Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bar-a-bara

bolące jajniki...chyba jajniki!!!

Polecane posty

Gość mada171
Hey! Czy te bóle jajników są silne ? Ostatnio przez kilka dni czułam ból w lewej dolnej części brzucha ale to był taki delikatny ból.Oprócz tego drętwiała mi noga , czy to mógł byc jajnik ?

Gość gaba81
mada171 lepiej idz na badanie bo to są często objawy zaapalenia wyrostka robaczkowego nie bagatelizuj pozdrawiam

Gość pamPerSowa
kurcze, ostatnio mnie cos przewialo i sie odezwaly-chyba to jajniki. jak przekrecam tułowiem to je czuje. I jeszcze żoładek cos mi dolega. Nie bylam jeszcze u ginekologa i jakos mi sie tam nie spieszy. A te ziola serio dzialaja?? Jakie byloby najlpiej pic??

Gość oookrejzolekooo
Mnie boli prawy jajnik podczas stosunku , co to może oznaczać ?

Gość oookrejzolekooo
Zapomniałam dodać , że tylko przy pozycji "na jeźdźca" ...

Gość oleńkaaaa
hey od 2 dni odczuwam ból w prawej częsci brzucha, myślalam ze to wyrostek wiec poszłam do lekarza, powiedzieli mi ze to prawdopdobnie jajnik wiec poszlam do ginekologa. Kobieta mnie zbadała i powiedziala ze wyglada jej to na jajnki,ale mowiła tak jakby nie byla przekonana. dostalam antybiotyk. Zastanawia mnie czy nie powinnam zrobic jakis dodatkowych badan typu USG albo cos innego zeby sie dowiedziec dokladnie co tam sie dzieje. Czy Wy mialyście badania?

gaba 81 wyrostek jest po prawej stronie,to raczej boli ją jajnik mnie juz od 2 tygodni boli na dole z lewej strony mam upławy,biore leki na grzybice pochwy,do tegO mam nadrzerke ;/ okres mi się spóżnia ale napewno nie jetsem a ciązy to wykluczam,nie długo ide na wizyte do ginekologa,chyba czek amnie usg przezpochwowe ;/ może mam torbiele lub zapalenie jajników ;/

Gość martab79
witam,ja teżmam podobny ból wprawym boku wiem ze mam znacznie powiększony jajnik. myślałam ze jestem sama a tu widze że nie,mój lekarz tego nie zbagatelizował mam robione badania co pół roku by kontrolować wielkość. może trzeba go będzie operować.

Gość edkak

Gość jaaa20
witam! postanowilam napisac do Was, choc wiem ze najlepszym wyjsciem z sytuacji byloby pojscie do lekarza.. ale chodzi o to , ze obecnie jestem w Anglii, a tu do lekarza nie ma sie co wybierac, bo na wszystko przepisuja paracetamol. wiec nie ma sensu, a do polski nie wiem kiedy pojade, i nie chce sie meczyc do tego czasu... ja mam problem z lewym jajnikiem, odczuwam delikatny bol, czasami sie nasila... niby jestem przed okresem, ale spoznia mi sie juz ok 2 tyg.. nie wykluczam ciazy. ale czy bolacy jajnik moze byc przyczyna ciazy? pozdrawiam

Gość siba29
witam dziewczyny 6 lat temu urodziłam dziecko przez cesarskie ciecie, i wszystko bylo w porzadku gdyby nie klujace bóle w lewym a czasem w prawym podbrzuszu które mnie nawiedzały przed okresem, trwały przez pierwsze dwa dni okresu i przestawały boleć w lipcu kiedy dostałam okres zaczęło boleć mnie w lewym podbrzuszu i bolało prawie cały miesiąć , najgorzej jest przy wstawaniu, takie klujace , drętwe bole przez chwile i ustawalo, tak,że ten bol nie jest ciagly poszlam do ginekologa, pod koniec lipca, zrobil mi usg dopochwowe i okazalo sie ze mam jakis pecherzyk na prawym jajowodzie a z prawej strony nic nie ma , mam zrosty na macicy po cesarce , małą endometrizę i lekki stan zapalny, dostałam antybiotyk 3 dniowy i distreptaze 6 czopkow jeden raz dziennie , po ktorych troche te bole ustapily, w sierpniu dostalam okres 3 dni wczesniej niz powinnam , i wtedy bolal mnie dol brzucha tak jak dawniej jeszcze przed porodem, ucieszylam sie ze nie mam juz boli w lewym podbrzuszu ale z a wczesnie bo okres sie skonczyl a klujacy bol powrocil czy ktoras z was miala podobny problem, lekarz mi powiedzial ze to bola zrosty na macicy po cesarce, ale czy to jest mozliwe ze przez taki okrea czasu( drugi miesiac), teraz to odczuwam tak jak by mnie bolala skora a nie tam w srodku, juz sama nie wiem co mam robic a jeszcze od trzech dni pije ziolka ojca klimuszki podobno na zrosty i ogolnie na uklad rozrodczy pomagaja dreczy mnie czy to aby na pewno sa zrosty? pozdrawiam

Gość nauczona życiem K.
Szanowne koleżanki, po przeczytaniu Waszych wszystkich wypowiedzi o bolącym podbrzuszu, postanowiłam i ja coś napisać od siebie, zwłaszcza, że też to nie dawno przerobiłam. Bolące podbrzusze to zaden już ewenement dla mojego dnia codziennego, zwłaszcza, że długo się z nim zmagałam ale po 7 latach wybrałam się do ginekologa. Zapytacie dlaczego tak długo zwlekałam? Otóż równiez miałam ta nieprzyjemnośc trafić na partaczy co nie wiedzieli co mi jest i dlaczego mnie boli ( a może to mój wymysł?? to też usłyszałam), ale nie dałam się. Trafiłam do Kliniki Damiana w Warszawie, do profesora ginekologii i wreszcie zostałam dokładnie przebadana i bez zbędnych i głupich pytań lekarz skierował mnie na badanie usg. Kolejny lekarz, cytologia.. Zapłaciłam za wszystko slono, ale przynajmniej trafiłam na profesjonalistów!!!! Po tylu latach wreszcie się ktoś poznał!!! I prośba do was dziewczyny, zanim pójdziecie do pierwszego lepszego ginekologa, poszukajcie w swoim mieście napawdę dobrego specjalisty i jeśli nawet miałby być drogi to niech będzie chociaż skuteczny!! Zasięgnijcie porad koleżanek i znajomych, pytajcie, szukajcie aż znajdziecie. Nie lekceważcie bólów podbrzusza, bo to mogą być torbiele, nadżerki w szyjce macicy również nie bagatelizujcie, ani żadnych mięśniaków, ani endometrium które może skończyć się łyżeczkowaniem, natychmiast do lekarza bo będziecie płakać!!! Czekam włąśnie na wyniki cytologi, a jak dalej będzie to się okaże, odezwę się. Pozdrawiam Was wszystkie.

Gość dyśka2008
2 dni temu skończyla mi sie miesiaczka ale zaczelo mnie bolec a raczej kluc w dole brzucha po lewej stronie dodam ze pol roku snie mialam mieisczki czy powinnam isc do ginekologa jeszce nigdy u niego nie bylam czy to boli znaczy sie czy badaie bardzo boli? sos

Gość Reniula19
Hej dziewczyny ja od 14 roku życia narzekam na ból jajnikow...na początku troche pobolewały i nic sobie z tego nie robilam...ale z czasem ból był coraz mocniejszy nie tylko w dolnej czesci brzucha ale i kregosłup zaczal bolec.Budzilam sie z bolem w nocy wiec postanowilam isc do lekarza w wieku 15 lat miałam powazna operacje okazało sie że na prawym jajowodzie miałam 2 litry krwi w jakims worku i gdybym poczekala jeszcze parde dni to by mnie nie uratowali...wycieli mi prawy jajowod...od tamtej pory jezdze co pol roku do kontroli i zawsze bol wraca...nawet teraz mam zapalenie przydatków...dlatego nie zwlekajcie z bolem bo to nie sa zarty wiem to po sobie...teraz nawet bede miala problemy z zajsciem w ciaży...dbajcie o swoje zdrowie dziewczyny...

Gość pomocy-
cześc dziewczyny mam 18 lat,ostatni okres miałam 16wrzesnia,dzis jest 29 pazdziernika a okresu dalej nie mam,od kilku dni odczowam dziwne bóle po prawej i lewej stronie podbrzusza,dodam,ze robiłam juz dwa testy i nie wykazały ze jestem w ciazy cio to moze być???

Gość zaburzenia hormonalne
jak od września nei masz okresu to już dawno powinnaś być u gina, to mogą być problemy z jajnikami, stan zapalny itp

Gość anetka23
Hej.Dołączam do was.

Gość anetka23
28.10,we wtorek nie umiałam z samochodu wyjśc nie wiedziałam co mi jest.Zaczęło mi tak dokuczac w dolnej części brzucha.Miałam tak do piątku 31.10,nie umiałam chodzic jeśc i nawet na wc iśc i wogóle to mnie wszystko bolało.A na dodatek dostałam okres 30.10,który mi się przyspieszył o 5 dni.Miałam dostac w 4.11.Byłam u ginekologa we wtorek 4.11 zbadał mnie i zrobił mi cytologie ale wyniki będą za 3-4 tygodnie.Badając mnie powiedział że mam powiększone jajniki.I mam się zgłosic za miesiąc do niego ale po okresie.A na dodatek teraz odczuwam bóle krzyża.

Gość i ja sie dolacze
Mnie dobrych kilka lat temu tak bolało. Po lewej stronie na dole brzucha. Ale przeszło. Teraz kilka lat póxniej odczuwam nieraz ból tak jakby przy wejściu do pochwy, nigdy ie byłam u gina i się nie wybieram :O

Gość anetka23
Już jakieś dwa miesiące nie współżyłam z chłopakiem i się boję bo niewiem jaka będzie reakcja.Co mam robic.

Gość baczka
wczoraj bolał mie strasznie brzuch w okolicy jajników , w roku urodziłam trzecie dziecko i od 2 miesięcy mam okres niewiem skąt ten ból i boje sie zajść kolejny raz w ciąże

Gość mania500
cześć mam duży problem, pierwszy raz od kilku dni napadają mnie bóle jajników - w postaci krótkotrwałych ukłuć, nie miewam przy tym mdłości ani nic w tym stylu,mam bolące od ok.tyg piersi (nieopuchnięte) ale okresu nie mam już 46 dni.co może mi dolegać?

Witam. Mnie też od dłuższego czasu bolał jajnik, poszłam do ginekologa i skierował mnie na USG.Wyszedł mi żylak na jajniku. Ze strachu nie pamiętam dokładnie co lekarz sugerował mówiąc coś o tym:że jajniki są odpowiedzialne za noszenie ciąży czy coś takiego....i będziemy się martwić jak pani będzie w ciąży ..... Właśnie planuję ciąże i szukam czegoś na temat żylaków na jajniku i nic nie mogę znaleść. Może któraś z Was wie coś o tym? Pozdrawiam Ewa.

Gość wioolla
witam mam 20 lat od jakiegos roku mam silne bóle jajników a najbardziej boli prawy byłam juz u ginekologa to dał mi tylko jakies czopki..od około 3 miesiecy ból jest tak silny że jak czasami siadam to jęcze z bólu pare razy miałam jechac na pogotowie ale rezygnowałam. od paru miesiecy miesiaczki są nie dozniesienia biore wtedy wolne.. dzis uprawiałam sex z moim chłopakiem już PO dostałam taki ból że sie popłakałam dziewczyny co radzicie

Gość manka17
hejka dziewczyny mnie tez tam boli...juz tak od dłuzszego czasu z obu stron...jak sie kocham z facetem odczówam bardzo nieprzyjemny ból...mam tak od miesiaca moze wiecej....w tym miesiacu jeszcze nie dostałam okresu...co mam robic???(mam 17 lat)

Gość manka17
ja tez czsem płacze z bólu...jak siadam to tez czsem bardzo boli...to jest nie do zniesienia...co robic??nigdy nie byłam u ginekologa i krepuje sie tam pujsc....pomużcie!!!

Gość manka17
acha i jeszcze jedno...gdy jakies 2 tygodnie temu uprawiałam sex ze swoim chłopakiem krwawiłam przez chwile ale to nie była miesiaczka....boje sie ze jestem w ciazy...

Gość mloda mama2
Hej Na bolące jajniki dobry jest termofor z gor,ącą woda zeby je wygrzać... Mnie bolą od kilku dni. Dziś wybieram się do lekarza... ciekawe co mi powie:) Mnie chyba gdzieś owiało i teraz bolą mnie jajniki i nerki też mnie trochę pobolewaja...

Gość doda2506
czesc dwa tygodnie temu mialam okres robilam test wyszedl negatywnie a ja od tamtej pory mam mdlosci i dosyc czest niz normalnie chce mi sie siku czy to moze byc cos z jajnikami pomozcie pierwszy raz mam cos takiego.Bylam na badaniu moczu nic nie wykazalo wszystko jest ok.