Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orange*

Wezmy sie za siebie dziewczyny! Koniec z brzydka cera!

Polecane posty

Przede wszystkim witaminy ja wam radze ;) pewnie większosc o tym wie no ale powtórze dla pewności : A+E ,cynk ,witaminy z grupy B ,skrzyp polny,falvit,drozdze w tabletkach ;) no i jeszcze pewnie trochę tego jest jak mi sie przypomni to napisze.Oczywiście trzeba odpowiednio dawkowac i nie wszytko na raz bo przedawkowanie jest gorsze od niedoboru. Mycie buzi wodą przegotowaną (róznica ogromna) ja myje ziołami albo mydłem bambino bo wszystkie zele i tak są g*** warte tak naprawdę wcale nie pomagają jesli chodzi o mnie :) włosy tez w duzej czesci wpływają na stan twarzy,dlatego polecam delikatne szampony głównie dla dzieci sa łagodne i nie podrazniają. Maseczki z warzyw i owoców (npWystarczy utrzeć małe jabłko na tarce z gęstymi otworkami, wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej i kilkoma kroplami soku z cytryny. Maseczkę nakładamy na twarz na 15 minut, a następnie zmywamy na przemian zimną i ciepłą wodą. Dla cer trądzikowych doskonała będzie maseczka przygotowana z ugotowanej cebuli, roztartej na miazgę i wymieszanej z łyżką mąki kartoflanej. Taką maseczkę kładziemy na twarz na 30-45 minut i zmywamy ją wywarem z rumianku.) Dieta -jezeli objadacie sie to i tak wam nic nie pomoze :( zero ostrych ,słonych i tłustych potraw.Słodycze rówiez ograniczac. Czasem to kwestia bardzo indywidualna i nie wszytko co pomaga mi moze pomóc wam i na odwrót ;) trzeba próbować.Wybieram sie do dermatologa znowu....ale nie chce zadnych masci itp...poprosze cos wewnątrz bo zew pomagają tylko chwilowo :( pozdr

No i tak jak moja poprzedniczka polecam soki z marchwii własnej roboty:) przepis jaki dermatolog dała znajomej to poł litra dziennie swiezego soku z marchwii i buraków mozna troszke cytrynki dodac do smaku.Na efekt trzeba czekac ...ok po miesciącu juz widoczne efekty nie tylko zdrowej cery i krwii ale równiej ładnej opalenizny ;)

super, dzieki ja dopiero neidawno zaczelam sie brac za moja cere, narazie ufam drozdzom, a nie chce probowac zbyt wiele rzeczy naraz, bo zamiast pomoc moga zaszkodzic. soczek z marchewki pychaaa

a ja jestem zadowolona z zelu do mycia : Dercome (Dr. Wolff, ok. 9€) dranie juz sie nie pojawiaja :D Potem biore troche krem Dercome na pyszczek mieszam z moim normalnym kremem i hola!

do słońk - dermatolog przepisała mi antybiotyk - dotur + nestatyna żeby nie było kłopotów z jelitami, natomiast do smarowania zewnetrznie testowałam juz rózne rzeczy. Najskuteczniejsze: clindacne, akme derm.

Gość uuuuuuuuppppppppppppppppp

Gość Juustaa
a tak przy okazji, co stosujecie, gdy Wam wychodzi cos duzego nie do wycisniecia?? mi wlasnie nad ustami rosna dwie wielkie grudy:/ mialam cere bez niczego, zaczelam sie cieszyc i masz... zapeszylam:/ tego sie nie da wycisnac ani nic, po prostu rosnie takie "wulkan" bez otworu... tylko smarowac czymss, zeby ustapilo i sie zmniejszalo, ale czym??;/ mam tu cos i siedze z jakimis specyfikami, a moze znacie cos super na to??????

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość BELCIA
czy wina tych naszych pryszczykow nie jest tez miesiaczka tak jest u mnie mach ich wtedy wiecej

Gość Juustaa
no jasne, ze tak jest, przed okresem i w trakcie pojawia sie ich wiecej, ja jak widze, ze cos mam wiecej to juz wiem co mnie niedlugo czeka hehe przerabane mamy... ale pcoieszyc sie mozna, ze kiedys ten tradzik sie skonczy... ale kiedy...?

Gość Bucha
U mnie jest odwrotnie.3 dni przed okresem ,w trakcie i do 3,4dni po nim mam problem z głowy.Natomiast całą resztę cyklu walczę z cerą jak z wiatrakami.Mam za niski estradiol,może to jest przyczyną?

o, topik nie umarl :) ta, ja tez dostaje wysyp w trakcie okresu, beznadzieja.

Gość Gosiuniaaaa
Zacznij uprawiac sex kłopoty z cera mina !!!

Ech... wypowiedz jak z epoki kamienia... no coment... :-/ No ja mam wysyp przed okresem i na początku,natomiast najładniejszą cerę mam zaraz po okresie i utrzymuje sie kilka dni:) poźniej do okresu jest tak sobie :( raz lepiej raz gorzej.Staram sie tylko nie grzebac przy niej :( pozdr :*

Gość Gosiuniaaaa
Co masz do mojej wypowiedzi ? sex i sen to najlepsze lekarstwo Moja kosmetyczka opowidała mi przypadek gdzie para miała tradzik bardzo taki mocny . Uprawiali sex buzie sie poprawiły kobieta zaszła w ciąze i cały tradzik przeszedł na to dziecko . Na szczescie wyleczyli . I jeszcze pusc pryszczatego chlopaka pare razy do burdelu pryszcze znikna odrazu .Dziecko to wszystko HORMONY !!!!

Dla Twojej wiadomosci Gosiu - spie ostatnio 12 godzin na dobe, seks uprawiam tez dosc czesto, ale nie 3 razy na dzien, nie wiem jaka czestotliwosc polecasz. Hormony hormonami - moim problemem sa moje łapy ktore pchaja sie do wyciskania. ale juz sie powstrzymuje. buziaki

Gość dziewczyna12233
ja mam pelno zaskornikow na nosie takich malych czarnych kropeczek czy ktos iwe jak sie tego pozbyc?

Gość na zaskórniki
pomaga maseczka z cynamonu, przepis wyczytałam gdzieś tu na forum, poszukajcie w archiwum, sposób tani i naprawdę dobry, tylko trochę piecze :) Ech.. jak miałam 15 lat, to myślałam, że to młodzieńcze problemy i do 20 przejdą, jak miałam 20 to sądziłam, że do 25 będę miała piękną cerę, a teraz mam 26 i niewiele się zmienia :D Pomaga mi mydło protex ziołowe, maść cynkowa, tribotic, a nie pomagają kompletnie żadne żele do mycia twarzy - potwornie mi przesuszają skórę. Powodzenia życzę w walce :)

Gość hejkooo
ktos tu napisal o masci siarkowej z kwasem salicylowym. ze jest duper na zaskorniki i mozna ja dostac w aptece bez recepty za okolo 2 zł. poszlam do apteki a farmaceutka patrzyla na mnie jak na kosmite i stwierdzila ze czegos takiego nie ma. pytala sie o firme i ze jedynie dermatolog moze zlecic zrobienie czegos takiego w aptece. pffff. wiec nie wiem jak to kupilyscie?? moze ta farmaceutka jakas porabana. ale nie wiem.

Gość pozytywnie_zakrecona
dziwne ale nikt nie wspomniał o stresie ktory ma bardzo duzy wpływ na nasza cere....mozemyt sie smarowac bog wie czym.....ale jesli nie mamy spokoju wewnetrznego..to i tak wszystkie smarownidełka mozemy schowac do szuflady wiecej spokoju ..mniej stresuuuuu :) a i jedzmy bardziej rozwaznie :) warzywa i jeszcze raz warzywa :)

polecam na zanieczyszczoną bużkę dwufazowy peeling Anew z Avonu...rewelacja...znikają wągry, szara cera, drobne wypryski...ja kupilam sobie 3 opakowania i stosowalam przez 20 dni po 3 platki ( na czolo jedno i po jednym na policzka- razem 3 na dzien ) w opakowaniu jest 30 z kwasem i 30 z neutralizatorem, czyli zuzylam 2 opakowania na 20 dni a te 3 opakowanie- stosuje jeden platek co dwa dni ( tak jak jest zalecane ) do tego mialam mikrodermabrazje tez z Anew....moja skóra jest nie do poznania...po tygodniu widac juz duzą róznice, a po jednym zastosowaniu czułam jak moja skóra na twarzy oddycha i mialam w koncu poczucie, ze mam dobrze oczyszczoną twarz...

a ja stara baba walczylam, walczylam i dopiero roaccutane mnie wycleczyl:( ale nikomu go nie polece, bo skutkow ubocznych tyle....... i ktoras z Was pisala ze czasami jej antybiotyki pomagaja... bo na syfy dermatolodzy przepisuja antybiotyki i jesli nie jest zbyt tragicznie to pomagaja...

Gość xqxq
no wlasnie to jak z ta mascia siarkowa z kwasem salicylowym??bez recepty mozna ja kupic?

Tak mi sie wlasnie wydawalo, ze z ta mascia siarkowa to pomylka. Autorce pewnei chodzilo o masc cynkowa z kwasem salicylowym. Bez recepty. Ta ktora ja mam kosztowala 1,6 zl. Czy pomaga na wagry? Szczerze mowiac nie zauwazylam specjalnej poprawy.

jejku laseczki przepraszam, masc CYNKOWA z kwasem salicylowym oczywiscie! nie wiem o czym myslalam piszac siarkowa..jeszcze raz sorry :) u mnie przyniosla efekty, a nakladajac ja na syfki jeszcze lepsze, jest jak dla mojej cery cudna:)

Gość ryrt
Up

orange a czy ona nie wysusza?? ja nie moge opanowac wyciskania??codzienie wyciskam...cale czolo...pzaurami...bez umycia buzi...jestem chyba weteranka... dzis obiecuje nie wyciskac:)

Gość sudokrem
moja siostra (14 lat) ma okropne czoło całe w pryszczach... raz podebrała mi właśnie sudokrem (który stosuję po depilacji miejsc intymnych - rewelacja) i teraz regularnie mi podbiera :):D. Cera stała się bardziej gładka, pryszcze jaky straciły na "witalności" już nie są ogromniaste, czerwone i wielką ropą na środku. SUDOKREM na wszelkie niedoskonałości. Ja za to (23 lata) stosuję capivit a+e, tran i filomag. I na mojej cerze rzadziej gości wyprysk, mimo, że kurację stosuję od 2 tygodni!!!