Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stopy mi brzydko pachną.

brzydko pachnie

Polecane posty

Gość stopy mi brzydko pachną.

Dobry wieczór. jaki kosmetyk (bezwonny, niewidoczny ) dla mężczyzn , skuteczny polecacie? . Z góry dziękuje . Higiena zachowana , skarpetki zmieniam po każdym pryszniu (3 razy dziennie ) , buty piorę i wietrze , ale nadal mam problem. Pa

Gość uppppppppppp
up

Gość Sholl
Może spray sholla? Nie używałam, nie mam takich problemów, ale znam osobę, która używa - chwali sobie.

Gość a może...
wieczorem po umyciu wymocz jeszcze stopy w naparze szałwi. i po każdym myciu talk na stopy.

Gość hej wam
spróbuje z szałwią, bo te kosmetyki scholla nie dość , że pachną są nieskuteczna. pa

Gość kilka rad
1. jeśli bierzemy prysznic, to kończyć go polewaniem stóp i podudzi zimną wodą. To wzmacnia i uodparnia skórę, dobrze wpływa na naczynia żylne nóg. Radę tą powinni bezwzględnie zapamiętać diabetycy! Higiena stóp jest szczególnie ważna u osób cierpiących na nadmierną potliwość stóp. 2. Po każdym myciu dokładnie osuszać stopy i przestrzenie między palcami. 3. Nosić wygodne, przewiewne obuwie, skarpety, pończochy z materiałów naturalnych (bawełna, wełna). 4. Skarpety i rajstopy zmieniać przynajmniej raz dziennie. Jeśli jest taka potrzeba zmieniać je według potrzeb nawet kilka razy dziennie. 5. Jeżeli jest to możliwe, buty codziennie zmieniać, pozwalając jednej parze przez dzień „odpocząć”. Zapobiega to chodzeniu w przepoconych butach i strzeże przed grzybicą stóp. 6. Stosować preparaty zapewniające komfort stóp i nóg. >>> prócz antyperspirantów do stóp możesz posłużyć się także kremem o działaniu antybakteryjnym i przeciwzapalnym. Ogranicza on rozmnażanie bakterii rozkładających pot – co jest źródłem przykrego zapachu – oraz hamuje wydzielanie potu przez wiele godzin.

Gość Możesz spróbować
masować stopy żelem lodowym/ajsżel/,to naprawde pomaga. mozna tez pić szałwie i oczywiście moczyć stopy.

Gość Już Ci mówię
Zmień skarpetki na antybakteryjne! Najlepsze są te z włókna bambusowego. Generalnie zasada jest taka, że mogą być wykonane z każdego rodzaju przędzy, lecz muszą mieć wbudowaną we włókna apreturę antybakteryjną. Zajrzyj do Skarpetkowa (skarpetkowo.pl), poszukaj na Allegro, może gdzieś w pobliskich sklepach uda Ci się je namierzyć. Mój test ekstremalny wyniósł od poniedziałku do piątku w jednej parze skarpetek (przypadek- wyjeżdżając nie zabrałem na zmianę) ;-) Kosmetyków też nie zabrałem w pośpiechu.

Gość Schoes
Duzo zalezy od obuwia jakie nosisz. Polecam nosic te z prawdziwej skorki. Ze sztucznych materialow zawsze tak bedzie. Skarpety to samo.

Gość Wino z lodem...
Są jeszcze wkładki do butów zapachowe 13zł - 6 sztuk

Gość Dezodorant to nie to
Przecież pot sam w sobie jest bezwonny, to bakterie rozkładające pot tworzą brzydkie zapachy. Nie wystarczy się popsikać dezodorantem po stopach, nawet świeżo umytych czy też nosić w butach jakieś zapachowe wkładki. Stopa czy chcesz czy nie dalej wydziela pot - taka jest natura. A najgorsza bomba zapachowa powstaje z mieszaniny zapachu potu i jakiegoś kosmetyku. Niby ma zamaskować smród ale nigdy tak nie jest ;-) Ale antybakteryjne ( a nie zapachowe) wkładki do butów czy też właśnie antybakteryjne skarpetki noszone przez cały dzień to zupełnie co innego. Bakterie się nie rozwijają to i smrody nie mają szans się rozwinąć. Najlepiej byłoby połączyć jedno z drugim :-)