Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słodkaa

Rezygnacja z marzeń.

Polecane posty

Wiem, że pewnie Wy też tak nie raz mieliście. Pewnie często musieliście zrezygnować z czegoś, by coś osiągnąć. Ja musze zrezygnować z Uniwersytetu o którym marzyłam przez ostatnie 5 lat. Marzyłam i marzyłam o tym uniwerku o tym mieście. Wkońcu się dostałam. Cieszyłam się jak dziecko, które dostało nową zabawkę. Lecz co..teraz musze z niego zrezygnować i przenieść się z uczelnią, życiem do Krakowa, którego nie lubie.. Wiem, że to mały problem. Ale tak o tym marzyłam, osiągnęłam. i nic teraz nie mam..

Gość takie zycie czasem popierdolon

Gość dlaczego musisz
?

Gość jak można
nie lubić Krakowa?

Gość no dokladnie
przeciez Krakow to wymarzone miejsce do studiowania!!

Gość gigi54
a jak można nie lubić Warszawy? ja nie znoszę i nie wyobrażam sobie tam życia

Gość ktosssssssss
A skąd wiesz, że Ona pisała o Warszawie, a nie Wrocławiu na przykład. W Warszawie byłam raz i mnie okradli :/

Gość gigi54
nie dla każdego Kraków (albo jakiekolwiek inne miasto) jest wymarzonym miejscem, a często marzenia boleśnie mijają się z rzeczywistością - tak było u mnie

Pisałam oczywiscie o Wrocławiu. Kocham Wrocław, ten klimat, uwielbiam te osoby, ktore spotykam na codzień tam. Zawsze marzyłam, że tam założe rodzine, skończe studia. a musze zrezygnować, bo nie stać mnie jak narazie na dojeżdzanie na studia, a przenieść się teraz nie moge. Na miesiąc z samymi dojazdami na uczelnie wychodzi mi 700zł. nie stać mnie na to. Kraków mam bliżej. 120km. Nie to, że nie lubie Krakowa, może się przyzwyczaje...

Gość Spokojnie AUTORKO
Hej:) Spokojnie:) Przyzwyczaisc sie:).Ja mieszkam w Krakowie od 5 lat, przenioslam sie tu na stale i coz... jestem szczesliwa, mam tu faceta, ktory przeniosl sie dla mnie, notabene z Lublina, mieszkanko, tramwaje:) heh smiesznie to brzmi, ale to wszystko jest juz moje... Mam tez ulubiona mala knajpke ( teraz zostala powiekszona) Malage, na Rynku... Do miejsca zamieszkania mozna sie przyzwyczaic, to jak szybko zalezy tylko od tego, jacy ludzie beda Cie otaczac i jaki standard bedzie Twojego miejsca. Nie mam tu na mysli specjalnych luksusow, ale poprostu jakas wygoda ( a nie np pokoj 6-osobowy z lazienka na korytarzu)

Dziekuje za slowa otuchy,. tylko wiesz chodzi o Uniwerek. tak mi go szkoda...