pytanko - macie dziewczeta jakas wiedze na temat badan genetycznych, spójnosci genetycznej rodziców, co i jak, ile kosztuje ta przyjemnosc...

dzis kolejny dzień z bólem brzucha mam wrażenie ze staje sie coraz twardszy, nie wiem co myslec nigdy tak nie miałam:(:(czy to mozliwe ze tak szybko mój organizm zareagował na maluszka??pomózcie bo sama zadręczam sie myslami

Atina83 dzieki za wsparcie:) najgorsze jest to ze okres miałam tylko 1 dzien i to bardzo słabiutki a piersi nadal bolą.. dziewczyny jesli nie mozecie zajsc w ciążę to zróbcie sobie najważniejsze badania takie jak poziom prolaktyny we krwi i poziom tarczycy.. ja prolaktyne miałam 67 ale teraz juz jest ok

Gość zuza22
Madzik_27 - ja też miałam nudności na początku ciąży, najczęściej mnie dopadały właśnie jak dłużej nic nie jadłam, więc jak się zaczynały przegryzałam coś lekkiego i pomagało, moge Cię pocieszyć że to szybko minie, później będziesz miała duuużżżooo enegrii więc głowa do góry :) a ja za 4 dni mam termin i czekam aż nasza mała będzie razem z nami .... siedzę troszkę jak na szpilakch bo już nie moge się doczekać . Pozdrawiam i 3majcie się cieplutko :)

Gość emilaek1
dorciae tak mi przykro ... ;(

dorciae tak bardzo mi przykro naprawdę... domyslam się co musiałas czuć, zresztą nawet trudno mi to sobie wyobrazic, trzymaj się i nie trac nadziei, powinnysmy ją miec zawsze, mimo wszystko.

Gość Madzik_27
Dorciae bardzo Ci współczuję:-( i trzymam kciuki, że się uda:-). Dzisiaj gin powiedziała, że to 7 tydzień i wszystko jest ok:-). Muszę tylko zrobić wyniki:-). Tak jak myślałam termin mam na 17 maja 2010r. Zuza22 trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród:-). Pozdrawiam i wszystkim życzę powodzenia:-)

Gość Bogi76
Dorciae bardzo mi przykro :(, a co do badań zgodności genetycznej koleżanka robiła jakieś badania tego typu i płacili 1200 zł, ale to nie koniecznie dokładnie te badania i możliwe że w różnych ośrodkach są różne ceny

Gość chce miec dziecko
napuchłam, bolą mnie sutki, czuje jakies dziwne ciągnięcie w dole brzucha, i pobolewają mnie jajniki, i co chwila chce mi sie siusiu ale nie tak jak przy zapaleniu pecherza tylko tak po prostu jak bym piła non stop piwo ( bo to po piwie tak sie co chwila ucieka do wc) czy to może być ciążą?