Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa/

czy dobrze robię?

Polecane posty

Gość aaa/

Spotykam się z dziewczyną od kilku tygodni. Na początku widziałem radość w jej oczach gdy się ze mną widziała. Później mówiła mi że chce się spotkać kilka razy z koleżankami bo któraś ma wyjechać za granicę - zgodziłem się. Teraz dość często spotyka się ze swoimi "znajomymi" - co prawda zawsze mi mówi o tych spotkaniach - tak myślę ale nie wiem dokładnie. Nie wiem czy dobrze zrobiłem i robię zgadzając się na jej wyjścia - choć rozumiem że nie może zakończyć swoich dawnych znajomości tylko dla mnie - a mam przeczucie że poznała innego. Staram się ją wypytać ale ona zawsze jakoś zmienia temat - a ja nie potrafię jej przymusić do odp. Proszę powiedzcie co o tym myślicie.

Gość kisialka
moim zdaniem ograniczanie kogoś i zabranianie mu wyjść na spotkania z własnymi znajomymi to ostatnia głupota. Musiałbyś zamknąć ja w szklanej kulce! po pierwsze rozmawiaj, rozmawiaj i jeszcze raz z nią rozmawiaj. A takie wzajemne zabranianie charakteryzuje raczej 16 latków ...

mam nadzieję że się mylisz-jeżeli nie to oznaczałoby że Ona złamała naszą umowę - że będziemy szczerzy względem siebie i liczę że jeśli coś się zmieni to powie mi o tym prosto w twarz. Wiem że gdybym zabronił to zrobiłbym źle - ale że \"pozwalałem\" (nie jest moją własnością przecież - nie wiem teraz jak to słowo zastąpić) to teraz nie wiem czy przez to nie straciłem miłości mojego życia. Rozmawiać staram się, tylko że ona wymiguje się od tych tematów - a jak opowiada co tak pobieżnie

A może ona cię kocha miłością prawdziwą ale seks to tylko seks i nie ma w tym nic złego że nie robi to tylko z tobą. Albo nawet nie aż tak bardzo ale przytulanki pocałunki.

Jeżeli zakochała się w innym, czy spotyka się z innym - tzn. że ja już jej nie interesuję - więc zgodnie z naszymi usatleniami powinna mi powiedzieć. Ja się wówczas bym się usunął - po co ona ma być nieszczęśliwa.

wczoraj z nią rozmawiałem - powiedziała że rzeczywiście rozmawia z chłopakiem, który był przede mną. Podobno zaproponował jej wyjście do kina - a ona odmówiła. Ale czy na pewno?? Nie powiedziała mu że się spotyka ze mną - tłumaczyła że nie chce go zranić - lecz zraniła troszkę mnie. Nie wiem co myśleć - proszę pomóżcie! Jak Wy byście jej zachowanie interpretowali?

Po prostu musi wybrać. właśnie powiedz jej wprost to. Nie chce ranić tamtego, ale rani ciebie. Niech się zdecyduje, przeciez rozstali się z jakiegoś powodu, powodzenia, pozdrawiam :-D

dzięki za radę. Ale tak się boję że wybierze innego - jeśli jest. a ja naprawdę ją kocham

Gość niunin
jeżeli ci na niej zależy to walcz o nia tak jak najlepiej potrafisz, jeżeli wybierze innego to jej strata, ale pamiętaj że nie mozesz jej zabraniać spotkan a innymi ludźmi i chodź z nią żeby pokazać że ma juz swoją połówkę

tak, tylko zawsze jak ona wychodzi to mówi że się umówiła z koleżankami - i że ja nie powinienem iść bo tamte chcą się wyżalić a ja przecież nie znam ich za dobrze. Zgadzam się więc z nią i nie idę. Później myślę czy prawdę mi powiedziała - czy też umówiła się z innym - wiem zazdrość jest rzeczą bardzo złą, mam nadzieję tylko że nie jestem zaborczy za bardzo. Czasem dzwonie do niej a ona nie odbiera (nie zawsze) - a później tłumaczy że właśnie wtedy koleżanka jej się zwierzała. Jak się jej pytam po spotkaniach co robiła to dopiero później dowiaduję się że widziała się także z innym \"znajomym\". Czy problem leży w moim charakterze?

rozmawiać - dobrze, dobre podejście. Ale doradź jak zacząć rozmowę - już tyle razy próbowałem a ona zmieniała temat lub mówiła ogólnikowo.

Teraz kończę ten temat - odeszła odde mnie :(( Swiat się dla mnie zawalił :-/ Mogłem się tego spodziewać - chociaż nie - zanim zaczeliśmy się widywać prosiłem ją, błagałem aby w naszym związku była uczciwość i szczerość - że jak poznałaby kogoś innego to powinna mi powiedzieć - zgodziła się - a teraz telefonów nie odbiera i unika spotkań. No cóż - byłem szczęśliwy choć krótko ale jednak. Za wszystkie rady od Was z głębi serca dziękuję. Życzę wszystkim dobrego życia

Gość kolt
daj spokój! Zniknij też na jakiś czas, to zobaczysz czy jej na tobie zależy i wszystko będzie jasne... skoro nie chce rozmawiać, to nie widzę innego wyjścia a ty nie wychodzisz z kolegami?

Gość hmmmm moze pomoge
Drogi aaa, moze zaproponuj, ze chcialbys poznac przyjaciol swojje dziewczyny. Powiedz, ze bardzo Ci na niej zalezy i chcialbys rowniez poznac inne osoby dla niej wazne i bliskie. Jestem kobieta i na Twoim miejscu ( wobec mezczyzny) wlasnie tak powiedzialabym. Pozdrawiam

>kolt< Co ja zrobię że naprawdę mi na niej zależy - zniknąć :/ - chciałbym na zawsze. Naprawdę żadko wychodzę, ale rozumiem ją gdy chciała się spotkać z koleżankami - nigdy nie miałem nic przeciwko temu. A teraz gdy wiem że ona spotykała się z \"kolegami\" bardzo mnie to zabolało-szczególnie że Ci koledzy to byli jej ex. >hmmmm może pomoge< Ona wie że bardzo mi na niej zależy. Ale też nie za bardzo chce abym poznał jej przyjaciół - sama mi to prosto w oczy powiedziała. Teraz już wiem dla czego :(:(