Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fioletowo Liliowa

To straszne..

Polecane posty

Boże! Co to się dzieje na tym świecie! :( Coraz częściej coś \'\'nawala\'\'! Jakieś baseny, lodowiska, hipermarkety, a teraz ta hala, targ w Chorzowie.. to straszne! Nawet nie chcę myśleć co czują ludzie, których bliscy gdzieś tam są.. :(

Gość Maskitana
Masz racje 12 ofiar śmiertelnych to straszne

Gość FIGHTERKA
ale co się tam dzieje? nie jestem w temacie a tak w ogóle to u mnie zbudowali już drugą biedronkę....

Gość Maskitana
Hala z targami się zawaliła, dach. Masa ludzi uwięziona

Gość FIGHTERKA
ahaa , kurde a ja z biedronką wyskoczyłam :o ale nie słyszałam o tym

Mój dziadek z jakimiś tam ludzmi tez mial tam jechac, ale powiedzial, ze nie pojedzie bo jeszcze nie wyzdrowial do kona. Czy to nie jakis znak?

Gość i tak i tak
tłumaczyli na TVN 24 ze to między katowicami a czymśtam i ze mozna mówic i tak i tak...

Gość Maskitana
Kurde ja nie wyobrażam sobie tego wszystkiego, temperatura spada juz - 16 najgorsza wersja mówi ze okolo 500 osób jeszcze w środku

co dziwne, mówią, że ten dach nie powinien był się zawalić pod wpywem śniegu (który ostatnio raczej nie padał). wina musi leżeć po stronie naszej polskiej \"solidności\" montażu. jak do instalowania takich hal biorą się tacy idioci jak z programu \'usterka\' to niestety ludzie giną. teraz powinni wziąć w łeb wykonawcy tej budowli

Chorzów - Katowice są.. praktycznie obok siebie.. nie widać gdzie kończy się a zaczyna drugie miasto.. :( to był targ gołębi.. i dach \'\'zapadł się\'\' do środka.. :( Boże, co się dzieje na tym świecie? Zauważyliście że ostatnio bardzo dużo tragedii \'\'odbywa się\'\' w ten sposób? :(

Gość Maskitana
Miedzy Katowicami a CHORZOWEM i zgadza się można mówić tak i tak zazwyczaj prasa i media mówią Katowice

Gość Maskitana
Nie zgadzam się,mówia że może to być od śniegu.,był jakiś warunek że śnieg ma zostać przed targami usunięty z dachu ........ jednak zapewne nikt nie miał na to czasu ani ochoty

Gość FIGHTERKA
a może to sa jakieś znaki ... nie jestem super wierząca, ale może.... kataklizmy, konfilkty między państwami, jakieś sprzeczki, politycy, którzy są dorosłymi ludźmi nie potrafią się dogadać.... nie wspominając o katastrofach drogowych, ja o mało co się nie zabiłam przedwczoraj jadąc samochodem

media to media i nie kloćmy się, fakt jest faktem i tu tkwi tragedia, ale w koncu Polska to puści w niepamięć-podobnie jak tragedię w Warszawie na Toruńskiej:(

Dlaczego to tak długo trwa?Niektóre jednostki dopiro sie tam wybierają,dlaczego tak póżno!

Gość Maskitana
Akcja przebiega znakomiecie i sprawnie, niczego więcej im nie potrzeba są zabezpieczenie we wszystko co potrzebne skąd wy macie informacje że trwa to tak długo?

może i tak, nie słyszałem najświeższych doniesień. po co usuwać śnieg jak można za ten czas (i pieniądze) zająć się promocją, reklamą i marketingiem. kolejny absurd, który pochłonął ofiary......

tak, apropo tego.. to się nie zawaliło przez śnieg :( takie były przypuszczenia na początku, ale zdementowali to.. niestety, to wina konstrukcji.. :( macie rację, tam pod spodem mogą być jeszcze setki ludzi.. już nawet widziałam w tvjak wycięli taką dziurę w dachu metr na metr.. i wszedł tam lekarz.. a potem powiedział, że potrzeba jest kroplówka tam na dół .. :(

tak, apropo tego.. to się nie zawaliło przez śnieg :( takie były przypuszczenia na początku, ale zdementowali to.. niestety, to wina konstrukcji.. :( macie rację, tam pod spodem mogą być jeszcze setki ludzi.. już nawet widziałam w tvjak wycięli taką dziurę w dachu metr na metr.. i wszedł tam lekarz.. a potem powiedział, że potrzeba jest kroplówka tam na dół .. :(

Gość Maskitana
Dokładnie tym bardziej że był WRECZ NAKAZ usunięcia śniegu.Ale miejsca gdzie siedzą panowie i panie na na "stołkach" sa oczyszczane. O swoje tyłki się martwią, wystarczyło usunąc śnieg i teraz nie trzeba by było robić tego co robia a to przeciez też pochłania masę pieniędzy.W polsce zawsze oszczędza się nie na tym co trzeba co w wyniku końcowym wymaga większy koszty

Wyobraźcie sobie tych, którzy tam jeszcze są, a na dworzu mróz. Minus kilkanaście stopni.

Gość Maskitana
Liliowa zawaliło się przez śnieg, tą informację mam nie z tv czy radia ale osób zajmujących sie tym wszystkim.Nie mówi się o tym jeszcze całkiem oficialnie ale śnieg zawinił.Zauważ że nie mówi się także pewnie o tym że to wina konstrukcji

Gość fthrdh
teraz strach wogole z domu wyjsc...............albo sie cos wali, albo pali albo kosmici porywaja albo osama puszcza pukawke

bo ludziom u nas brakuje elementarnej uczciwości i wyobraźni. jakby ci dzisiejsi decydenci zabrali się do odbudowy Polski po wojnie w \'45-tym, to do tej pory bylibyśmy w gruzach....

A o ile zakład, że jakby w tej katastrofie zginęła jakaś znana aktorka albo polityk to by od razu wszystkie ogromne hale zostały oczyszczone ze śniegu? :( Oni dbają tylko o własne tyłki.. to jest straszne! 😭

Gość Katowice
Bytków to część Katowic a nie Chorzowa. MTH są z całą pewnością w Katowicach.

Gość Maskitana
No własnie..... W związku z tragedią w Katowicach nakaz odśnieżania dachów wcześnie ......